HomeBlogTop 10 gevaarlijkste steden ter wereld

Top 10 gevaarlijkste steden ter wereld

Hoewel de meeste steden in Nederland relatief veilig zijn, zijn er ook steden in de wereld die elke dag te maken hebben met geweld. Mensen die op straat schieten, berovingen en onveilige situaties zijn hier de orde van de dag. Zowel voor locals als toeristen zijn deze plekken niet veilig. En hoewel het er op tv soms wel indrukwekkend uitziet, is leven in deze omstandigheden zeker geen pretje. Hieronder beschrijven we de top 10 gevaarlijkste steden ter wereld. In deze plekken is de criminaliteit erg hoog en kun je vaak ook niet zomaar buiten rondlopen. Hierin beschrijven we hoeveel moorden er per 100.000 inwoners zijn en wat de stad nog meer zo gevaarlijk, maakt.

Tijuana Mexico: gevaarlijkste stad ter wereld

Tijuana is de gevaarlijkste stad ter wereld. Gelegen in Mexico worden hier elke dag rond de 7 mensen vermoord. De grootste reden hiervan is de armoede die in deze omgeving leeft. Mensen hebben geen geld en de misdaad is ontzettend hoog. Hierdoor zijn er elke dag veel ontvoeringen, verkrachtingen en moorden. Naast de armoede is de mensenhandel hier enorm. Dit in combinatie met de drugshandel en bendes die hier leven maakt deze stad berucht. Met 138 moorden per 100.000 inwoners is dit dan ook niet een plek waar je wil zijn.

Gevaarlijkste steden

Caracas Venezuela

Caracas is een stad die in 2017 uitgeroepen werd tot gevaarlijkste stad ter wereld. Maar ook vandaag de dag is het nog steeds een plek waar veel armoede en gevaar rondsluipt. Met meer dan 100 moorden per 100.000 inwoners heeft het dan ook vandaag de dag nog steeds een plek op de lijst met gevaarlijkste steden ter wereld. In deze omgeving wordt weinig gehandhaafd waardoor bendes de ruimte die ze krijgen ook innemen. De openbare orde is slecht en geweld vind dan ook de gehele dag hier plaats. Gelukkig is het nu al wel wat beter dan in 2017, maar er moet nog veel gebeuren voordat het een veilige plek is om in te wonen.

Gevaarlijkste stad ter wereld

Acapulco Mexico

Hoewel deze plek vroeger veel werd ingezet in de filmwereld, is het de afgelopen jaren een plek dat je kunt vergelijken met de oorlog. De drugsoorlog die in deze landen speelt heeft zich namelijk van de duistere straatjes verplaatst naar de openbare weg. Je vind er veel bendes die elk hun territorium proberen te verdedigen. Dit doen ze niet alleen met ontvoeringen, maar ook met moorden en diefstal. Hierdoor is het toerisme in deze omgeving naar historisch laag gedaald waardoor de armoede in deze stad steeds verder toeneemt. Rondrijden in een normale auto is niet iets wat aan te raden is. Het is beter om je hier volledig te verdedigen en dan ook in een kogelvrije auto rond te rijden. Per 100.000 inwoners zijn er ongeveer 110 moorden wat een behoorlijk aantal is.

Criminele stad

Ciudad Victoria Mexico

In Ciudad Victoria vallen de meeste doden door schietpartijen tussen de politie en de criminelen. De gevangenissen zijn gewelddadig en ook de omgeving zelf laat dit gedrag duidelijk zien. Toch wordt er wel heldhaftig ingegrepen. Zowel het leger als de politie wordt dan ook regelmatig opgeroepen om een grote schoonmaak te houden. Helaas heeft het nog niet het gewenste effect en valt deze stad met 86 moorden per 100.000 inwoners nog steeds in de lijst met gevaarlijkste steden ter wereld. Hoe dan ook zijn ze hier wel bezig om het te verbeteren: en dat is iets wat ook zeker niet achterwege gelaten mag worden.

