HomeDierenWat is het beste hooi voor konijn?

Wat is het beste hooi voor konijn?

Wanneer je een konijn als huisdier hebt, wil je het uiteraard zo goed mogelijk verzorgen. Het heeft goede voeding nodig, een slaapplaats en toegang tot drinken. In het wild eten konijnen alles waar ze hun handen op kunnen krijgen. Zo eten ze wilde bloemen, dringen ze moestuinen binnen en eten ze uiteraard ook gras. Maar een tam huisdier konijn kun je het beste hooi geven om zo goede voeding mee te geven. Zo bestaat het dieet van dit dier voor 75% uit hooi en kun je dit aanvullen met verse bladgroentes. Hieronder geven we een aantal tips met betrekking tot het beste hooi voor een konijn.

Waar kan ik hooi kopen?

Wanneer je in de stad woont heb je niet gelijk beschikking tot hooi. Gelukkig zijn er nog tal van opties om toch aan een goed product te kunnen komen. Zo kun je vers hooi kopen op het internet en dit al de volgende dag thuis laten bezorgen. Uiteraard heb je ook de mogelijkheid om ruw voer af te laten leveren.

Het voordeel van vers hooi is dat het natuurlijke voedingsstoffen heeft dat het dier nodig heeft. Mocht jouw konijn wat kieskeuriger zijn kan het zijn dat hij dit niet eet. Dan kun je beter voor het ruwe voer gaan. Dit heeft een positief effect op het gebit en de darmwerking van jouw dier. De kwaliteit van deze producten is optimaal. En vaak wordt het ook gecombineerd met andere producten zodat jouw huisdier gelijk alle voedingsstoffen binnenkrijgt.

Konijn hooi

Beste hooi voor konijn: vers hooi

Het beste hooi voor jouw konijn is vers hooi. Deze moet wel minimaal 6 weken gedroogd zijn zodat hij het direct kan eten. Ook moet er geen onkruid in zitten die de spijsvertering kan verslechteren. Om zeker te zijn van de beste kwaliteit kun je vers hooi voor jouw konijn online kopen. Zo weet je zeker dat je dier goede voeding binnenkrijgt en hoef je zelf verder niks te doen. Duur is het niet en het voordeel is dat het altijd thuis bezorgd wordt.

Beste hooi konijn

Koop hier vers hooi voor jouw konijn.

Premium hooi: ruwvoeder van kwaliteit

Eet jouw konijn geen verse hooi of wil je de beste kwaliteit mogelijk hebben? Dan kun je ook premium hooi aanschaffen. Dit bestaat uit ruwe vezels waardoor het van betere kwaliteit is. Dit zorgt voor een positief effect op het gebit en ook de darmwerking zal hiervan profiteren. Het konijn moet langer kauwen waardoor hij de voedingen beter binnenkrijgt. En ook door het kauwen wordt het gebit verder bevordert. De prijs van een goed product ligt vaak niet eens hoger dan het kopen van vers hooi. Dus ook dit kan een mooie oplossing zijn voor de beste hooi voor jouw konijn.

eten huisdier

Koop hier goede kwaliteit premium hooi.

Een combinatie van hooi en ander voer

Wil je gelijk alle voeding hebben die voor jouw huisdier nodig is? Dan is het beter om een combinatie te kopen. Zo heb je hooi gecombineerd met paardenbloemen, maar ook hooi met wortelstukjes erin. Zo krijgt het dier tijdens het eten ook andere voedingsstoffen binnen. De prijs van dit voer is uiteraard wat hoger en de kwaliteit kan door de combinatie van de twee soms wat verslechteren. Maar het voordeel is wel dat je er verder geen omkijken meer naar hebt. Mocht je dus het beste hooi voor jouw konijn willen kopen kun je beter de eerste twee opties kiezen. Maar ook deze optie is het overwegen voor veel mensen zeker waard.

De juiste voeding maakt het verschil

Een konijn wordt uiteraard niet voor niks als leukste huisdier gezien. Je kunt het binnen in huis houden, lekker vrij zetten buiten in de tuin of in een hok stoppen zodat je er op elk moment van de dag mee kunt spelen. Maar om optimaal van jouw dier te kunnen genieten is het wel goed om de juiste voeding te geven. Hiervan is het belangrijk dat 75% van de voeding bestaat uit het beste hooi voor jouw konijn. Het overige deel kan bestaan uit groenten. Dit kunnen restjes zijn van het eten wat je gekookt hebt of verse groenten zoals sla, wortelen, paardenbloemen en komkommer. Mocht je hierin een divers dieet kunnen geven dan zal jouw konijn vrolijk door de huiskamer of de tuin huppelen.

Hooi voor konijn

Conclusie

Een konijn die heerlijk in de tuin kan grazen is natuurlijk de mooiste oplossing. Maar naast de voeding die hij hier binnenkrijgt, is en blijft het verstandig om ook nog hooi en ander eten aan jouw konijn te geven. En wanneer dit van de beste kwaliteit is, voorkom je dat jouw dier onverwachte problemen krijgt. Dit is dus een mooie manier om met extra zorg op jouw konijn te letten.

Meest populair