HomeReceptenCocktailsBloedsinaasappel Margarita

Bloedsinaasappel Margarita

De bloedsinaasappel Margarita cocktail staat vooral bekend om zijn prachtige, rode kleur. Toch zijn ze ook nog erg goed voor je door de antioxidanten. Daarnaast heeft het een extra zoete smaak waardoor het een perfect zomers drankje is.

Lukt het je niet om een bloedsinaasappel te vinden? Dan kun je ook een normale sinaasappel gebruiken. De bloedsinaasappel is echt afhankelijk van het weer en zijn daardoor minder snel te vinden. Mocht je het niet erg vinden om geen vers fruit te gebruiken kun je er ook voor kiezen om een sapje te kiezen waar dit ingrediënt in zit.

Ingrediënten

Bloedsinaasappel MargaritaVoor een heerlijke cocktail bloedsinaasappel Margarita heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 60 ml bloedsinaasappelsap, geperst
  • 60 ml Tequila
  • 30 ml Cointreau
  • 30 ml Limoensap

Als toevoeging kun je gebruik maken van munt of een takje rozemarijn. Deze zullen de smaken nog meer versterken waardoor het geheel nog lekkerder wordt. Een combinatie van bloedsinaasappelsap en sinaasappelsap is ook mogelijk, gebruik dan van beide dranken 30 ml aan sap.

Bloedsinaasappel Margarita maken

De bloedsinaasappel Margarita cocktail is niet een lastig drankje om te maken. Je stopt alle ingrediënten in een shaker en voegt er een handvol ijsklontjes bij. Je shaked het tot het geheel goed samen is gevoegd. Daarna is het tijd om de mix in het glas te schenken. Hier kun je een klein, sinaasappelsap glas voor gebruiken of een cocktailglas.

Varianten en tips

Wanneer je deze Margarita maakt kun je het goed combineren met verschillende kruiden. Zo kun je munt en een takje rozemarijn toevoegen. Wil je wat extra’s toevoegen aan het glas? Maak dan de rand nat en dep het in suiker. Het geheel is dan wat minder gezond maar wel erg lekker! Uiteraard kun je op de rand dan ook wat limoen druppels smeren om het geheel af te maken. De Tequila kun je uiteraard ook vervangen door je favoriete drank. Denk hier bijvoorbeeld aan rum.

Houd je van pit? Dan kun je ook de Margarita met komkommer en peper proberen. Hier kun je dezelfde ingrediënten houden als hierboven en de peper en komkommer toevoegen. Let er wel op dat je dan een blender gebruikt in plaats van een shaker en zorg ervoor dat je de pitjes er goed uit haalt.

Mocktail Bloedsinaasappel Margarita

Een simpele mocktail variant is makkelijk te maken door de Tequila en de Cointreau eruit te halen. Dit kun je vervangen door 90 ml Sprite of bruiswater. Door een rum extract zonder alcohol toe te voegen kun je de smaken nog wat accentueren. Een mooie manier om alsnog mee te kunnen drinken zonder dat iemand merkt dat je een alcoholvrij drankje drinkt.

Meest populair