HomeBlogTop 10 beste snowboard films

Top 10 beste snowboard films

Of je nu van wintersport houdt of niet, het blijft bijzonder om iemand op hoge snelheden van een berg af te zien rijden. En zeker in deze 10 beste snowboard films zul je merken dat dit niet het enige is wat je met een snowboard kunt doen. Het zijn allemaal avonturieren die op hoogwaardig niveau zijn gefilmd. Om zo jou, de kijker, in het verhaal te trekken. Dit zijn de snowboard films die je moet kijken als je vanuit je eigen huis even wil genieten van de winterse natuur. En uiteraard kun je er als snowboarder ook de nodige inspiratie uithalen om zelf weer een keer op pad te gaan.

The art of Flight (2011)

Wanneer je iemand vraagt wat de beste snowboard film is die er bestaat, dan zal het overgrote deel The art of Flight zeggen. Dit komt door de vele trucs, stunts en prachtige landschappen die in deze film getoond worden. De manier hoe het vanuit verschillende hoeken gefilmd wordt is fenomenaal. Je wordt als het ware meegenomen in het verhaal waardoor je ook letterlijk op het puntje van je stoel zit toe te kijken.

In de film komt de bekende snowboarder Travis Rice voor die een waanzinnige truc uithaalt. En zo zijn er naast Mark Landvik en John Jackson nog veel meer bijzondere momenten die dit één van de beste snowboard films van dit moment maakt. De film die door Red bull is gesponsord met als regisseur Curt Morgan komt uit het jaar 2011. Het heeft een duur van 80 minuten.

The Fourth Phase (2016)

The Fourth Phase is met een duur van 1,5 uur een echte film te noemen. Gesponsord door Red bull zie je dan ook dat hier een heus productieteam achter zit. De kwaliteit van deze film is uitmuntend en de creativiteit en passie springt van het beeld af. Ook in deze film komt de bekende snowboarder Travis Rice aan bod. Samen met Curt Morgan, Jimmy Chin en vele anderen zoeken ze nieuwe uitdaging in het rijden met een board. Ze laten zien dat het een levensstijl is die ze leven en dat ze veel meer met een snowboard kunnen dan je zou verwachten. Grote berggebieden en unieke freeriding maakt dat dit door veel mensen wordt gezien als één van de beste snowboard films van dit moment.

Beste snowboard films

Full moon (2016)

In de film Full Moon wordt er aandacht besteed aan de vrouwelijke snowboard legendes. Je wordt meegenomen in de geschiedenis van deze sport voor vrouwen. Daarnaast leggen ze uit hoe de groei van deze bijzondere sport tot stand is gekomen. Hierin combineren ze interviews en oude beelden met nieuwe beelden om zo een compleet plaatje te schetsen. Zo kun je dit dus het beste zien als een documentaire met prachtige shots uit de snowboardwereld. Met als regisseur Leanne Pelosi en een duur van 44 minuten is dit zeker een goede film om als snowboarder te bekijken.

Boom (2016)

Hoewel Boom een film is van Nitro- en Red Bull, zie je in deze film niet per se de glitter en glamour terug. Het is een bijzondere film die zich voornamelijk op het plezier en de spanning richt. Een documentaire die je meeneemt in het leuke gedeelte van het rijden van een snowboard. Zowel parken, bergen, sneeuwscooters als daken komen voorbij. Waardoor de diversiteit enorm hoog is.

De regisseur Karsten Boyson heeft het in deze snowboard film voor elkaar gekregen om het plezier van de rijders op een bijzondere manier vast te leggen. Of de sprong en het snowboarden nu goed gaat of niet, je krijgt het gehele plaatje op een leuke en gezellige manier. Een lachmoment hier en daar zal waarschijnlijk ook een lach op jouw gezicht brengen. En dan is een duur van 37 minuten een leuke bijvoeging. De crew bestaat uit onder ander Elias Elhardt, Marcus Kleveland, Victor De Le Rue en Eero Ettala. En zij zullen in deze gezellige snowboard versie jou doen vermaken.

snowboard film

The crash reel (2013)

In the crash reel zie je een waargebeurd verhaal van Kevin Pearce. Hierin zie je niet alleen de positieve en leuke kanten, maar ook de blessures en problemen die je door deze sport op zo’n hoog niveau kunt oplopen. Zo wordt er aandacht besteed aan een zware crash waarbij hij hersenletsel oploopt. Maar wordt er door de regisseur Lucy Walker ook gekeken naar de hoogtepunten van het hele verhaal. Zo zie je het gevecht tussen Kevin Pearce en Shaun White en komen ook Kevin Burton en Daniel Amen in de film voor. Een emotionele rollercoaster die met een duur van bijna 2,5 uur de beste momenten en slechtste momenten wel samenvat.

