HomeReceptenTapas receptenTapenade met zongedroogde tomaten

Tapenade met zongedroogde tomaten

Wanneer je er van houdt om niet alleen warme, maar ook juist koude tapas te hebben kun je kiezen voor Tapenade met zongedroogde tomaten. Dit is een simpel gerecht dat je zo klaar hebt. Je hoeft dus niet uren in de keuken te staan voordat je kunt genieten van dit hapje. Als je van toastjes of broodjes beleggen houd is deze tapas ook zeker een aanrader. Dit simpele gerecht mag dan ook niet ontbreken bij je borrelhapjes. Het leuke van deze tapas is dat je er verschillende kanten mee uit kunt. In dit artikel kun je lezen hoe je tapenade met zongedroogde tomaten maakt. Bij de meeste mensen is dit namelijk een echte favoriet.

Ingrediënten voor Tapenade met zongedroogde tomaten

Tapenade met zongedroogde tomatenVoordat je begint met het maken van de Tapas Tapanade met zongedroogde tomaten is het handig om te weten dat je hier een bereidingstijd van 10 minuten en een kooktijd van 5 minuten voor nodig hebt. Het kost dus weinig tijd om deze tapas te maken. Wil je dit hapje zelf maken? Lees dan gauw welke ingrediënten je hier voor nodig hebt.

– 200 gram uitgelekte zongedroogde tomaten
– 3 Eetlepels Olijfolie
– 75 gram Groene pitloze olijven
– 2 Teentjes Knoflook
– 1/2 Citroensap

Overige benodigdheden:
– Een blender, staafmixer of keukenmachine
– Een glas of bakje

Zo maak je Tapenade met zongedroogde tomaten

Tapenade met zongedroogde tomaten heeft zijn oorsprong uit Spanje. Toch is dit gerecht ook al een aantal jaren onder Nederlanders bekend en neemt de populariteit hiervan ook steeds meer toe. Niets is leuker dan zelf aan de slag gaan om lekkere hapjes voor je gasten te maken. Ben je van plan om meerdere hapjes te maken dan alleen Tapenade met zongedroogde tomaten? Dan heb je het voordeel dat het maar 10 – 15 minuten duurt voordat je de hapjes op tafel kunt zetten.

Voor het maken van Tapenade met zongedroogde tomaten leg je als eerst de zongedroogde tomaten op een plek neer. Laat deze daarna uitlekken. Afhankelijk van welk keukengerei je hebt, doe je de zongedroogde tomaten in een blender of keukenmachine. Je kunt er ook voor kiezen om met een staafmixer te werken. Voeg de groene olijven toe en pers daarna een halve citroen uit boven een glas of bakje. Het citroensap en 3 eetlepels olijfolie sprenkel je uit over zowel de olijven als de tomaten. Heb je dit gedaan? Knijp dan ook twee knoflookteentjes hierboven uit.

De vervolgstappen

Zet de blender aan op een lage stand. Wanneer je tapanade maakt is het voor de optimale smaak belangrijk dat het geen zachte crème wordt. Door de structuur zo goed mogelijk intact te houden en het dus bij grove stukjes te houden, krijg je een hele lekkere Tapenade. Vind je de smaak toch nog wat aan de droge kant? Giet er dan nog een beetje olijfolie bij. Nu is je gerecht bijna klaar om te serveren. Voordat je dit doet schep je het mengsel over in een sierlijk schaaltje. Zet er een broodmand met gesneden stokbrood of een bord met lege toastjes naast. Vergeet ook niet om een heerlijke wijn te serveren. En als je dan toch al bezig bent met het bereiden van meerdere hapjes, kun je ook een kaasplankje aan je aperitiefhapjes toevoegen. Spaanse worst past hier overigens ook heel goed bij.

Variatie op Tapenade met zongedroogde tomaten

Je hebt nu kunnen lezen hoe simpel het is om Tapenade met zongedroogde tomaten te maken. Als je het leuk vind om dit te maken kun je ook eens andere varianten uitproberen. In dit recept zijn groene olijven gebruikt. Vind je zwarte olijven lekkerder dan de groene? Dan kun je het bovenstaande recept ook prima met zwarte olijven maken. Als je van beide olijfsoorten houdt kan het leuk zijn om het verschil tussen beide tapenades eens te proeven. Zou het echt een heel groot verschil maken? Probeer het uit en proef zelf het verschil.

Meest populair