HomeSportTop 10 beste fietsmerken om mee te fietsen

Top 10 beste fietsmerken om mee te fietsen

Een goede fiets uitzoeken is vandaag de dag best lastig. Je hebt zoveel keuze waardoor je het overzicht al snel verliest. Met dit artikel proberen we wat helderheid te geven. Dit zijn de top 10 beste fietsmerken die je kunt kopen. Voor zowel mountainbikes, e-bikes, racefietsen als stadsfietsen staan hieronder topmerken omschreven die jouw aankoop volop waard zijn.

Gazelle: beste fietsmerk

Gazelle is een Nederlands fietsmerk dat al jaren marktleider is in Nederland. In 1992 werd het bedrijf zo groot dat het Koninklijk predicaat mocht toevoegen. Dit is een bijvoeging dat wordt gegeven aan ondernemingen die een belangrijke plaats innemen. Gazelle werd om deze reden dan ook veel als beste fietsmerk gezien. En hoewel er door de jaren heen wel dingen zijn veranderd blijft het een erg goed fietsmerk. Het produceert meer dan 275.000 fietsen die zowel in Nederland als in andere landen verkocht worden. Met meerdere fiets awards ben je zowel met een e-bike als een stadsfiets bij dit merk op het goede adres.

Ontdek de beste accessoires en fietsen bij Bol.com.

Gazelle

Giant

Het merk Giant is al sinds 1972 een grote constructeur van fietsen. Het richt zich voornamelijk op racefietsen, stadsfietsen en mountainbikes. Maar de afgelopen jaren zijn ze vooral bekend om hun goede e-bikes. Dit is ook één van de redenen waarom dit merk tot de top 10 beste fietsmerken behoort.

Het merk wordt volop in Nederland verkocht waardoor er veel keuze in is. Het is tevens een fietsenleverancier voor verschillende wielerploegen en komt zo dan ook regelmatig als merk grootschalig in beeld. Voornamelijk de stadsfietsen zijn van dit merk heel populair, maar eigenlijk produceren ze alle soorten fietsen die er zijn.
Beste fietsmerken

Koga fietsmerk

Koga is, net als Batavus en Sparta, een merk van Accell Nederland. Het is dan ook een Nederlands merk dat gevestigd is in Heerenveen. Het is opgericht in 1974 en richt zich voornamelijk op de stads- en toerfietsen. Daarnaast bieden ze ook racefietsen en e-bikes aan. De fietsen zijn van hoogwaardige kwaliteit waardoor ze ook erg in trek zijn. Zodra je er één gekocht hebt zul je er dan ook vele jaren plezier van hebben. Zowel tweedehands als nieuw zijn ze dan ook in Nederland volop te koop.

Ontdek de beste accessoires en fietsen bij Bol.com.

Cube: beste mountainbike merk

Wanneer je een goede fiets zoekt voor zowel in de stad als in de bergen dan ben je bij Cube op het juiste adres. Deze Duitse fietsenfabrikant is opgericht in 1993. Het staat als merk vooral bekend om hun goede, professionele mountainbikes. Deze zijn van hoogwaardige kwaliteit en zullen je dus ook niet snel teleurstellen. Toch is dit niet het enige wat ze aanbieden. Ook e-bikes en toerfietsen kom je ervan tegen.

Al deze fietsen worden op de Nederlandse markt talrijk aangeboden. Maar vooral de mountainbikes zul je hiervan tegenkomen. Dit is ook niet zo gek, aangezien Cube echt wordt gezien als het beste mountainbike merk op dit moment.

Beste mountainbike merk

Specialized: voor berglandschappen en natuur

Specialized is een fietsmerk van Amerikaanse bodem. Het is in 1974 opgericht. Ze maakte officieel eerst touringfietsen maar vandaag de dag zijn ze van meerdere markten thuis. Wellicht ken je het merk vooral van de mountainbikes aangezien deze ook veel in Nederland verkocht worden. Daarnaast verkopen ze e-bikes die vooral ook gericht zijn op het zwaardere landschap. Een goed gemaakte fiets die zeker hoog in de lijst met beste fietsmerken hoort te staan. Zeker als je veel naar de bergen gaat is het goed om naar dit merk te kijken.

