HomeSportTop 10 beste mountainbike merken ter wereld

Top 10 beste mountainbike merken ter wereld

Wanneer het tijd is om een nieuwe mountainbike te kopen, is het altijd even zoeken wat voor merk je moet kiezen. Er zijn ontzettend veel keuzes waardoor je op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer ziet. Om je op weg te helpen hebben we hieronder een overzicht geplaatst van de beste mountainbike merken ter wereld. Al deze merken bieden goede fietsen aan voor zowel offroad als alledaagse tripjes. Ze hebben een goede prijs en kwaliteit verhouding waardoor je niet snel een miskoop kunt doen. Dit zijn de top 10 beste mountainbike merken.

Specialized

Begin jaren 70 zorgde het merk Specialized voor een boost in de fietsindustrie. In het begin maakte ze vele soorten fietsen, maar in 1981 introduceerde ze de Stumpjumper: de eerste in massa geproduceerde mountainbike ter wereld. Deze fiets was zo populair dat vandaag de dag nog steeds verschillende varianten gemaakt worden. Door de ervaring van al deze jaren weten ze hoe ze goede mountainbikes moeten maken. Daarom hoort dit merk in de lijst met top 10 beste mountainbike merken thuis. Het merk zelf levert goede fietsen op het gebied van racefietsen, elektrische fietsen, maar zeker ook instapmodellen en professionele mountainbikes.

Cannondale

Cannondale is één van de meest populaire mountainbike merken ter wereld. Het begon in 1983 met het maken van toerfietsen. Maar is vandaag de dag ook zeer actief aanwezig in het mountainbikesegment. Zo vind je hier niet alleen de standaard mountainbikes, maar ook elektrische varianten en speciale gemaakt voor trail. Het is één van de oudste mountainbikefabrikanten ter wereld en daarom ook een goed merk om een mountainbike van te kopen.

Beste mountainbike merken ter wereld

Beste mountainbike merken: Cube

Cube is een mountainbike merk uit Duitsland die het zowel qua prijs als kwaliteit erg goed doet. Het biedt een groot scala aan mountainbikes die overal ingezet kunnen worden. Het is al jaren marktleider in Europa en ook in andere landen wordt het steeds populairder. Of je nu een full suspension mountainbike wil of een cross-country: ze leveren goede kwaliteit voor een zeer aantrekkelijke prijs. Daarnaast hebben ze ook voor vrouwen en kinderen een speciale lijn ontwikkeld naast de standaard fietsen die voor iedereen toegankelijk zijn. Dus of je nu de speciale lijn kiest of toch voor de standaard mountainbike gaat: dat maakt niet uit. Elk van deze heeft een goede kwaliteit waardoor je jaren van jouw fiets kunt genieten.

Beste mountainbike merken

Giant

Giant is één van de grootste fabrikanten als het om fietsen gaat. Ook in Nederland is het merk heel bekend en worden er al veel fietsen van verkocht. Wanneer we naar mountainbikes kijken is het nog niet overal ter wereld even bekend. Maar vooral in de instap en middenklassen is dit merk erg populair. Het bedrijf bestaat al sinds 1972 en maakt de vele soorten fietsen. Met betrekking tot mountainbikes maakt het bedrijf zowel professionele als alledaagse mountainbikes die voor verschillende prijssegmenten te koop zijn.

Trek: mountainbike in elke prijsklasse

Ook Trek is een merk die je waarschijnlijk wel vaker voorbij hebt zien komen. Ze zijn voornamelijk actief in het wielrennen, maar ook bij de mountainbike leveren ze goede kwaliteit. Zowel voor de beginners als de gevorderden kun je hier op elke prijsklasse een mooie mountainbike vinden. Bijzonder aan het merk is dat ze levenslange garantie geven op hun frames. Daarnaast hebben ze de mogelijkheid om de fiets zo aan te passen hoe jij het wil. Dit betreft niet alleen de accessoires, maar ook de kleuren van de fiets. En dat maakt Trek, ondanks dat dit merk niet heel innovatief is, vandaag de dag nog steeds erg populair. Zeker een merk om in de gaten te houden als je op zoek bent naar een goede mountainbike.