Cuidad Juárez Mexico

Nog een stad met 86 moorden per 100.000 inwoners is Cuidad Juárez in Mexico. Deze plek was vroeger erg populair onder het toerisme. Maar doordat de criminaliteit steeds verder toeneemt merk je dat men deze plek steeds meer vermijdt. Toch is het entertainment in deze omgeving nog wel volop actief. Het wordt gezien als de slechtste stad voor vrouwen in Mexico door de verkrachtingen en moorden in deze omgeving. Doordat het toerisme nog wel een beetje aanwezig is, zie je dat ook terug in de andere criminaliteitscijfers. Zo is dit een plek waar veel auto’s worden gestolen. Daarnaast zijn er veel inbraken en is het verstandig om niet in een auto te rijden die niet kogelwerend is.

Gevaarlijkste steden: Natal Brazilië

In Brazilië zijn er ook vele steden die te maken hebben met geweld en misdaad. Zo ook Natal waar er 75 mensen per 100.000 inwoners elk jaar weer vermoord worden. Dit is een behoorlijk aantal, zeker als je ziet dat deze stand onder het toerisme erg populair is. Zo zie je in deze omgeving ook veel diefstal en misbruik plaatsvinden. De grootste reden voor deze cijfers is de armoede in deze gebieden. Daarnaast zijn er ook veel bendes en gevangenissen te vinden die het er niet makkelijker op maken.

Fortaleza Brazilië

Nog een plek in Brazilië die ook populair is, maar toch als een zeer gevaarlijke stad wordt gezien is Fortaleza. Deze stad heeft maar liefst 70 moorden per 100.000 inwoners en wordt dan ook als een misdaadstad gezien. Het bijzondere is dat dit verder een prachtige omgeving is waar je echt tot rust kan komen. Maar door de misdaad is dit stukje genot helaas in deze omgeving verdwenen. De misdaden zijn gewelddadig en zorgen ervoor dat ook het toerisme in deze omgeving langzaam maar zeker zal verdwijnen.

Gevaarlijke stad

Ciudad Guayana Venezuela

Ciudad Guayana is de tweede dodelijkste stad van Venezuela. Het heeft rond de 78 moorden op 100.000 inwoners en is dan ook niet een stad waar je zomaar even doorheen moet gaan lopen. Verkrachtingen, moord en diefstal zijn de grootste boosdoeners die om de hoek zitten te loeren. De bendes zijn vaak georganiseerd en kunnen zomaar samenwerken met organisaties en bedrijven. Hierdoor is het ook verstandig om deze te vermijden en je echt te richten op de betere plekken die je in de omgeving kunt vinden.

Ciudad Bolivar Venezuela

Als laatste hebben we Ciudad Bolivar in Venezuela. Deze stad wordt ook wel gezien als één van de grootste sloppenwijken. Er is grote armoede en geweld die ervoor zorgen dat de stad de controle verliest. Zo zie je hier veel actieve bendes, vernielingen en andere zaken terug. Erg jammer want zo komt het mooie gedeelte van deze omgeving niet tevoorschijn. En blijft de criminaliteit in deze omgeving alleen maar groeien. Op de 100.000 inwoners zijn er 69 moorden, wat nog steeds ontzettend hoog is.

Conclusie

Waar je ook woont: er is altijd wel criminaliteit te vinden. Maar in deze bovenstaande steden kan het er wel heel erg bot aan toe gaan. Dit zijn dan ook niet voor niks de gevaarlijkste steden ter wereld. Zo rijden de meeste mensen in gepantserde wagens en komen ze in de avond niet buiten. Als je zelf in deze omgevingen moet zijn is het ook verstandig om de nodige maatregelen te nemen. Want voordat je het weet kan jij ook één van de slachtoffers zijn in deze omgeving.

Meest populair