HomeDierenTop 10 duurste hondenrassen ter wereld

Top 10 duurste hondenrassen ter wereld

Zowel in Nederland als in andere landen zijn honden erg populair. We bouwen een band met ze op en ze krijgen onze liefde en aandacht. En daar zit natuurlijk een prijskaartje aan waarin je zelf kunt bepalen hoever je gaat. Over het algemeen valt de prijs van honden wel aardig mee. Maar wanneer je alles in rekening brengt kan het toch aardig oplopen. In dit artikel schrijven we over de 10 duurste hondenrassen ter wereld. Hierbij kijken we ook naar de aanschafprijs en bespreken we in het kort de kosten van de verzorging en gezondheid.

Argentijnse hond 1200 euro

De Argentijnse hond is oorspronkelijk ontwikkeld voor de jacht op groot wild. Het heeft namelijk een gespierd gestalte. Hierdoor is het perfect om op wilde zwijnen te jagen. Het dier is voor het eerst gefokt in 1928 waardoor het nog niet heel erg oud is. Maar door zijn achtergrond en zijn voorouders is dit dier in sommige landen van de wereld verboden. Het gevaar is namelijk erg groot dat het dier zomaar aanvalt als het niet goed is opgevoed.

De Argentijnse hond, ook wel bekend als Dogo Argentino, is ook verboden in Nederland. Het wordt gezien als één van de gevaarlijkste honden ter wereld. Zoals de naam al zegt komt het ras oorspronkelijk uit Argentinië. Het kan ongeveer 12-14 jaar oud worden, maar heeft hiervoor wel veel beweging nodig. Zonder beweging krijgt het namelijk klachten en dat zou zonde zijn.

Argentijnse hond

Duurste hondenrassen: Rottweiler 1200 euro

Een wellicht iets bekender hond is de rottweiler. Dit is één van de vier kostbare Duitse hondenrassen die voornamelijk bekend staan om hun uithoudingsvermogen. Ze zijn ontzettend sterk en ook erg loyaal. Hierdoor zie je het dier dan ook voornamelijk terug bij gezinnen en speciale fokkers. Het dier op zich is niet zo duur, maar de rekeningen komen voornamelijk later wanneer de gezondheidsproblemen beginnen. Zo zul je met wat minder geluk vaak bij de dierenarts komen. Ondanks dit blijft het dier ontzettend populair en zie je hem ook veel terug in de Nederlandse woningen. De levensduur van de rottweiler is met 8 tot 10 jaar ook een stuk lager dan de ander honden. Het blijven prachtige dieren die door hun loyaliteit mooie gezinsdieren zijn.

Rottweiler

Afghaanse windhond: 1400 tot 2000 euro

Afghaanse windhondDe Afghaanse windhond komt uit de bergen van Afghanistan. Het wordt beschouwd als één van de mooiste hondenrassen en dat komt voornamelijk door hun prachtige vacht. De gekrulde staart en lange haren maken dat dit dier erg in trek is. Het nadeel is wel dat je elke dag dit dier moet borstelen aangezien het een lange vacht heeft.

Het ras komt uit de groep van windhonden. Vroeger werd het voornamelijk gebruikt om mee te jagen. Maar vandaag de dag is het ook zeker een dier die je veel terug ziet in racewedstrijden en tentoonstellingen. Dit is namelijk ook één van de snelste hondenrassen ter wereld. Gemiddeld leven ze ongeveer 10-14 jaar. Het zijn wel dieren die qua gezondheid veel tijd en geld vergen. Dit kan ervoor zorgen dat de dieren een stuk minder lang meegaan.

Faraohond 1500 euro

De Faraohond is is één van de oudste hondenrassen die er bestaat ook de Nationale hond van Malta. De naam betekent in het Maltees konijnenhond. Wanneer je naar de spitse oren kijkt kun je dit nog wel begrijpen. Maar dat is niet de reden waarom dit dier deze naam heeft gekregen. Deze hond wordt namelijk voornamelijk gebruikt voor het jagen op konijnen op de Maltese eilanden. Het leeft ongeveer 11-14 jaar en is van zichzelf erg intelligent. Daarnaast is het zeer atletisch, maar toch wel stressgevoelig. Ze zijn dus een stuk sneller bang en vergen hierdoor ook wat meer aandacht. Toch zijn het ontzettend trouwe dieren die prima in een gezin kunnen leven.

Chow chow 2000 euro

Ook de Chow chow is een hond die qua aanschaf niet heel duur is, maar qua onderhoud veel meer vraagt. Vandaar dat het wel tot de duurste hondenrassen valt ondanks dat de aanschaf relatief goedkoop is. Het dier komt oorspronkelijk uit Noord China en wordt ook gezien als één van de zeldzaamste hondenrassen ter wereld. Daarnaast is het dier erg populair om zijn uiterlijk. Het dier heeft een schattige uitstraling en voornamelijk de kop trekt veel kopers over de streep.

Het dier heeft veel verzorging nodig. Je zult ze veel uit moeten laten en daarnaast zullen ze niet alles pikken. Zo zijn ze van nature erg koppig en kun je ze wat lastiger trainen. Dit maakt ook dat ze soms bepaald eten niet eten om zo hetgeen te krijgen wat ze willen. Voor de gezondheid zul je relatief vaak naar de dierenarts moeten. De Chow chow zelf wordt ongeveer 8 tot 12 jaar oud. Nog beter je ze verzorgt, hoe ouder ze zullen worden.

