HomeReceptenCocktailsTequila Sunrise: zomerse cocktail

Tequila Sunrise: zomerse cocktail

De Tequila Sunrise is een cocktail gemaakt van Tequila, grenadine en sinaasappelsap. Zoals de naam al zegt lijkt het op een prachtige oranje zonsopkomst. Hierdoor is het echt een cocktail voor in de warme zomeravonden.

Tequila Sunrise

Course: Cocktails, Recepten
Hoeveel

4

Cocktails
Voorbereiding

2

minutes
Total time

5

minutes

Om een Tequila Sunrise te maken heb je 3 ingrediënten nodig: Tequila, sinaasappelsap en grenadine. Je kunt een shaker gebruiken als je de grenadine er buiten houdt. Doe je dit niet? Dan zullen de kleuren in elkaar overgaan en is het effect van de zonsopkomst weg. En dat zou natuurlijk zonde zijn.

Ingrediënten

  • 125 ml sinaasappelsap

  • 50 ml Tequila

  • 15 ml grenadine

Tequila Sunrise maken

  • Wanneer je een shaker hebt stop je de sinaasappelsap, Tequila en een handvol ijsklontjes in de shaker. Zodra het goed gemixt is doe je dit in een glas. Hiervoor kun je het beste een longdrinkglas gebruiken zodat het effect beter zichtbaar wordt. Voeg daarna de grenadine toe, dit zal langzaam naar de bodem dalen.
  • Heb je geen shaker? Dan stop je eerst een handvol ijs in het glas. Doe daarna de Tequila erin en giet de sinaasappelsap erbij. Ook hier stop je als laatste de grenadine in het glas. Nadat alles erin zit kun je niet meer roeren. Wanneer je de Tequila en sinaasappelsap goed gemengd wil hebben zul je dit dus voor de grenadine moeten doen.
  • Wil je het geheel nog lekkerder maken? Voeg dan wat citroensap naar smaak toe. Door deze extra toevoeging krijg je nog meer smaaksensatie. Het is goed om dit drankje te proberen met en zonder citroensap zodat je gelijk weet welke je favoriet is.

Variaties van de zonsopgang

Er zijn vele variaties mogelijk met dit bijzondere drankje. Zo kun je een Carribean Sunrise maken. Hier wordt de Tequila vervangen door rum. Ook heb je de Vodka versie met Wodka. Ben je geen fan van grenadine? Dan kun je een Aperol Sunrise maken waar je Aperol Apertivo gebruikt voor de rode kleur. De sinaasappelsap kun je ook vervangen door een andere fruitsap: de kleur zal hierdoor wel wat veranderen.

Tequila Sunrise Mocktail

Wanneer je liever geen alcohol wil drinken kun je nog steeds genieten van een Tequila alternatief. Zo heb je de Red Sea Sunrise, hierin wordt de Tequila vervangen door 7Up of Sprite om er een alcoholvrij drankje, oftewel een mocktail, van te maken. Ook met deze variant kun je een alternatief gebruiken voor sinaasappelsap. Zo kun je ook zonder alcohol genieten van een lekker drankje en regelmatig variëren van smaken.

Geschiedenis van het drankje

De originele versie van de Tequila Sunrise bevatte Tequila, Creme de Cassis, citroensap en water. Dit is net wat anders dan de huidige versie die in het begin van 1970 in Californië is bedacht.

Op een persoonlijk feest om de Rolling Stones 1972 tour af te blazen dronk Mick Jagger dit drankje. Hij vond het zo lekker dat hij en de anderen het vaker door Amerika gingen bestellen. Hierdoor werd het populairder en kwam er zelfs een tour die naar deze cocktail vernoemd was. Hierna kwam er op de flessen van Tequila het recept te staan en namen The Eagles ook een nummer op genaamd Tequila Sunrise. Dit alles bij elkaar heeft ervoor gezorgd dat vandaag de dag dit nog steeds een zeer populair drankje is. En ook dat is niet voor niks: de smaak en de kleuren passen perfect bij elkaar en maken het een geheel die goed past bij de zomer.

Vorig artikel
Volgend artikel

Meest populair