Trek

Santa Cruz

Santa Cruz is een erg duur mountainbike merk die wereldwijd heel populair is. Het levert topkwaliteit met veel aandacht voor de kleine details. Op de fietsen zit levenslange garantie op de frames en scharnieren lagen. Dit doen ze om de kwaliteit ook te waarborgen. In veel populaire mountainbikegebieden zul je dan ook dit merk zien. Maar voor de beginner is het beter om eerst met een ander merk te beginnen. Santa Cruz fietsen zijn namelijk erg duur. Zo duur zelfs dat je wel echt zeker moet weten dat je de sport erg leuk vind. Een Cube, Giant of Cannondale zijn relatief een stuk goedkoper en leveren ook nog steeds veel kwaliteit. Maar mocht je elk detail belangrijk vinden en ben je al wat langer van een berg aan het afrijden? Dan is dit zeker één van de beste mountainbike merken die jouw aandacht zal trekken.

Ibis: mountainbike merk met historie

Ibis cycles is een fietsmerk uit Californië die vooral bekend is onder de mountainbike gemeenschap. Ze is begonnen in een garage in het jaar 1981 en heeft sinds die tijd veel meegemaakt. Zo is het in 2002 failliet geraakt en is het later toch weer opnieuw begonnen. Om deze redenen is het niet een bekend merk op de markt. Maar dat maakt de kwaliteit van deze mountainbike niet minder. Daarom is dit merk onder de mountainbikers erg populair. Het heeft hoogwaardige fietsen voor een goede prijs. Bijzonder aan het merk is dat ze niet heel veel fietsen maken. Ze hebben acht fietsen waar ze zich op richten om zo de beste kwaliteit te kunnen leveren. Of je dit merk in Nederland kunt vinden blijft wel de vraag, maar mocht je het hier of in het buitenland tegengekomen is het zeker een merk om te overwegen.

Mountainbike

Rockrider

Rockrider is een mountainbike merk die je onder andere vind bij Decathlon. Deze Franse sportwinkel staat niet altijd overal even goed bekend. Het levert op veel gebieden zeker goede kwaliteit voor de prijs die je betaalt. En dat is bij de mountainbike ook het geval. Ze bieden goede fietsen aan voor een relatief lage prijs. Hierdoor krijg je veel meer waar voor je geld dan je bij andere merken zult krijgen. Wel zal de kwaliteit uiteraard wat minder zijn dan de bekendste merken. Mocht je een beginner zijn of op zoek zijn naar een goede fiets voor een lage prijs? Dan is Rockrider het merk waar jij naar op zoek bent.

Mountainbike merk

Scott

Of je nu een man, vrouw of kind bent: dit merk is voor iedereen een goed aanbod. Zowel voor dagelijks gebruik als voor offroad biedt Scott mountainbikes aan. De prijzen van dit Amerikaanse merk variëren enorm, maar het aanbod is groot. En dat maakt dat dit merk ook zo populair is. Wat je ook zoekt, er zal altijd wel iets zijn wat in jouw straatje past. En daarom hoort deze ook thuis in het rijtje van de beste mountainbike merken ter wereld.

Yeti

Als laatste beschrijven we een relatief onbekend merk genaamd Yeti. Het is een bedrijf dat al sinds 1985 actief is. Het maakt moderne mountainbikes voor verschillende doeleinden, maar is hierin wel één van de duurste merken. Ze staan vooral bekend om de framekleur die er altijd uitspringt. Mocht je het geld voor een goede fiets die opvalt hebben liggen, dan is de Yeti zeker een aanrader. Maar de kwaliteit zal zeker niet onderdoen aan een goedkoper merk. Toch behoort deze volgens vele mountainbikers wereldwijd onder het beste mountainbike merk.

Conclusie

Er zijn ontzettend veel mountainbike merken te koop. En hierin heb je ook nog vele verschillende doeleinden. Zo kan een mountainbike voor offroad er heel anders uitzien dan een alledaagse variant. Toch hebben de bovenstaande merken elk in alle onderdelen hun eigen charmes. En zul je ook niet snel een miskoop doen wanneer je voor één van deze mountainbike merken kiest. Mocht je voor goedkoop en kwaliteit willen gaan en in Nederland jouw product willen kopen kun je het beste voor de eerste merken in dit artikel kiezen. Voornamelijk de Cube, Cannondale, Specialized en Giant zijn merken die je hier in de winkel veel terug ziet komen. En dat is ook niet voor niks. Het zijn zeer goede fietsmerken die zowel in het bos als in het berggebied jou een goede tijd zullen geven.

Meest populair