Piña Colada

De Piña Colada is een heerlijke cocktail met een tropische smaak. Door de kleur, kokosmelk en rum voelt het net aan alsof je in een warm land ligt. Vandaar ook dat het een echte zomercocktail is. De betekenis van Piña is ananas waar 1/3e van het drankje ook uit bestaat. Colada betekent gezeefd. Drink dit heerlijk op je eigen terras of neem er één op de witte stranden in het warme zuiden.

Ingrediënten

Cocktail Pina ColadaDe ingrediënten voor de Piña Colada zijn eenvoudig. Het bestaat eigenlijk uit 3 delen: ananassap, kokosmelk en rum. Daarnaast gebruiken we een lepel met gecondenseerde melk om het af te maken. De ingrediënten zijn als volgt:

  • 60 ml ananassap
  • 30 ml kokosmelk
  • 30 ml kokosrum of witte rum

Voor dit recept maken we gebruik van een blender. Een shaker is niet nodig.

Piña Colada maken: het recept

Neem een hand vol met ijs en gooi dit in een blender. Voeg hierbij de ananassap, kokosmelk en rum toe en zet de blender aan. Door het geheel met ijs in de blender te doen krijg je een zogenaamde frozen style cocktail oftewel gemengd met ijs. Wanneer alles goed gemengd is zet je de blender uit en giet je het mengsel in een groot glas. De basis van de Piña Colada is klaar!

Pina Colada

Malibu Colada

Houd je niet zoveel van rum? Dan kun je ook een Malibu Colada uitproberen. Zoals de naam al zegt maak je hier gebruik van Malibu. Voeg een handvol ijs, 60ml ananassap, 30ml kokosmelk en 30ml Malibu bij elkaar in de mixer. Mix het geheel tot een zacht geheel en het recept is klaar. Een mooie variatie op het oude bekende recept!

Andere varianten

Er zijn ontzettend veel varianten te vinden op de Piña Colada. Toch is de basis over het algemeen wel altijd hetzelfde. Wanneer je een echte ananas in huis hebt kun je dit in plaats van de ananassap gebruiken. Hierdoor heb je een verser geheel dat een stevigere massa vormt.

Mocktail Piña Colada: alcoholvrije variatie

Wanneer je een keer geen alcohol kan of wil drinken kun je een alcoholvrije variant maken. De smaak is natuurlijk niet precies hetzelfde, maar toch komt het redelijk in de buurt van de echte versie! Ook hier heb je verschillende versies in. Hieronder beschrijven we er een paar van.

Baby Piña Colada

Neem 80ml ananassap, 20 ml kokossiroop en 2 theelepel cream van een kokosnoot of kokossiroop en 10 ml room. Voeg dit samen in een blender en mix het goed door elkaar. Voeg daarna een hand vol met ijs toe en mix ook dit nog even mee totdat het een romig geheel is geworden. De heerlijke baby Piña Colada mocktail kun je afmaken met een parasol of citroen als garnering.

Nada Colada

Voeg 50ml kokosmelk en 100 ml ananassap samen met een paar stukken verse ananas in een mixer. Doe hier een handje vol ijsblokjes bij en mixen maar! In plaats van de verse ananas kun je ook een blikvariant gebruiken. Het geheel kun je afwerken met wat kokosrasp. Uiteraard is een rietje ook geen overbodige luxe.

Vorig artikel
Volgend artikel

Meest populair