Blue Lagoon

De Blue Lagoon cocktail is een blauw drankje die vooral populair is in de zomer. Door een combinatie van blauwe Curaçao, lemonade (Sprite of 7Up) en wodka krijg je een unieke smaak die lekker in je mond blijft. Het is vernoemd naar een meer in Jamaica die hetzelfde naam heeft als de cocktail. De wodka geeft de kick terwijl de andere ingrediënten juist de frisheid toevoegen.

Blue Lagoon cocktail

Course: Cocktails, Recepten
Hoeveel

1

cocktail
Voorbereiding

1

minute
Totaal

5

minutes

Om de Blue Lagoon cocktail te maken heb je voor dit recept volgende ingrediënten nodig. Een shaker heb je niet nodig: de cocktail wordt namelijk rechtstreeks in het glas gemaakt. Je kunt het beste gebruik maken van een longdrink glas of cocktailglas, uiteraard kun je ook een ander glas gebruiken.

Ingrediënten

  • 90 ml sprite of 7Up (lemonade)

  • 30 ml wodka

  • 15 ml van het drankje Blue Curaçao

  • Sap van een halve citroen voor extra smaak

Blue lagoon cocktail maken

  • Pak een lang glas en vul het met ijsklontjes. Meet 30 ml wodka af en schenk dit in het glas. Giet daarna de 15 ml Blue Curaçao erbovenop.
  • Vul het overige gedeelte met jouw Sprite of 7Up naar keuze totdat het glas vol is. Dit zal ongeveer 90 ml zijn. Optioneel kun je het sap van een halve citroen toevoegen voor wat extra smaak.
  • Snijd een schijfje citroen af en plaats deze over het glas als garnering. Het drankje is klaar, laat het nog even staan zodat het geheel lekker koud is.
  • Zorg er wel voor dat het niet teveel opwarmt in de zon: het lekkerste is om het drankje heerlijk koud op te drinken.

Andere varianten

Naast het bovenstaande recept bestaan er verschillende varianten op de cocktail. Zo kun je gin gebruiken in plaats van wodka om de smaak te veranderen. Daarnaast kun je de Sprite of 7Up vervangen door Ananassap. Deze variant wordt ook wel de Green Lagoon genoemd, oftewel de groene lagune.

Officieel werd de Blue lagoon eerst alleen gemaakt met citroensap. Dit is nu vervangen door Sprite. Mocht je het officiële recept eens willen proberen kun je de 7Up of Sprite ook vervangen door citroensap. De wodka en Blue Curaçao afmetingen blijven dan gewoon gelijk, je voegt alleen 90ml citroensap toe in plaats van de 7Up.

Blue Lagoon Mocktail

Zoals met elke niet alcoholische cocktail, oftewel mocktail, is het lastig om de smaak hetzelfde te krijgen. Ben je alleen maar uit op de blauwe kleur? Dan kun je Sprite of 7Up combineren met een blauw gekleurde siroop. De smaak zal dan niet hetzelfde zijn maar de kleur wel.

Wil je ook de smaak zoveel mogelijk nabootsen? Dan kun je het beste Blue Curaçao siroop aanschaffen. Dit creëert ongeveer dezelfde smaak zonder de alcohol. Let er wel op dat dit echt de siroop is zonder alcohol en niet de likeur om de mocktail af te maken.

Decoraties en afwerking

Blue Lagoon Cocktail

Doordat de Blue lagoon cocktail zo kleurrijk is kun je het geheel er nog mooier uit laten zien. Zo past een parasolletje als decoratie er prima bij. Ook een rietje is geen enkel probleem: je kunt het geheel ook prima mixen voordat je het gaat drinken. Ook kun je de limoen aan de bovenkant weglaten en juist een kers aan de bovenkant plaatsen. Deze felrode kleur doet het namelijk erg goed met het blauw. Hoe je het ook opmaakt: de smaak zal hetzelfde blijven. Toch maken de looks het geheel af.

Volgend artikel

Meest populair