HomeBlogTop 10 grootste hamburgers ter wereld

Top 10 grootste hamburgers ter wereld

Wanneer je van vlees houdt staat de burger vaak erg hoog op het menu. Een heerlijk broodje met vlees, kaas, sla, saus en tomaat wordt om deze reden ook als één van de beste fastfood opties gezien. Maar wat nou als jij de kans krijgt om de grootste hamburger ter wereld uit te proberen? Om de zoveel jaar gaat een groep mensen de uitdaging aan om het guinness book of records record te verbreken en een nog grotere burger te maken. Nieuwsgierig hoe groot dit heerlijke eten is? Je leest de top 10 hieronder.

Triple Coronary bypass challenge

Hoewel dit niet op de grootste hamburger op het menu lijkt te zijn, is het wel een echte caloriebom. Toch blijft het ondanks zijn iets kleinere formaat vergeleken met de andere in deze lijst de vraag of jij hem wel op kunt krijgen. De Triple coronary Bypass Burger Challenge is niet gemaakt voor watjes. Je moet een goed doorzettingsvermogen hebben om deze uitdaging te winnen. Naast de drie dikke hamburgers is het omringd met gegrilde kaassandwiches. Tussen deze ingrediënten vind je verschillende gebakken eieren, spek en natuurlijk ontzettend veel kaas.

Naast de burger krijg je uiteraard wat patat en andere snacks. Toch staat deze hamburgertoren duidelijk in het zicht en is dit het aandachtspunt van jouw tafel. Lukt het jou om dit allemaal op te eten in Atlanta, Amerika? Dan is jouw gerecht volledig gratis. Uiteraard zul je wel moeten betalen als het je niet lukt.

Grootste hamburger in Nieuw Zeeland

Veel van de onderstaande burgers worden gezien als een challenge. Lukt het jou om hun menu te verslaan? Dan krijg je je product gratis en verdien je de roem. Bij de grootste hamburger in Nieuw zeeland gaat het er even anders aan toe. The Big Al burger in Queenstown wordt namelijk niet aangekondigd als wedstrijd. Toch is dit eigenlijk wel het geval als je de grootte van deze burger ziet.

Met ongeveer 500 gram aan gehakt, heel veel spek, eieren, bieten, kaas en uien blijft het een ontzettend grote burger die van zichzelf al moeilijk is om op eten. Afgemaakt met wat sla, saus en natuurlijk het broodje zelf. De prijs is niet heel hoog, met 17,50 Nieuw Zeelandse dollars kun je al van dit menu genieten zonder ook maar enige haken en ogen. Als dat de moeite niet waard is.

Grootste hamburger

Kookamonga’s grootste broodje hamburger

In Amerika in Memphis, Tennessee heb je de kans om binnen één uur de gigantische hamburger genaamd The Kookamonga Burger op te krijgen. Hoewel Amerika bekend staat om hun ongezonde levensstijl en vele fastfood restaurants is deze hamburger zelfs voor hun maatstaven een echte caloriebom! Er zijn namelijk wel 12.387 calorieën in dit broodje verwerkt. Het broodje zelf heeft een gewicht van bijna 1 kilo en er zit ook nog eens 500 gram aan tomaten, kaas, sla, uien en augurken op. Het grootste gedeelte van deze hamburger bestaat uit bijna 2 kilo steak. Vind je dit nog niet genoeg? Dan kun je er voor kiezen om er ook een portie patat bij te bestellen.

Het leuke aan deze uitdaging is dat je niet alleen een hamburger cadeau krijgt. Dit restaurant beschikt namelijk ook over een Eregalerij waar een foto van jou bij wordt geplaatst zodra je de challenge gehaald hebt. Hier zit echter ook een nadeel aan want op het moment dat je het niet haalt wordt jouw foto in de Hall of Shame opgehangen. Dit maakt dat de druk extra hoog ligt om deze uitdaging te behalen.

