HomeReceptenCocktailsTop 10 lekkerste en beste cocktail recepten

Top 10 lekkerste en beste cocktail recepten

Smaken verschillen natuurlijk enorm maar als het om de 10 beste cocktails gaat zijn er toch wel duidelijk een aantal die er tussenuit springen. Van de kenmerkende drankjes met een finishing touch tot de echte klassiekers. Als je deze stijlen nog niet hebt uitgeprobeerd is het zeker aan te raden om dat eens te doen. Als de ene niet in de smaak valt dan zal de ander vast en zeker een succes zijn! Dat is natuurlijk wel alleen zo als je van heerlijke cocktails houdt!

Martini

De Martini is een zeer bekend drankje dat tot de klassieke cocktail behoort. Als je een James bond fan bent heb je er vast en zeker wel eens van gehoord aangezien de Vesper Martini een grote hoofdrol speelt in deze films. Maar ook in de bar en bij mensen thuis worden er vele varianten geserveerd. Je hebt verschillende stijlen van dit drankje. Door een beetje vermout, een versterkte wijn met veel smaak, toe te voegen krijg je een droge variatie.

Martini Cocktail

Houd je niet zoveel van een droog drankje? Dan kun je wat gin toevoegen om het geheel wat relaxter te maken. Om het glas met Martini af te maken worden er vaak garnituren op het glas of in het drankje gestopt. Meestal vind je olijven in het drankje maar een schijfje van een citroen of komkommer in het glas gestoken is ook erg populair. Hoe dan ook is het een drankje van hoogstaande kwaliteit die zeker in staat is om een speciale avond tot een goed feest te maken.

Margarita: een simpele, lekkere cocktail

Houd je van een simpel drankje met ontzettend veel smaak? Dan is de Margarita misschien wel een lekkere cocktail voor jou! Je maakt het met slechts drie ingrediënten en toch is het één van de beste cocktails ter wereld. De klassieke variant maak je met met Tequila, Triple sec en limoensap. Op de rand van het glas smeer je limoen of suikerstroop zodat je daarna wat zout eraan kunt bevestigen. Als garnering is een citroen een goede optie. Daarnaast wordt het glas gevuld met een aantal ijsklontjes.

Wanneer je de basis door hebt kun je variëren door bijvoorbeeld rum en een smaakvolle likeur te gebruiken. Zo bestaat er ook de bloedsinaasappel Margarita en zijn er nog vele andere variaties. Toch wordt hier over het algemeen niet voor gekozen aangezien de basis al zo goed in elkaar zit. Meer over deze klassieker lees je in het artikel over de traditionele Margarita.

Margarita

Piña Colada: beste cocktail voor op het strand

Wanneer je een Piña Colada voor je ziet denk je al heel snel aan vakantie. Een heerlijke strandwandeling met een laagstaande zon samen met je geliefde. Wie wil dat nou niet? Dit drankje brengt je naar de vakantiestemming en dat is ook één van de vele redenen waarom dit één van de beste cocktails ter wereld is. Het is een combinatie van witte rum, ananas en kokosmelk. Dit maakt natuurlijk de referentie naar een warm en zonnig land wel duidelijk. Het wordt ook wel de zomer in een glas genoemd door de wit/ gele kleur dat het drankje heeft. Je moet natuurlijk wel van de smaken houden, zeker bij dit recept waar bijzondere smaken samenkomen. Mocht je het erg lekker vinden kun je het ook prima zelf thuis namaken. Hoe je dit precies doet leer je in het artikel over de Pina Colada.

Bloody Mary

Heb je een kater of merk je dat je tegen één aanzit? Dan is dit een goede oplossing. De Bloody Mary cocktail is namelijk bedacht als middel tegen een kater. Je kunt het zelf thuis maken met tomatensap, wodka, tabasco, bleekselderij en Worcestershire saus. Met de link hierboven kun je het volledige recept met uitleg vinden. Met een vers recept maak je de lekkerste variant. Maar wanneer jij een kater hebt wil je natuurlijk niet een relatief lastig recept in elkaar flansen. Gelukkig kun je dit vooraf ook kant en klaar kopen om hier telkens weer van te kunnen genieten. Een prachtig mooi drankje, zeker als je van tomatensap houdt! Ook is het gelijk een traditionele kuur voor wanneer je iets teveel gedronken hebt.

Mimosa: een makkelijke cocktail

Lekkerste cocktailMet maar twee ingrediënten is dit de makkelijkste Cocktail van het hele rijtje. Dit betekent alleen niet dat het minder lekker is. Het is een combinatie tussen sinaasappelsap en champagne. Combineer een even groot deel van beide en je bent klaar om dit lekker op te drinken. Pers wat verse sinaasappelsap in plaats van uit een pakje en het geheel krijgt nog een extra boost aan smaak met zich mee. En door een klein beetje cointreau toe te voegen worden de smaken van de sinaasappel verstevigd. Dit laatste is natuurlijk geheel optioneel want ook zonder is het heel lekker. Nieuwsgierig naar andere opties en welke wijn het beste hierbij past? Dat lees je in het recept van de Mimosa cocktail.