Let it ride (2007)

Met een duur van 90 minuten is de film Let it ride een film die zich voornamelijk richt op het freeriden en freestylen van snowboarden. Zo zie je onder andere shots van Craig Kelly, Tex Devenport, Dan Donnely en James Hetfield. En hierbij is de film een eerbetoon aan Kelly, die helaas zijn leven verloor aan een lawine in het jaar 2003. En ondanks dat je zou verwachten dat hier heel veel aandacht aan geschonken wordt, is het juist zo dat het positieve en de spanning eromheen eruit gehaald wordt. Hierdoor krijg je een interessante film met prachtige shots van wereldkampioenen die op hoogwaardige manieren de berg afrijden.

snowboarden

Follow your nose (2015)

Deze korte film gaat over twee freeriders, Gigi Rüf en Elias Elhardt. Zij nemen je in 21 minuten mee op een epische bergreis door de mooie witte bergen. Hierin staat uiteraard freeriding en poedersneeuw centraal. De passie en het plezier dat ze hieraan beleven zie je terug in de riders terwijl ze vanaf de grote berg afrijden. De regisseur is Flo Eckhardt. Samen met de scherpe bochten en hoge drops is het zeker een aanrader om deze film eens te kijken.

Stronger (2016)

Sebastian Balser heeft met de film stronger een hoge kwaliteit film neergezet. Met rijders zoals Travis Rice, Kazu Kokubo, Scott Stevens en Gigi Rüf zou je eigenlijk ook niet minder verwachten. Samen met Red Bull leggen ze bijzondere momenten vast in besneeuwde en bergachtige gebieden. Er worden risico’s genomen en salto’s gemaakt. En hierin zie je niet alleen de momenten dat het goed gaat. Kijk dus vol verwondering deze film en zie hoe ze hoog vliegen en op hun benen terechtkomen. Of toch een val maken die uiteindelijk wel weer doorstroomt naar een prachtige trick in een mooie locatie.

As the crow flies (2017)

In de film As the crow flies gaan verschillende snowboarders de hele wereld rond. Dit doen ze om de beste en mooiste locaties te pakken. Het is een verhaal over avonturiers die voor het uiterste willen gaan. Ze nemen dan ook mooie uitdagende ritten in fenomenale gebieden. En dit blijft niet alleen bij het sneeuwgebied. Ook daken, bankjes en trappen moeten er aan geloven. De film duurt ongeveer 32 minuten en heeft als regisseur thomas Autran Garcia. De snowboarders zijn onder andere Gigi Rüf, Toni Kerkela en Elias Elhardt. Een prachtige snowboard film met de beste tricks die je maar kunt bedenken.

Top 10 beste snowboard films

Perceptions (2015)

Nog een film van Thomas Autran Garcia is Perceptions. Net als bovenstaande komen hier veel dezelfde snowboarders in voor en het lijkt dan qua crew ook veel op elkaar. Ze zoeken de mooiste plekken op in onder andere Rusland, Groenland en Oostenrijk. Daarnaast proberen ze een ijsberg te berijden en zoeken ze nog meer gevaarlijke, maar avontuurlijke plekken op die ze met puur hun snowboard aan willen gaan. Met een duur van 49 minuten is dit een bijzondere film die je als snowboardliefhebber zeker niet wil missen.

Conclusie

Er zijn ontzettend veel snowboard films die je kunt kijken. En elk hebben ze hun specifieke stempel op de productie gelegd. Een serieuze film, een documentaire of een lachfilm waar je gezellig naar kunt kijken. Elk van deze vind je wel terug in deze lijst met beste snowboardfilms van dit moment. Je ziet de spanning en sensatie van de snowboarders die vaak hun hele leven aan deze sport wijden. En dat is iets waar wij nu van kunnen genieten. Welke film ga jij binnenkort eens kijken?

Vorig artikel

Meest populair