8th wonder burger

Met een lengte van 11,5 cm en een diameter van 28 centimeter is deze grootste hamburger wereldberoemd geworden. Het heeft de bijnaam Mt. Olymbus burger maar staat vooral bekend om de 8th wonder burger. Je kunt deze burger zelf uitproberen in Clinton, New Jersey. Hier bij het Clinton Station Dinner kun je samen met 9 anderen de uitdaging aangaan om dit immens grote maaltijd te verslinden. Je hebt hier met zijn tienen in totaal 60 minuten voor. Lukt het je samen met je team om alles op te eten binnen de tijd? Dan win je 5.000 euro. Veel kans heb je alleen niet, het is namelijk nog nooit een team gelukt om dit op tijd op te eten.

The bull hamburger

Met iets meer dan 1 kilo vlees, 4 grote plakken kaas, spek, sla, friet en natuurlijk uien en augurken is The Bull een waardige hamburger. Maar ben jij degene die dit beest gaat verslaan? In leesville, Louisiana heb jij de kans om deze heerlijke burger te ten. Maar wil je de wedstrijd winnen? Dan moet je je natuurlijk wel aan een tijdslimiet houden. In totaal heb je 30 minuten om de hele hamburger naar binnen te slinden.

Lukt het je om de burger met de frietjes op te eten binnen het tijdsbestek? Dan is de gehele maaltijd gratis. Ook krijg je een leuk t-shirt als herinnering en komt jouw foto op het zogenaamde Bull Board. Dus mocht je eens in de buurt zijn en trek hebben in een heerlijke, grote maaltijd? Kon dan zeker langs bij Lucille’s café en probeer de stier bij de hoorns te pakken.

Grootste hamburgers ter wereld

De Monster Red Ruby Burger Challenge

Uitdagingen aangaan geeft vaak een kick. Zo moeten ze dat ook in de Engelse plaats Exeter gedacht hebben. Daar kwam men namelijk op het idee om één persoon binnen 20 minuten 7 hamburgers te laten eten. Dit waren niet alleen de stukken vlees, maar echt dik belegde broodjes en ook nog eens 2 extra grote porties friet die dubbel gebakken geleverd werden. De hamburgers waren voorzien van 14 plakken spek en 7 plakken kaas. Je moest dus wel honger hebben om deze uitdaging aan te durven.

Het is uiteraard nog steeds mogelijk om dit project uit te proberen. Dit kun je doen bij Exeter’s Urban Burger Restaurant. Is het je gelukt om alle 7 burgers op te eten binnen het tijdsbestek? Dan heb je mazzel dat je de maaltijd in ieder geval niet hoeft te betalen. Maar voor de komende paar dagen heb je waarschijnlijk ook helemaal geen honger meer. Natuurlijk krijg je ook een leuk T-shirt cadeau zodat je er voor altijd een goede herinnering aan over houdt.

Broodje hamburger in Australië

Als je denkt aan het grootste hamburger broodje ter wereld verdient deze hamburgeruitdaging in Australië zeker een volwaardige plek in het rijtje. In de plaats Cavendish, Victoria hebben ze er voor gekozen om niet ontzettend veel burgers op elkaar te stapelen. Wel bestaat de hamburger uit drie lagen en hebben ze de gehele hamburger inclusief broodje, sla en alle andere bijbehorende ingrediënten super groot gemaakt. De moeilijkheidsgraad van deze uitdaging gaat zover dat je de hulp van een vriend mag inschakelen. De bedoeling is om binnen één uur deze hamburger op te eten.

De hamburger bestaat uit drie lagen hamburgers met het gewicht van 1,3 kilo, 8 eieren, 20 plakken spek, tomaten, augurken, uien, kaas, sla en uiteraard ook nog eens een brood dat ook 1,3 kilo weegt. Deze burger zal dus erg zwaar op de maag vallen. Is het je gelukt om dit zware, grote broodje helemaal op te krijgen? Dan hoef je gelukkig niet voor de burger te betalen. Maar of je maag er zo blij van wordt? Dat is natuurlijk de vraag die je alleen achteraf volledig kunt beantwoorden.

