HomeBlogTop 10 snelste hondenrassen

Top 10 snelste hondenrassen

Door de jaren heen zijn honden meer dan huisdieren alleen geworden. Ze worden getraind en gefokt voor jacht- en racedoeleinden. Steeds weer wordt er een nieuwe, sneller soort “gekweekt”. Maar wat zijn nu op dit moment de snelste hondenrassen?

Of je nu een snelle hond als huisdier wilt hebben of een echte jachthond om op pad te gaan: energiek zullen ze beide zijn. Dit vergt ook de nodige aandacht, tijd en doorzettingsvermogen van het baasje. Elke hond is anders. Mocht je één van deze honden willen kopen, ga dan bij een expert langs die je alle informatie kan geven zodat je ook buiten de wedstrijden goed voor het dier kan zorgen. Hieronder vind je de top 10 snelste hondenrassen

10. Border Collie 48 km/u top 10 snelste hondenrassen

De Border Collie is een herdershond van middelgroot formaat. Het is een hond die vooral gebruikt wordt op boerderijen als schapendrijver of waakhond. Het is afkomstig uit het gebied genaamd de Borders. Dit ligt tussen Schotland en Engeland in. Met een snelheid van 48 kilometer per uur en een grote intelligentie worden ze soms ook ingezet bij sporten en competities. Ze leren gemakkelijk en zijn altijd wel op hun hoede. Het is geen hond voor in een klein huis. Ze hebben de ruimte nodig om te bewegen en willen graag actief bezig zijn.

Top 10 snelste hondenrassen

9. Doberman Pinscsher 51 km/u

De Doberman Pinscsher in een hondenras uit Duitsland. Door de sterke bouw, de vastberadenheid en snelheid is het een beest waar je ontzettend veel mee kan. Met 51 kilometer per uur behoort het tot één van de snelste hondenrassen. Dit ras wordt vandaag de dag nog steeds gebruikt als politiehond, speurhond en rampenhond. Wanneer je ze goed opvoed en ze duidelijke en strakke regels aanleert kunnen ze ook leuk zijn als gezelschapshond. Heb je geen tijd om hier zorg en aandacht aan te geven? Dan is dit niet de hond voor jou en kun je beter een andere soort uitkiezen.

Doberman

8. Whippet 55 km/u

WhippetHoewel de oorsprong van dit hondenras niet geheel duidelijk is, is het wel een ontzettend snelle hond! De Whippet werd vroeger vooral gebruikt om konijnen te vangen rondom de Engelse mijnen. De mijnenwerkers in dit gebied behoorden tot de allerarmste mensen, door deze hond in te zetten konden ze toch nog wat vlees op tafel krijgen.

Deze hond is speels en tegelijk ook waakzaam. Ze houden niet zoveel van vreemde mensen en hoewel ze meestal aardig zijn voor kinderen, kun je beter een oogje in het zeil houden. Door de slanke, gespierde bouw kunnen ze een snelheid halen van maar liefst 55 kilometer per uur.

7. Borzoi 58 km/u

Snelste hondenras borzoi

Een langharig en oud Russisch hondenras, dat is de Borzoi. Hij heeft een snelheid van maximaal 58 km/u en heeft hoge benen. Naast de naam Borzoi draagt het ook de naam Russische wolfshond. Dit is niet voor niks: dit hondensoort werd namelijk vooral gebruikt voor de wolvenjacht. Op het lichaam zelf heeft het lange, golvende haren. Op de dijen en ribben is het haar kort en bij de schouderbladen en het kruis kun je krullen ontdekken. De voorkant van het hoofd is lang en smal. Door dit geheel heeft het veel gelijkenissen met de Afghaanse windhond, Taigan en Saluki die net als de Borzoi onder de windhond hondensoort vallen.

6. Dalmatiër 59 km/u

Dalmatier

Een Dalmatiër of een Dalmatische hond is door de bekende stippen een populaire hondensoort. Het is afkomstig uit hetzelfde genoemde Kroatische kuststreek: Dalmatië. Hier is de naam alleen niet van afgeleid, deze komt namelijk van Dalmatica. Dit was een Romeinse koningsmantel op een unieke manier gemaakt van hermelijn.

Wanneer je dit dier ziet zul je niet snel denken dat het een snelle diersoort is, toch haalt het bijna 60 kilometer per uur. De Dalmatiër heeft de ogen wat verder uit elkaar staan dan andere rashonden. Daarnaast maakt het tijdens het rennen lange passen waar de benen parallel lopen. Dit type hond traint graag en heeft ook een hoog uithoudingsvermogen.

