Spinazie Quiche

Er zijn ontzettend veel variaties voor als je een spinazie quiche wilt maken. Dit heeft onder andere te maken met het soort spinazie dat je kiest. Maar ook met wat voor ingrediënten je er nog meer in wilt verwerken. Word het een spinazie quiche met kaas? Of een spinazie quiche met knoflook en nootmuskaat? Wat voor quiche je ook gaat maken, je kunt oneindig veel variëren.

Hieronder kun je één van de quiche recepten lezen. Onderstaande recept is gebaseerd op een hoofdgerecht voor 4 personen. Bereidingstijd en baktijd kost bij elkaar 55 minuten. Het grootste gedeelte zit hem in de oventijd van 40 minuten. Je bent dus niet heel veel bereidingstijd kwijt.

Spinazie Quiche recept

Course: Quiche recepten, Recepten
Hoeveel

4

personen
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

40

minutes

Als je Spinazie quiche wilt maken kun je dit met verse spinaziebladeren doen. Maar ook met spinazie a la creme of diepvries spinazie kun je hetzelfde gerecht net zo lekker maken. Welke ingrediënten je nog meer nodig hebt kun je hieronder lezen.

Ingrediënten

  • 500 gram spinazie

  • 200 gram rundergehakt

  • Zak van 150 gram pittige gemalen kaas

  • 5 plakjes diepvries bladerdeeg

  • 4 middelgrote eieren

  • Boter of bakspray

  • Eventueel Kruidenboter

  • Peper en zout

  • Overige Benodigdheden
  • Taartvorm

  • Kom

  • Mixer of garde

  • Koekenpan met anti-aanbaklaag

Spinazie quiche maken

  • Voordat je begint aan het bereiden van deze quiche is het belangrijk dat je in het geval van diepvries spinazie, deze samen met het deeg laat ontdooien. Uiteraard kun je ook alvast de oven voorverwarmen op 200 °C. Als je een gasoven hebt, zet je deze op stand 4.
  • Pak nu de taartvorm erbij en vet deze in met boter of bakspray. Bekleed daarna de bakvorm met het ontdooide deeg. Klop de eieren los in een kom en breng het mengsel op smaak door peper en zout toe te voegen. Indien je verse spinazie of diepvries spinazie gebruikt hebt, kun je eventueel kruidenboter toevoegen. Op deze krijgt jouw gerecht toch een wat romigere smaak.
  • Zet de koekenpan op het vuur om hierin het gehakt rul te bakken. Ook dit onderdeel van de quiche maak je lekker pittig door er wat extra kruiden aan toe te voegen zoals peper en zout. Als je nog meer kruiden weet waardoor je het gehakt lekker op smaak kunt brengen, voeg deze dan gerust toe. Maak er een lekker pittige quiche van als je daar van houdt.
  • Roer de kaas, het gehakt en de spinazie door elkaar heen. Zo krijg je een heerlijk spinaziemengsel. Heb je dit alles voorbereid? Giet dan het mengsel op het bladerdeeg. Klop 4 eieren en giet dit over je gerecht heen. Bak vervolgens de taart voor 40 minuten goudbruin. Als de quiche er mooi uitziet pak je deze uit de oven en snijd je het gerecht in vieren.

Wat verfrissing bij een pittige maaltijd

Mocht je het lekker vinden om een lichte maaltijd aan jouw spinazie quiche toe te voegen, dan kun je er voor kiezen om een groene salade te bereiden. Deze kun je smaak geven door bijvoorbeeld een yoghurtdressing of een kruidenmelange er aan toe te voegen. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om in plaats van een salade gewoon enkele komkommerschijfjes naast jouw hoofdgerecht te serveren. Dit zorgt toch voor wat verfrissing mocht je de quiche toch iets aan de pittige kant gemaakt hebben en hier niet heel goed tegen kunnen.

Ook als jouw spinazie quiche wel goed gelukt is kan het lekker zijn om er een kleine gezonde snack als bijgerecht er naast te hebben zoals bijvoorbeeld een schaaltje met cherry tomaatjes. Een heerlijke tapenade met wat stokbrood doet het vaak ook erg goed.

Meest populair