Whiskey Sour

Een verfrissende Whiskey kan er altijd wel in toch? Maar heb je deze variant al eens geprobeerd. Het is een betrouwbare optie aangezien het eigenlijk maar uit drie onderdelen bestaat. Zo kun je 2 delen whiskey gebruiken met 1 deel citroensap en 1 theelepel suiker om het simpel te houden. Daarnaast kun je het eiwit van 1 ei toevoegen om het daarna door elkaar te mixen. Heb je wat meer zin en tijd om een goed drankje op tafel te zetten? Dan is het best makkelijk om deze variatie naar the next level te tillen. Meer hierover lees je in de Whiskey Sour cocktail waar we het originele recept en de andere opties haarfijn uitleggen.

Mojito

Nog een klassieker die voor velen onder de beste cocktails valt is de Mojito. Het drankje met limoensap, bruiswater, suikerwater, verse muntbladeren en witte rum brengt de smaak van Cuba naar de huiskamer. Hoewel het redelijk veel ingrediënten heeft, is het niet een moeilijk recept. Omdat het behoort tot één van de lekkerste cocktails is het zeker de moeite waard om een keer uit te proberen. Door de muntbladeren te breken komen de smaken van alle producten nog beter samen. Naast de klassieke versie zijn er vele varianten te vinden. Toch blijft deze bij de meeste favoriet. Nieuwsgierig hoe je de klassieke Mojito zelf thuis kunt maken of benieuwd naar nieuwe mogelijkheden? Lees dan het recept van de Mojito cocktail op onze website.

Mojito Cocktail

Sidecar

Deze cocktail is niet alleen nu erg populair. Al vanaf het begin van de 19e eeuw werd dit recept veel gedronken. De sidecar cocktail behoort daarom ook tot de klassiekers. Het drankje wordt voornamelijk gezien als drinken voor de winter maar je kunt het uiteraard ook prima in de zomer drinken. Met Cognac, Cointreau en citroensap heb je de ingrediënten al in huis om deze cocktail te maken. De rand van het glas kun je door wat citroensap halen om het daarna in de kristalsuiker te dompelen. Doe er nog een citroen bij als garnering en je hebt iets om echt naar uit te kijken.

Mint Julep

Mint Julep

De Mint Julep is een cocktail die voornamelijk in de zuidelijke staten van Amerika erg populair is. De term komt daar alleen niet vandaan, deze komt van het Arabische Julab wat rozenwater betekent. Toch heeft het weinig met rozen te maken en is het gehele drankje ook niet Arabisch te noemen. Traditioneel wordt het gedronken bij de paardenrace Kentucky Derby. Maar door de jaren heen is het ook in de rest van de wereld populair geworden waardoor je het zelfs in Nederland kunt bestellen.

Met muntblaadjes, suiker en Bourbon als basis is het geen lastig recept. Je kunt het dan ook prima zelf thuis maken om daarna heerlijk met wat vrienden ervan te genieten. Hoe je dit doet kun je natuurlijk op een later moment op deze website lezen.

Daiquiri: lekkerste cocktail voor de avond

Een klassieke Daiquiri wordt door velen gezien als één van de meest gebalanceerde cocktail die er is. Je pakt twee delen witte Rum, 1 deel limoensap en een half deel suikersiroop. Doe dit in een shaker samen met wat ijs en schudden maar. Om het af te maken gebruik je als garnering een limoen. Doordat het drie simpele ingrediënten heeft kun je het makkelijk namaken. Je hebt naast een shaker geen speciale attributen nodig. Wel kun je de ingrediënten wat op spicen door verschillende variaties uit te proberen. Of je nu voor deze variant kiest of een ander, het blijven lekkere drankjes voor een gezellige avond. Voor een overzicht van de mogelijkheden kun je het artikel over de Daiquiri cocktail lezen.

Beste cocktail

Conclusie

De beste en lekkerste cocktail kun je zo in een handomdraai op tafel zetten. De meeste zijn recepten die simpel en eenvoudig zijn. Perfect voor een avondje alleen op de bank of met een groep vrienden. Uiteraard zijn er nog veel meer lekkere cocktails te vinden. Maar dit zijn degene die er wereldwijd toch wel uitspringen. Voor meer variaties en tips kun je ook de overige cocktail recepten op onze website bekijken. Welk drankje is jouw favoriet voor wanneer je op de bank zit? En wat versta jij onder de lekkerste cocktail?

Meest populair