5. Jack Russell Terrier 61 km/u

Jack Russell

Hoewel je het door zijn formaat niet zou denken, behoort ook de Jack Russel Terrier tot één van de snelste honden. Door zijn kleine, stevige bouw is het een echte hond voor de jacht. Al sinds de 17e eeuw wordt deze hond ingezet om dassen en vossen uit hun hol te jagen. Dit kleine hondje doet het goed bij kinderen en andere honden. Ze zijn erg speels en kunnen zich ook prima zelf vermaken.

4. Vizsla 64 km/u snelste hondenrassen

Met dezelfde snelheden als de Afghaanse hond is dit ook een actieve, aanhankelijke en zachtaardige hond. Dit ras is afkomstig uit Hongarije en is een goede luisteraar. Kun je ze elke dag veel uitlaten en laten rennen? Dan is dit ook een prima huisdier. Doordat de vizsla een dier is dat erg gehoorzaam is en een uitstekende uithoudingsvermogen heeft kun je er ook prima mee naar een hondentraining gaan. Door zijn intelligentie zal het al snel leren wat hij moet doen.

Vizsla hondenras

3. Afghaanse windhond 64 km/u

Afghaanse windhondEen waakhond, familiehond, jachthond en schapenhoeder in één. Dat is de Afghaanse windhond in het kort. Met een middelgroot postuur valt het in het niets met de grootste dieren op het land. Toch is het een uniek dier die op een aantal redenen opvalt. Met een onafhankelijk karakter is dit één van de oudste hondenrassen ter wereld. Ze worden door hun elegante uiterlijk ook regelmatig gebruikt in hondenshows. De snelheid wordt er niet minder op, deze hond haalt namelijk maar liefst 64 kilometer per uur.

2. Snelste hondenrassen: de Saluki 69 km/u

Een Saluki, ook wel Perzische windhond of saloeki genoemd, is een hondenras afkomstig uit Iran. Dit klinkt misschien gek, maar vroeger heette dit land Perzië. Het is een middelgrote hond en dit type is erg actief. Ze houden ervan om achter een prooi aan te gaan. Hierdoor zijn ze ook niet geschikt voor een klein huis, ze hebben echt een ruim omheind gebied nodig waar ze vrij kunnen bewegen en rennen.

Een saluki is een jachthond dat vooral door de Normandische volken in de woestijn wordt gebruikt. Al sinds de tijd van Egypte zijn er tekeningen te vinden dat er gejaagd werd met valken en saluki’s. Dit is ook niet zo gek, aangezien ze snelheden van 69 kilometer per uur kunnen halen. Heb je een groot huis met een mooie achtertuin? Dan kun je dit ras ook prima als gezelschapshond bij je hebben. Toch is en blijft het een jachthond en zal het ook de ruimte moeten hebben om buitenshuis lekker te kunnen bewegen.

Top 10 snelste hondenrassen

1. Snelste hondenras: Greyhound 72 km/u

Een Greyhound behoort tot het snelste hondenras ter wereld. Ze zijn speciaal bedoeld voor de jacht- en hondenrace. Ze zien er slank uit en hebben een diepe borstkas. Hierdoor zijn ze wendbaar en kunnen ze snel op snelheid komen. Volgens verschillende metingen kunnen ze wel tot 72 kilometer per uur rennen.

Snelste hondenrassenHet voordeel van een Greyhound is dat ze na het sprinten weer heerlijk rustig in huis gaan liggen. Het zijn dus goede huisdieren die het ook goed doen bij een gezin. Let er alleen wel op dat je bij het uitlaten de hond in een losloopgebied los zet zodat ze lekker hun gang kunnen gaan. Houdt alleen wel rekening met zijn jachtinstinct, in de meeste gebieden is het gewoon beter om hem aangelijnd te houden.

Snelste hondenrassen gaan maar liefst 70 km/u

Zoals je hierboven kunt lezen gaan de snelste hondenrassen ontzettend snel! Met meer dan 70 kilometer per uur staat de Greyhound op nummer 1. Hoewel elke hond zijn eigen doel heeft zijn niet alle honden geschikt om in huis te nemen. Ben je echt op zoek naar de beste hond die bij jouw past? Lees dan goed alle informatie door en laat je goed informeren voordat je één van de hondenrassen koopt. Zo voorkom je een miskoop en weet je zeker dat je de juiste hond hebt gekocht die bij jouw huis of opdracht past. Wanneer je eindelijk je keuze hebt gemaakt is het tijd om een naam uit te kiezen bij deze snelle hond. Kom je hier niet uit? Dan kun je ook één van deze hondennamen voor een reu gebruiken.

Meest populair