HomeSportTop 10 mooiste snorkelplekken ter wereld

Top 10 mooiste snorkelplekken ter wereld

Of je nu een beginner of gevorderde bent: deze mooiste snorkelplekken ter wereld zijn een echte aanrader om eens te bezoeken. Onder water ziet alles er net even wat anders uit. Je hebt prachtige kleuren en vissen die rondom je heen zwemmen. Dit maakt het een unieke ervaring die je zeker eens moet uitproberen. Veel heb je niet nodig, met een masker, snorkel en vinnen kun je de onderwaterwereld al bewonderen. Of je nu de riffen wil opzoeken of met zeedieren wil gaan zwemmen: dit zijn de top 10 mooiste snorkelplekken ter wereld.

Groot Barrièrerif

Het Groot Barrièrerif in Australië bestaat uit meer dan 2900 riffen en bestaat uit een omgeving van maar liefst 2600 kilometer. Hierdoor is het het grootste koraalrif ter wereld en een prachtige locatie om te snorkelen. Naast de mooie riffen zwemmen er honderden verschillende soorten vissen en vind je er ook zes verschillende soorten zeeschildpadden.

Door al dit pracht en praal staat deze locatie sinds 1981 op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Helaas komt daar zoals het nu lijkt wel een einde aan. Men verwacht dat het rif in 2050 zal uitsterven doordat het water in deze omgeving steeds warmer wordt. Mocht je het nog willen bezoeken moet je dus snel zijn. Gelukkig kun je deze locatie het hele jaar door bezoeken, vanuit Cairns of Port Douglas kun je een boottocht doen om zo naar de beste locaties te varen.

Snorkelen

Nationaal park Komodo

Nationaal park Komodo is officieel in 1980 opgericht om de Komodovaraan te behouden. Het is één van de 5 eilanden waar je het dier vandaag de dag nog in het wild kunt zien. Maar 6 jaar later kwam deze omgeving in de UNESO werelderfgoedlijst. En het heeft veel meer te bieden dan deze bijzondere hagedis. Door de beschermde status heeft het rif de kans gehad om te bloeien. En dit heeft ervoor gezorgd dat er veel prachtige tropische vissen, haaien en mantaroggen rondzwemmen. Een prachtige locatie dus om te snorkelen en te genieten van de onderzeese wereld. De mensen die hier zijn geweest zeggen dat het lijkt of je in een andere wereld terechtkomt aangezien de kleuren en de omgeving er zo anders uitzien. Om die reden wordt het dan ook als één van de mooiste snorkelplekken ter wereld gezien.

Mooiste snorkelplekken

Mooiste snorkelplekken: Madang

In de tropische natie Papoea-Nieuw-Guinea, ten noorden van Australië vind je de zogenaamde Koraaldriehoek. Dit is een prachtig gebied dat men ook wel ziet als de Amazone van de oceaan. Het is er namelijk prachtig kleurrijk en daarnaast vind je er veel zeedieren van verschillende formaten. Een mooie plek dus om te gaan snorkelen. In de omgeving ligt de vulkanische berg Planet Rock. Ook vind je er meerdere wrakken van wereldoorlogen die je al duikend kunt verkennen. Dit gebied is goed onderhouden doordat er niet veel toerisme in deze omgeving is. En door extra op deze omgeving te letten zorgen we ervoor dat we ook de komende jaren nog van dit prachtige natuurgebied kunnen genieten.

Donsol bay

Donsol bay is de perfecte plaats om te zwemmen met witte haaien en de grootste levende kraakbeenvis: de walvishaai. Je vind deze locatie in het noordelijke deel van de Filipijnen. Voornamelijk tussen november en juni is deze plek erg populair aangezien deze dieren dan ook in deze omgeving zijn. Maar ook wanneer de walvishaai er niet is, blijft deze locatie prachtig om eens te bezoeken. Wanneer je in de omgeving bent kun je het beste met een toeristische boot naar de locatie gaan. De lokale bevolking zet je dan af op de juiste locatie zodat je de beste kans hebt om de dieren te spotten. Uiteraard zijn er ook mogelijkheden om zelf een boot te huren en op pad te gaan.

Grenada

In de buurt van Venezuela vind je Grenada. Dit is een gebied tussen de Atlantische oceaan en de Caribische oceaan waar je de beste duikplekken vind van de omgeving. Je hebt hier vele mogelijkheden. Zo kun je genieten van de kleurrijke riffen, heb je veel verschillende soorten haaien en vissen maar kun je ook wat meer de diepte in gaan. Hier vind je vele scheepswrakken die door het mariene ecosysteem zijn veranderd in magische plekken. Een prachtige locatie om te duiken en zo de onderwaterwereld opnieuw te ontdekken. In deze omgeving vind je ook de mariene beeldentuin: dit is kunst op de kustbodem waar veel koraal op zit en prachtige vissen langs zwemmen.