Grootste hamburger van Engeland

Iets dichter bij huis zijn er ook mogelijkheden om een grote maaltijd te kopen. Zo heb je in Norwich in Engeland de grootste hamburger van maar liefst 30 cm. Het bevat in totaal 26 quarter pounders en heeft maar liefst 40 grote plakken kaas. Het broodje zelf is uiteraard ook ontzettend groot wat het geheel natuurlijk nog veel leuker maakt. De hamburger is niet duur voor het geen wat je krijgt, het kost namelijk maar 30 pond. Wanneer het je lukt om het op te eten is het uiteraard gratis. Daarnaast krijg je ook nog 200 pond van het bedrijf. Lastig zal dit wel zijn, het gerecht heeft in totaal maar liefst 13.462 caloriën.

Broodje hamburger

The beast challenge

Nog een hamburger uit Engeland met de naam the Beast behoort zeker niet tot de kleintjes. Het is een gerecht van maar liefst 6 kilo. Het vlees is ongeveer 3 kilo en de overige ingrediënten maken het geheel compleet. Zo vind je er cheddar, backon tomaten, friet en sla. Naast de burger krijg je een milkshake aangeboden en twee bijzondere bolletjes ijs. Een flinke hap dus dat je niet zomaar in je eentje op kan. Daarom kun je naast jezelf nog 3 andere vrienden uitnodigen om deze uitdaging aan te gaan in de zogenaamde cheats challenge. Maar eigenlijk is het natuurlijk veel cooler als het je lukt om in je eentje dit beest te verslaan.

Lukt het je om alles op te eten? Dan hoef je de burger niet te betalen en krijg je een leuk t-shirt als herinnering. Hier staat onder andere de tekst: I devoured the beast, oftewel ik heb het beest veslonden op. Lukt het je niet? Dan zul je 60 pond moeten betalen. Heb je besloten om 3 teamgenoten in te schakelen en lukt het nog steeds niet? Dan zul je iets meer moeten betalen, namelijk 90 pond. Een leuke uitdaging als je van eten houdt, ga er alleen wel vanuit dat je zult moeten betalen om de teleurstelling zo laag mogelijk te houden.

Burger challenge

De 4 horseman challenge

Ben je een liefhebber van pittig eten? Dan ben je op de juiste plek in San Antonio in Texas. Hier bij chucky burgers & More vind je de 4 horseman Challenge. In deze uitdaging wordt je eetlust op de proef gestelt. Makkelijk is dit niet aangezien de echte uitdaging vooral zit in de pittigheid van het eten. Jalepeno, Ghost Pepper en verse serrano pepers maken dit wellicht de heetste en grootste hamburger ooit.

Niet iedereen mag dit product proberen aangezien het eten van deze burger niet geheel zonder risico’s is. Zodra je 18 jaar ouder bent of een voogd hebt die garant voor je staat mag je deze uitdaging aangaan. Naast de kosten van de burger hebben ze ook een extra kostenplaatje toegevoegd, namellijk de zogenaamde chuck emmer. Als jij over je nek gaat en deze emmer nodig hebt zul je 20 dollar moeten betalen. Lukt het je om deze grote hamburger op te eten? Dan is het eten natuurlijk gratis en wordt je foto voor altijd op de muur geplaatst. Zo weet iedereen dat jij de uitdaging gewonnen hebt en kan jij met de roem strijken.

Conclusie grootste broodje hamburger ter wereld

Als je een echte hamburger fan bent en ook nog eens van eten houdt zijn deze bovenstaande uitdagingen zeker iets om te overwegen. Als het je lukt kun je dit met trost vertellen maar als je faalt heb je ook zeker een mooi verhaal om mee te nemen. Zonder je trots te hoog op de vlagpaal te hangen is het verstandig om deze producten te zien als een leuk uitje als je ergens in de buurt bent.

Zolang jij het leuk houdt blijft het ook leuk als het niet lukt. Het is en blijven lekkere burgers waar je heerlijk van kunt smullen. Bekijk het dus ook als een heerlijke maaltijd waar je een wedstrijd van kunt maken. Of je nu bij de Mac Donalds een burger besteld of één van deze grote varianten onder de armen neemt. Geniet ervan en wij zien je graag terug bij één van onze andere grote producten.

Meest populair