HomeReceptenCocktailsStrawberry Daiquiri

Strawberry Daiquiri

Een Strawberry Daiquiri is een zogenaamde frozen cocktail. Een heerlijke verse variant op de klassieke Daiquiri die uitermate geschikt is voor de zomer. Of je nu gebruik maakt van aardbeiensap of echte aardbeien: deze cocktail blijft een favoriet van velen. Dit is ook niet zo gek aangezien de zoete smaak samen met de rum een goede combinatie is. Wil je meer weten over dit heerlijke recept? Lees dan vooral verder en leer hoe je thuis verschillende varianten van de Strawberry Daiquiri maakt.

Strawberry Daiquiri

Course: Cocktails, Recepten
Hoeveel

4

cocktails
Voorbereiding

2

minutes
Totaal

5

minutes

Voor een goede Strawberry Daiquiri kun je het beste gebruik maken van verse aardbeien. Zorg wel dat ze koud zijn om het drankje nog lekkerder te maken. Je kunt ze ook even in de vriezer stoppen, ze hoeven alleen niet bevroren te zijn. De overige ingrediënten voor deze cocktail staan hieronder beschreven.

Ingrediënten

  • 60 ml witte rum

  • 30 ml aardbeien likeur

  • 15 ml suikersiroop

  • 6 aardbeien

  • Een halve limoen

Strawberry Daiquiri cocktail maken

  • Snijd de aardbeien in stukken en plaats het in de blender. Voeg hier de likeur, rum, suikersiroop en limoen aan toe.
  • Pak een handvol met ijsklontjes en plaats ook dit in de Blender. Mix het geheel totdat alles samenkomt.
  • Schenk het eindresultaat in een glas. Het glas wat je het beste kunt gebruiken is een Cocktail glas.
  • Om het af te maken kun je een muntblad en een rietje toevoegen.

Cocktail variëren

Doordat je het ijs in een blender combineert met de ingrediënten krijg je een echt bevroren look. Vandaar dat het ook wel de frozen Daiquiri genoemd wordt. Maar hoe maak je hier nu verschillende variaties op? Je hebt veel variaties met verschillende fruitsoorten. Denk hier bijvoorbeeld aan de Mango Daiquiri of de Banana Daiquiri. Om deze recepten te maken kun je het fruit en de likeur veranderen om de juiste smaak te krijgen. Zo kun je echt iets vinden wat bij je past.

Hoewel dit recept echt voor witte rum bedoeld is kun je ook prima een andere dranksoort proberen zoals bijvoorbeeld Tequila. De smaak zal hierdoor veranderen waardoor het geheel misschien nog wel lekkerder wordt.

Strawberry Daiquiri mocktail

Om een mocktail te maken van de Strawberry Daiquiri heb je een lemonade nodig waarbij je kunt je denken aan Sprite of 7Up. Vervang de rum en likeur met 90 ml bruiswater of 7Up om het drankje alcoholvrij te maken. Door een theelepel suiker toe te voegen kun je de smaak iets versterken.

Toch liever de rum smaak erbij? Kijk dan eens naar een rum extract of rum essence. Hiermee kun je met een halve theelepel de smaak van de rum toevoegen zonder de alcohol. Let wel goed op dat je de goede koopt waar helemaal geen alcohol in zit. Deze smaken worden namelijk vooral gebruikt in de patisserie waardoor het wel voor kan komen dat er iets van alcohol in zit.

Vorig artikelMichelada Cocktail
Volgend artikelZomercocktail inspiratie

Meest populair