Grenada

Silver Bank

Silver bank is een locatie in de Caribische zee, ten noorden van de Dominicaanse Republiek. Dit is een plek die erg bekend is als snorkelgebied, en dat is ook niet voor niks. Het is namelijk één van de weinige plekken waar je samen met de bultruggen kunt zwemmen. Dit reservaat is één van de drie locaties waar je nog mag zwemmen tussen deze dieren. En dit wordt wel als de mooiste locaties gezien. Je kunt het beste gaan tussen december en april. Dan heb je de grootste kans om deze dieren te spotten. Daarnaast vind je er ook veel andere soorten vissen en kwallen die deze locatie populair maken onder de snorkel liefhebbers.

Snorkelen in Maui

Het eiland Maui in Hawaï is een eiland dat er van zichzelf al erg mooi uitziet. Maar toch gaat deze pracht en praal ook onder water door. Je hebt er unieke lavarotsen, baaien en stranden waar je heerlijk omheen kunt snorkelen. De riffen zijn erg populair onder de snorkelaars aangezien er veel koraal aanwezig is. Daarnaast vind je er mooie, kleurrijke vissen en zeeschildpadden die het geheel nog leuker maken. De Molokini krater is een aanrader. Hier heb je goed zicht en rustig water waardoor je volop kunt genieten van het onderzeese leven.

Snorkelen Maui

Raja Ampat

Raja Ampat is een eilandengroep in Indonesië. Het wordt ook wel de viervorsteneilanden genoemd aangezien er 4 grotere eilanden zijn met wat kleine eilanden eromheen. Deze omgeving heeft maar liefst 75% van alle koraalsoorten ter wereld tot zijn beschikking. Het is een ontzettend groot gebied met meer dan 1000 verschillende vissoorten, zeeschildpadden, roggen en haaien. Daarom wordt dit ook door vele als een zeer bijzondere plek neergezet. Door de grootte en de pracht en praal die deze zeebodem te bieden heeft zien veel mensen dit als één van de mooiste snorkelplekken ter wereld. Geen dag in deze omgeving is hetzelfde waardoor je ook bij een meerdaags bezoek je altijd zal doen verwonderen.

Raja ampat

Galapagoseilanden

Ben je een fan van het zeeleven, maar heb je meer interesse in de zeedieren? Dan zijn de Galapagoseilanden in Equador wellicht iets voor jou. In deze snorkelplek zie je niet zo snel het kleurrijke koraal of de bijzondere vissen. De grootste reden waarom mensen hier gaan snorkelen is het zeeleven. Prachtige schildpadden, zeeleeuwen, dolfijnen, haaien en pinguïns die zich in het water voortbewegen kun jij met eigen ogen bewonderen. Je zwemt als het ware tussen deze mooie dieren en hebt de kans om met een groep schildpadden mee te zwemmen.

Doordat het eiland heel erg afgelegen ligt, is er weinig toerisme in deze omgeving. En dat maakt dat de dieren in de zee niet schuw zijn. Zolang jij ze met rust laat en hun gang laat gaan kan het zomaar zijn dat ze relatief dichtbij jou komen. Een hele andere manier van snorkelen dus maar zeker niet minder leuk dan de andere mogelijkheden.

Bora Bora: bekende snorkelplekken

Bora Bora staat bekend als een eiland met één van de mooiste lagunes ter wereld. Zowel het eiland zelf als de omgeving eromheen is prachtig en dat zie je ook in de onderwaterwereld terug. Je hebt witte stranden en kristalhelder water waar je heerlijk kunt zwemmen. In de omgeving vind je pijlstaartroggen, haaien, schildpadden en kleurrijke vissen. Ook het koraalrif is prachtig om te zien waardoor dit als vakantiebestemming ook heel populair is. Zo kun je een dagje snorkelen in de zee en een andere dag heerlijk relaxen op de mooie stranden.

Mooiste snorkelplekken ter wereld

Conclusie

Natuurlijk kunnen we niet alle snorkelplekken ter wereld benoemen. Maar deze bovenstaande 10 zijn zeker wel aanraders om heen te gaan. Ze hebben diverse onderdelen die de plek interessant maakt. Zo kun je kiezen tussen een locatie met mooie riffen of gaan voor een plek waar ook prachtige vissen en schildpadden zwemmen. Waar je ook heen gaat: het blijft belangrijk om de omgeving te respecteren. Zorg ervoor dat je niks beschadigd en laat de natuur net zo achter als je het gevonden hebt. Dan zorgen we er samen voor dat we nog lang van deze prachtige natuur kunnen genieten.

Meest populair