HomeSportBeste springtouwen voor crossfit fitness

Beste springtouwen voor crossfit fitness

Crossfit is een populaire trainingsroutine die zich richt op functionele bewegingen. Deze bewegingen werken om het uithoudingsvermogen, kracht en de behendigheid te verbeteren. Om deze bewegingen goed uit te voeren, is het goed dat je over de juiste uitrusting beschikt. Springtouwen zijn hierin een belangrijk hulpmiddel voor crossfit fitness omdat ze de beenspieren helpen te versterken. Daarnaast kun je ze inzetten om de hartslag tijdens het sporten te controleren. Hier zijn de top 3 beste springtouwen voor crossfit fitness, zodat je met een goed kwalitatief product aan jouw nieuwe fitnessroutine kunt beginnen!

Top 3 springtouwen voor crossfit fitness

Hieronder vind je een overzicht van de beste springtouwen voor crossfit fitness. Uiteraard voldoen al deze opties aan de criteria van een goed springtouw. Dus welke je van deze ook koopt: je krijgt een goed product in huis waarmee je je dagelijkse training kunt voldoen.

ZEUZ springtouw voor Crossfit en fitness

Het ZEUZ springtouw is een perfect hulpmiddel voor zowel beginners als gevorderden. Het helpt met afvallen en verbetert jouw gezondheid doordat je hele lichaam aan het werk gezet wordt. Het heeft twee touwen, 90 graden draaiende handgrepen en is specifiek gemaakt voor snelheid. Daarnaast kun je de lengte makkelijk aanpassen zodat je in elke omgeving kunt gaan sporten.

Verstelbaar touw met een coating tegen slijtage
Aluminium handgrepen voor extra grip
Uitgebreide set met twee touwen
Dure prijs
Zwaardere handgrepen

JPS Sports Springtouw

Ook de JPS Sports Springtouw is gericht op crossfit, cardio, fitness en boxen. Het is licht gewikkeld in staal waardoor het lang mee zal gaan. Daarnaast zit er een extra bescherming op tegen slijtage. Een goed product dus die echt is gemaakt voor volwassenen. Met een lengte van 3 meter en een gewicht van 170 gram zal dit product jou zeker niet teleurstellen

Goede kwaliteit materialen
Lang, snel springtouw gericht op volwassenen
Extra bescherming en tas
Zwaarder dan andere soorten
Niet voor kinderen

Springtouw met teller

Zoek je een springtouw voor fitness, crossfit en andere activiteiten? Dan is deze diverse variant voor jou. Of je nu buiten of binnen bent, dat maakt niet uit. Je haalt het springtouw uit de tas en kunt aan de slag. Het is hierdoor geschikt voor training van alle sporten. In het product ziet een unieke teller waarmee je bijhoudt hoe vaak je gesprongen hebt. Daarnaast is het product in lengte verstelbaar en heeft het een maximale lengte van 250 cm.

In lengte verstelbaar
Geschikt voor alle soorten sporten
Een handige, unieke teller
Gaat sneller stuk door kunststof
Geen hartslagmeter

Springtouw voor crossfit: waar moet ik op letten?

Met crossfit fitness combineer je gewichtheffen, atletiek en gymnastiek om jouw lichaam te trainen. En met een goed springtouw kun je hiermee jaren vooruit. Een standaard springtouw heeft een aantal beperkingen waardoor het verstandiger is om iets meer geld uit te geven. Zo is het materiaal belangrijk voor het gewicht en de duurzaamheid en kunnen de handgrepen een wezenlijk verschil maken. Hieronder leggen we in het kort uit waar je op moet letten.

Het juiste materiaal voor duurzaamheid

Speedropes van aluminium of roestvrij staal hebben een betere kwaliteit dan andere varianten. Ze gaan minder snel kapot, maar hebben ook het voordeel dat ze een stuk sneller gaan. Hierdoor is het beter om voor dit materiaal te gaan dan geld te investeren in een PVC of leervariant. Een springtouw die minder dan 10 euro kost gaat vaak maar een paar maanden mee. Maar wanneer je een product kiest tussen de 10 en 20 euro krijg je meer dan het dubbele aan kwaliteit terug en zul je zien dat je er jaren plezier van kunt hebben.

Crossfit springtouw

Stevige handvaten

Hoe meer je gaat springen, hoe sneller de handvaten zullen irriteren. Om dit te voorkomen kun je het beste voor een aluminium handgreep gaan. Deze biedt een goede grip en voorkomt dat je handen extra veel gaan zweten. Combineer dit met een product waarbij je de handvaten en het touw kunt vervangen indien dit nodig is. Zo voorkom je dat wanneer er iets aan vervanging toe is je een geheel nieuw product moet kopen. Daarnaast maak je het makkelijker om het touw en de grepen aan te passen wanneer je het crossfit springtouw korter maakt.

Licht van gewicht

Springtouw voor crossfit

Aan het begin voel je misschien nog wel je benen, maar naarmate je beter wordt zullen in plaats van je benen juist jouw armen pijn gaan doen. En om dit zoveel mogelijk te voorkomen kun je het beste een springtouw aanschaffen die licht van gewicht is. De handvaten zijn vaak wat dunner en hierdoor lichter. Dit maakt dat je minder hoeft te tillen en je echt kunt focussen op datgene waar het product voor bedoelt is.

Conclusie

Een crossfit springtouw kun je voor fitness of andere doeleinden goed gebruiken. En met deze drie opties haal je wel de beste in huis. Door goed te oefenen kun je met dit hulpmiddel jouw conditie trainen om zo er weer vol tegenaan te gaan. Dit kan zowel thuis als in de open lucht waardoor het een leuk en simpel hulpmiddel is voor jouw gezondheid.

Meest populair