Fietsmerken

Beste fietsmerken voor racefietsen: Cannondale

Het fietsmerk Cannondale is in 1971 opgericht. Het is een Amerikaanse divisie van een Canadees bedrijf die zich volop richt op het maken van fietsen. Voornamelijk innovatie staat hierin hoog in het vaandel en dat zie je ook in de fietsen terug. Met hoge kwaliteit mountainbikes, racefietsen en elektrische fietsen wordt dit merk door velen gezien als het beste fietsmerk wereldwijd. En zeker bij de racefietsen zul je dit merk ook veel tegenkomen. De mountainbikes waren eerst een stuk minder succesvol en ook van een stuk minder goede kwaliteit. Maar vandaag de dag zijn ook deze erg populair en volop te koop in Nederland.

Cortina

Door de jaren heen wordt ook het merk Cortina steeds populairder. Dit komt voornamelijk door de prijs/ kwaliteitsverhouding die ze met zich meedragen. Ze bieden zowel normale fietsen als e-bikes aan. Door het variërende aanbod en de modellen kan het zeker zijn dat hier een fiets bij zit die voor jou geschikt is. Hoewel het vooral een fiets is die qua prijs vaak wat lager ligt dan andere merken, zie je nog steeds wel de kwaliteit terug. Het blijven dus goede fietsen waar je nog steeds jaren plezier van kunt hebben.

Raleigh: beste fietsmerken buiten Nederland

Voor de meeste mensen is Raleigh waarschijnlijk een iets minder bekend merk. Het wordt in Nederland dan ook niet heel veel verkocht. Toch is het een zeer bekend merk in andere landen. Het is onderdeel van Accell Group samen met een paar andere modellen. Het maakt al sinds 1887 fietsen waardoor het ook één van de jongste bedrijven is. Dus mocht je in het buitenland een fiets zoeken en kom je niet de bekende Nederlandse merken tegen? Dan is dit zeker een aanrader om naar te kijken.

Raleigh

Batavus

Net als de Koga, is ook Batavus gevestigd in Heerenveen en valt het onder de Accell Group organisatie. Het is opgericht in 1904. Toen verkochten ze alleen nog geen fietsen zoals ze nu doen. Ze zijn begonnen met het maken van bromfietsen en motorfietsen. Vanuit hier zijn ze in 1909 begonnen met het maken van fietsen. Het echte merk Batavus ging in 1986 helaas failliet. Hierna werd het door verschillende bedrijven overgenomen om nog steeds als merknaam door te kunnen gaan. Vandaag de dag maken ze misschien niet meer de fietsen die eigenlijk nooit stuk gaan van vroeger, maar krijg je nog steeds prachtige kwaliteit waar je geen spijt van zult hebben.

Sparta: beste merk voor e-bike

Sparta is een fietsfabrikant uit Apeldoorn. Het is opgericht in 1917. Op dat moment richtte het zich voornamelijk op de bak- en bromfietsen. Dit was zo’n groot succes dat ze na de oorlog de grootste producent van motorfietsen waren in Nederland. Naarmate de jaren voorbijvlogen begonnen ze steeds meer aandacht te geven aan het maken van een goede fiets waarvan het eerste aanbod al in 1920 op de markt kwam. Vandaag de dag leveren ze alleen nog maar e-bikes. En dat doen ze zo goed dat ze regelmatig gezien worden als de beste koop. Vandaar dat Sparta ook het beste merk voor e-bikes is.

Beste merk voor e-bike

Conclusie

Of je nu een racefiets, e-bike of een echte mountainbike zoekt: er zijn altijd merken die zich specifiek op deze doelgroep specialiseren. En vaak zijn dit ook de beste fietsmerken waar jij uit kunt kiezen. Elk van deze hebben veel ervaring in het maken van goede fietsen. Maar zodra je een naam hebt opgebouwd in een bepaalde stijl zul je deze ook hoog moeten houden. En dat is ook precies de reden waarom deze merken het door de jaren heen nog steeds zo goed blijven doen.

Meest populair