Duurste hondenrassen ter wereld

Azawakh 2500 euro: één van de duurste hondenrassen

Duurste hondenrassen

De Azawakh is één van de duurste honden ter wereld. Het komt oorspronkelijk uit West-Afrika en werd voornamelijk gebruikt als jachthond. De prijs wordt voornamelijk bepaald door de schaarsheid. In 2019 voegde de AKC het ras toe aan de erkende hondenrassen. Hierdoor wordt de populariteit alleen maar groter en de prijs dus ook duurder.

Het jaagt zowel op groot en klein wild en heeft een waaks temperament. Door de hoeveelheid energie is het niet te makkelijk om ze op te voeden. Je hebt veel geduld nodig en je moet het zeker niet bij andere dieren plaatsen. Daarvoor is het jachtinstinct namelijk te groot. Zeker katten zullen het hierbij niet overleven: zelfs niet met een goede opvoeding.

Tibetaanse Mastiff – 3000 euro

De Tibetaanse Mastiff is één van de duurste hondenrassen die oorspronkelijk uit Tibet komt. Het wordt ook vaak als één van de oudste hondenrassen gezien. Qua uiterlijk ziet het er bijzonder uit. Het is een grote zeer krachtig hond die voornamelijk in de kleuren goud, zwart, rood en blauw voorkomt. Hierbij hebben ze een grote vacht die ook erg dik is.

Het dier wordt voornamelijk gebruikt om de schapen te beschermen tegen roofdieren. Het is dan ook een heel alert ras die zowel de omgeving als jezelf goed zal beschermen. Door de prijs wordt het niet meer veel gebruikt als bescherm hond. Maar het blijft nog steeds een prachtig dier om te zien. Qua gezondheid zul je er weinig last van hebben. Het dier heeft relatief weinig problemen en zal dus ook niet snel naar de dierenarts moeten. Deze hond staat op dit moment ook op de nummer één van allerduurste honden ooit verkocht. Met een bedrag van maar liefst 2 miljoen dollar blijft deze voorlopig ook wel op de nummer één plaats staan.

Tibetaanse Mastiff

Löwchen 4500 euro

De Löwchen is ook een hond dat behoort tot de duurste hondenrassen ter wereld. Met een prijs rond de 4500 euro is het vooral een dier dat je in Europa tegenkomt. Oorspronkelijk komt het uit Frankrijk en wanneer je hier op vakantie gaat heb je de grootste kans om er één tegen te komen. Het is wel een heel zeldzaam ras, in 1973 waren er namelijk maar 65 van over. Gelukkig zijn er nu al een stuk meer op de wereld en groeit het aantal nog steeds.

De Löwchen is een actief hondenras dat ook heel speels is. Hierdoor is het een populaire hond onder de gezinnen met kinderen. Zo kunnen de kinderen heerlijk meespelen en hebben de ouders er ook veel plezier van. Dit heeft ook een nadeel aangezien deze dieren niet graag alleen zijn. Ze hebben dus voornamelijk veel aandacht nodig en daarom kun je ze maar beter niet te lang alleen laten. Deze kleine honden blijven over het algemeen gezond en halen ongeveer een leeftijd van 13-15 jaar.

Löwchen

Samojeed 5000 euro

De Samojeed is een zeldzaam ras dat ook heel populair is en staat voornamelijk bekend om zijn lachende gezicht en zijn witte vacht. Het is een ontzettend schattig dier zowel qua innerlijk als uiterlijk. Vriendelijkheid staat dan ook hoog in het vaandel. Hoewel de hond erg lief is, is het wel verstandig om hem aangelijnd te houden. Hij staat erom bekend dat dit ras het fijn vindt om kilometers lang te zwerven. Een actief beestje dus die ook tot de duurste hondenrassen behoort.

Om te voorkomen dat het wegrent is het dus verstandig om goed op het dier te letten. Dit is tevens een ondeugende hond die veel aandacht vraagt. Door vroeg te beginnen met de opvoeding kun je de grootste problemen voorkomen en alsnog genieten van dit prachtige dier. Qua gezondheid zul je wel wat geld weg moet leggen. Het dier kan door de jaren heen veel problemen tegengekomen die bij de dierenarts ook redelijk hoge prijzen kunnen veroorzaken. Gelukkig kun je dit al een groot deel voorkomen door goed op het dier te letten en goed voor te zorgen.

Top 10 duurste hondenrassen

Canadese eskimohond: duurste hondenras

De Canadese Eskimohond is erg zeldzaam waardoor het prijskaartje ook ontzettend hoog is. Het wordt door veel mensen beschreven als de mooiste hond ter wereld. Dat samen met dat het, het zeldzaamste ras ter wereld is maakt het niet makkelijker. Vandaar ook dat het een prijskaart van maar liefst 6500 euro heeft.

Het wordt helaas nog steeds met uitsterven bedreigd. Zo waren er in 2008 nog maar 300 van deze rashonden te vinden. Het dier komt oorspronkelijk uit het noordpoolgebied en wordt ook wel de Canadese inuit hond genoemd. Hier wordt het voornamelijk als werkhond gebruikt om zo onder andere transport en sneeuwscooters mee te trekken. Het zijn sterke honden die erg gehoorzaam zijn en goed samen kunnen werken.

Conclusie

Hoewel niet al deze honden in Nederland te verkrijgen zijn, is dit wel de lijst met de duurste hondenrassen ter wereld. Voornamelijk zeldzaamheid maakt dat de dieren duur zijn. Maar ook het uiterlijk speelt hierin een grote rol. Voordat je een hond als huisdier neemt blijft het verstandig om te kijken wat je met het dier gaat doen. Ben je vaak weg? Dan is het niet verstandig om een actief dier te nemen. Maar gelukkig zijn er ook dan genoeg keuzes waar je uit kunt kiezen.

Meest populair