HomeReceptenCocktailsBosbessen Mojito

Bosbessen Mojito

Wanneer je in de zomer de bossen in gaat zie je overal bessen groeien. Dit is op het platteland niet anders: tijdens het bessenseizoen is een bosbessen Mojito dan ook het lekkerst. Verse, smaakvolle en voedzame hapjes die ook nog eens goedkoop in aanschaf zijn. Of je ze nu ingevroren of volledig vers gebruikt: voor de Mojito blijven ze beide even lekker! Een cocktail met een bosbessen toetje of gewoon een drankje op het terras in de avondzon: de bosbessen Mojito is er geschikt voor.

Ingrediënten

Bosbessen MojitoWanneer je bosbessen combineert met munt krijg je een fris zomergevoel. De smaken versterken elkaar waardoor het één geheel wordt. Voeg hier rum aan toe en je hebt een klassieker te pakken. Dit is samen met wat suiker, limoensap en wat bruiswater ook de basis van het recept. De ingrediënten voor een bosbessen Mojito zijn als volgt:

  • half kopje verse of bevroren bosbessen
  • 90 ml 7Up of Sprite
  • 60 ml rum
  • 5 muntbladeren
  • 1 theelepel suiker
  • Sap van 1 limoen

Bosbessen Mojito maken

Doe de bosbessen in een mixer en maal het tot een fijn mengsel. Voeg daarna in een glas de muntblaadjes, limoensap en suiker toe en pureer dit met de achterkant van een lepel totdat je de geuren kunt ruiken. Voeg twee eetlepels van de bosbessen toe en pureer het nogmaals kort. Pak een handvol ijs en stop het in hetzelfde glas. Schenk de 7Up of Sprite in het glas, optioneel kun je de overgebleven bosbessen nu ook toevoegen. Als laatste giet je de rum langzaam op het geheel zodat deze bovenop blijft drijven. Om het af te maken garneer je het geheel met een takje munt en een schijfje limoen.

Variaties op het recept

Een bosbessen Mojito is echt gebaseerd op bosbessen. Dit recept kun je nog aanpassen door de rum te veranderen in Wodka. Daarnaast is het ook mogelijk om bruiswater te gebruiken in plaats van 7Up of Sprite.

Vind je bosbessen niet zo lekker? Dan is het ook mogelijk om ander fruit te gebruiken. Zo is een normale Mojito alleen gebaseerd op munt en kun je deze met alle fruitsoorten combineren. Natuurlijk is niet alles even lekker: de rode fruitsoorten kunnen over het algemeen wel goed hiervoor gebruikt worden. Zolang het goed smaakt met een muntblaadje zal het ook in dit drankje goed tot zijn recht komen. Let je op je gewicht? Dan kun je de eetlepels suiker ook minderen of helemaal weglaten. De smaak zal uiteraard wel iets veranderen maar het geheel blijft verder hetzelfde.

Acoholvrije Bosbessen Mojito

Voor een alcoholvrije bosbessen Mojito, ook wel mocktail genoemd maak je gebruik van bijna dezelfde ingrediënten. Het enige wat je verandert is dat je de rum eruit haalt. Dit deel vervang je door bruiswater, Sprite of 7Up. Vind je de smaak van rum wel erg lekker? Dan kun je ook een rum extract kopen die je toevoegt. Let wel goed op de hoeveelheden die je hiervan mag gebruiken en dat er geen alcohol in zit. Zo kun je zelfs tijdens de alcoholvrije dagen je prima vermaken met een heerlijk drankje.

Meest populair