HomeReceptenCocktailsMargarita met komkommer en peper

Margarita met komkommer en peper

Wanneer je in de zomer een drankje wil nemen, kun je eigenlijk niet de fout in gaan met een klassieke Margarita. Toch wil je soms net wat anders dan de standaard. Geen bier, geen normaal drankje maar een cocktail Margarita met komkommer en peper. Een hete combinatie die toch een frisheid met zich mee brengt. Is het geheel te heet voor jou? Dan kun je de zaden van de peper verwijderen.

Samen met het ijs, de limoen en komkommer zal het geheel gelijk voor afkoeling zorgen. Uiteraard is zweten door de peper geen uitzondering. Het is dan ook geen cocktail om gelijk naar achteren te slaan maar juist één die je rustig aan moet gaan drinken.

Ingrediënten

Margarita met komkommer en peperVoor het maken van dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 80 ml Tequila
  • 40 ml Cointreau
  • 20 ml Rietsuikersiroop
  • 1/4e van een komkommer
  • 1/4e van een peper (bijvoorbeeld een Habanero)
  • Klein beetje chilipoeder en/ of zeezout
  • 1 limoen

Margarita met komkommer en peper maken

Voordat je begint was je alle ingrediënten. Snijd de komkommer en chili in stukjes en haal de zaden er uit. Snijd de limoen in tweeën en voeg het sap toe aan de mixer. Stop ook de chili, komkommer, rietsuikersiroop, Tequila en Cointreau erin. Voeg als laatste een handvol ijs toe en mix het tot het een bevroren drankje is. Maak de rand van een cocktailglas nat en dep het in de chilipoeder en zeezout. Pak daarna de bevroren Margarita en giet het erin. Je kunt het geheel voor de looks afmaken met een muntblaadje.

Variaties en inspiratie

Hoewel dit maar één Margarita cocktail is bestaan er ontzettend veel varianten. Vind je iets minder lekker? Dan kun je dus ook gewoon zelf door blijven experimenteren. Zo kun je rum gebruiken wanneer je Tequila niet lust en chili ook prima vervangen door paprikapoeder. Zo wordt het geheel net wat minder pittig.

Kan het voor jou niet heet genoeg? Dan kun je ervoor kiezen om de pitten er in de mixer in te laten. Haal het geheel dan eerst door een zever voordat je het in een glas giet. De pitjes kunnen namelijk vervelende problemen veroorzaken in een drankje. Al met al is de Cocktail Margarita met komkommer en peper een lekker drankje om uit te proberen. Een pittige smaak die afgemaakt wordt met een heerlijke frisheid.

Mocktail Margarita met komkommer en peper

Heb je even geen zin in alcohol? Of kun je het op dit moment even niet drinken? Dan kun je de alcohol onderdelen vervangen door 7Up of Sprite. De smaak zal niet hetzelfde blijven maar toch kun je meegenieten van deze heerlijke variatie. Je kunt ook bruiswater gebruiken, dit heeft hetzelfde effect.

Wil je net wat meer smaak? Voeg dan een klein  beetje sinaasappelsap of andere fruitsoort toe aan het drankje. Met een klein beetje kun je een compleet andere smaak krijgen die mogelijk wat beter bij je past. Maak dus verschillende glazen klaar en probeer gewoon wat dingen uit om te ontdekken wat het beste bij jou past.

Vorig artikel
Volgend artikel

Meest populair