HomeReceptenCocktailsMichelada Cocktail

Michelada Cocktail

Een Michelada is een Mexicaanse cocktail gemaakt van bier, limoensap en een hete saus. Samen met een koud glas met een peper en zoutrand wordt dit culinaire drankje veel gedronken tijdens de hete zomer. Je kunt veel variaties vinden, onderstaande komt uit Mexico.

Michelada Cocktail

Course: Cocktails, Recepten
Hoeveel

1

servering
Voorbereiding

2

minutes
Totaal

5

minutes

Doordat het originele recept van de Michelada Cocktail uit Mexico komt kan het zijn dat je niet alle ingrediënten kunt vinden. Is dit het geval? Zoek dan een alternatief dat in de buurt komt. Zo kun je alsnog het recept een keer uitproberen!

Ingrediënten

  • Mexicaans bier

  • 2 druppels hete saus, zoals bijvoorbeeld Tabasco

  • 2 scheuten Worcestershire saus

  • 1 limoen

  • Een snufje Selderijzout, zwarte peper en Cayenne peper kruiden

Michelada cocktail maken

  • Voordat je begint met de ingrediënten is het belangrijk dat het glas koud is.
  • Smeer de rand in met een citroen en dep het in een mix van zout en Cayenne peper.
  • Voeg daarna de limoensap, de Worcestershire en tabasco saus toe.
  • Voeg de peper en Selderijzout toe en eindig met het Mexicaanse bier. Je kunt hier bijvoorbeeld Sol bier voor gebruiken.

Voor dit recept kun je het beste een normaal glas gebruiken. Uiteraard is een bierglas ook op zijn plaats. Let er wel op dat de bovenkant niet al te dun is zodat niet gelijk de neus onder het zout gaat zitten. Vandaar ook dat een standaard, normaal glas het eigenlijk altijd wel goed doet bij de Michelada.

Variëren en tips

Doordat dit een biercocktail is kan het erg lekker zijn om een limoen als decoratie erbij te doen. Mocht iemand meer limoensmaak in het drankje willen hebben, kunnen ze dit zelf toevoegen. De rand van het glas hoeft niet volledig ingesmeerd te worden met de peper en het zout. Je kunt er ook voor kiezen om één kant te doen. Zo kan de persoon die het gaat drinken er ook voor kiezen om de andere kant te gebruiken.

Wil je een iets minder scherpe smaak op de rand? Overweeg dan om een minder sterke peper te gebruiken. Uiteraard kun je ook paprikapoeder op de rand van het glas toevoegen. Een Michelada cocktail maak je op deze manier iets minder pittig maar toch blijft het geheel wel fris.

Mocktail variant Michelada cocktail

Wanneer je de Michelada cocktail wil drinken maar geen alcohol wil gebruiken zul je een mocktail variant moeten maken. Voor het bier kun je in deze situatie een 0% versie gebruiken. Kun je hier geen Mexicaanse variatie van vinden? Dan kun je ook prima voor een Hollands biertje gaan. De overige ingrediënten kun je gewoon hetzelfde houden.

Onthoudt altijd: hoe kouder het geheel is, hoe lekkerder het zal zijn. Werk dus echt met koude producten. IJsklontjes kunnen hierbij helpen, maar kunnen de smaak ook verminderen.

Meest populair