HomeReceptenCocktailsMimosa cocktail maken

Mimosa cocktail maken

De Mimosa cocktail is een heerlijk drankje voor bij een lunch of brunch. Je kunt het maken via een simpel recept en toch nog ontzettend veel op variëren. Maar over het algemeen wordt het toch echt wel gemaakt met behulp van sinaasappels en champagne.

Mimosa cocktail recept

Course: Cocktail, Recepten
Hoeveel

1

cocktail
Voorbereiding

1

minute
Totaal

5

minutes

Een mimosa cocktail maken met dit onderstaande recept is ontzettend makkelijk. Vaak wordt ook gezegd dat dit het makkelijkste culinaire drankje is om op tafel te zetten. Je kunt sap gebruiken of verse producten: uiteraard is het laatste het lekkerste.

Ingrediënten

  • 40 ml verse jus d’orange

  • 40 ml droge, mousserende wijn

  • Optioneel: 5 ml wodka of whiskey

Instructies

  • Wanneer je verse sinaasappels gebruikt pak je 8 tot 10 sinaasappels. Snijd ze doormidden en pers ze. Haal het geperste sap door een kleine zeef zodat de pulp opgevangen wordt.
  • Pak het glas en giet in een hoek van 45 graden de droge bubbeltjes wijn in. Doe dit totdat iets minder dan de helft van het glas gevuld is.
  • Pak de sinaasappelsap en giet hetzelfde deel als de wijn in. De verhouding van een goede Mimosa is namelijk de helft wijn en de andere helft sap. Uiteraard kun je hier van afwijken naar smaak.
  • Voeg als laatste de optionele wodka of whiskey toe. Vergeet niet om alle ingrediënten koud te serveren! Hoe kouder het drankje, hoe beter het zal bevallen.

Welke wijn voor Mimosa cocktail?

Allereerst is het belangrijk dat je een wijn kiest die je zelf lekker vind. Als je dit niet doet, dan zal het geheel ook niet lekker smaken. Vaak wordt een droge, mousserende wijn aangeraden. De prik die hier in zit maakt dat het geheel goed bij elkaar komt. Denk hier bijvoorbeeld aan een droge Prosecco, Cava of gewoon Champagne. Deze hoeven niet heel duur te zijn. Omdat je het bij de Mimosa cocktail mixt kun je prima wegkomen met een goedkopere fles wijn. Ga uiteraard niet voor de goedkoopste varianten. Dit geeft vaak een nare bijsmaak of andere onprettige ervaringen.

Verse jus d’orange vs sinaasappelsap

Wil je gewoon een goedkoop en snel drankje op tafel zetten? Dan is het prima om sinaasappelsap uit een pak voor een Mimosa cocktail te gebruiken. Dit is ook hetgeen wat de meeste mensen bij een brunch op tafel zetten en dat is ook gewoon prima. Verse jus d’orange heeft net wat meer smaak en zal dus ook een frissere smaak geven. Het nadeel is wel dat je ze zelf moet persen om het echt vers te houden. En dit kost gewoon net wat meer tijd. Daarnaast is het belangrijk dat je niet vergeet om het door een zeefje te halen zodat het vruchtvlees niet mee in het drankje gaat. Welke van de twee opties je ook neemt: je kunt met beide een goede cocktail op tafel zetten. Maar voor de echte lekkere smaak is het aan te raden om het vers te houden.

Heerlijke variaties Mimosa cocktail

De combinatie van bruisende wijn met sap van een sinaasappel is gewoon erg lekker. Het past goed bij elkaar en het vult de smaken ook aan. Maar wist je dat er ook nog andere variaties zijn die het proberen waard zijn? Zo kun je een deel van het sap vervangen door bloedsinaasappelsap of een andere citrusvrucht. Daarnaast is een scheutje cranberry of ananassap ook een aanrader. Natuurlijk kun je op deze manier ook een variatie van de Strawberry Daiquiri maken.

Om het geheel er wat mooier uit te laten zien kun je aan de onderkant van het glas beginnen met een puree van perzik of aardbei. Dit geeft een smaak af die in elke slok te proeven is. Daarnaast kun je stukjes fruit hakken en deze toevoegen zoals sinaasappel of bosbessen. Hier moet je alleen wel van houden aangezien het wel wat lastiger is om het op deze manier te drinken. Uiteraard kun je deze stukken fruit ook invriezen zodat je ijsblokjes hebt met fruit erin. Zo maak je jouw Mimosa Cocktail nog stijlvoller waardoor je etentje ook een stuk gezelliger kan worden. Deze cocktail is perfect te combineren met een Tequila Sunrise. Dus mochten je vrienden of familieleden niet zo’n fan zijn, kun je altijd deze er nog in gooien.

Meest populair