HomeBlogZelf heerlijke Taco's maken doe je zo

Zelf heerlijke Taco’s maken doe je zo

Taco’s maken

Course: Recepten
Hoeveel

4

personen
Voorbereiding

5

minuten
Kooktijd

15

minuten

Een heerlijke taco in de avond, om te snacken of als bijgerecht. Dit Mexicaanse gerecht is een maaltijd die je niet meer uit de Nederlandse keuken kunt wegdenken. Toch wordt het voornamelijk in restaurants en bij afhaal gegeten. Dit terwijl het best makkelijk zelf te maken is. In dit artikel beschrijven we hoe je zelf thuis taco’s kunt maken. Wij maken gebruik van deze ingrediënten. Maar vaak wordt het ook gemaakt met restjes die je van voorgaande dagen nog over hebt. Jij bent de chef, gebruik dus wat je zelf wilt, maar met deze ingrediënten weet je zeker dat je wat lekkers op tafel zet.

Ingrediënten

  • 8 tot 12 Tacoschelpen

  • Olijfolie

  • 2 teentjes knoflook

  • 500 gram rundergehakt

  • 1 rode ui

  • 3 of 4 trostomaten

  • 200 gram maïskorrels

  • 1 rode peper

  • 400 gram kidneybonen

  • 1 theelepel kaneelpoeder

  • 175 gram oude kaas geraspt

  • 2 theelepels komijnpoeder

  • 1 avocado

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200ºC. Zodra je dat gedaan hebt pak je de rode ui en 2 teentjes knoflook erbij. Pel de ingrediënten en snipper vervolgens de ui. Snijd nu ook de knoflook fijn of gebruik een knoflookpers.
  • Snijd de tomaten in blokjes en pak vervolgens de peper erbij. Halveer deze en zorg ervoor dat de zaadlijsten verwijdert worden. Heb je dit gedaan? Snijd de peper dan in halve ringen.
  • Zet een pan op het vuur en giet hier een scheut olijfolie in. Het is namelijk tijd om de knoflook, ui en peper te gaan fruiten. Doe dit voor 2 minuten en voeg vervolgens de kaneel- en komijnpoeder toe. Je fruit dit voor 3 minuten mee. Ben je klaar met het fruiten? Voeg dan het gehakt toe en bak dit voor ongeveer 5 minuten rul. Zodra je dit gedaan hebt is het tijd om zowel de maïskorrels als de kidneybonen af te gieten en schoon te spoelen.
  • Voeg de maïskorrels, tomatenblokjes en kidneybonen toe aan het gehakt en bak dit alles voor ongeveer 4 minuten mee. Je brengt het gerecht meer op smaak door een beetje peper en zout toe te voegen.
  • Nu je bovenstaande stappen hebt gevolgd is het tijd voor de taco schelpen. Wees hier voorzichtig mee want vaak breken deze heel snel af. Hang ze voorzichtig over het ovenrek heen en bak ze vervolgens voor ongeveer 3 minuten. Terwijl dit onderdeel van het gerecht aan het bakken is, is het tijd voor het bereiden van de avocado. Verwijder de schil en pit en snijd daarna de avocado door de helft. Als laatste stap prak je de groente met een vork fijn zodat het een mooie puree wordt.
  • Tijd om de taco schelpen uit de oven te halen. Heb je dit gedaan? Vul ze dan met het gehaktmengsel. Om te voorkomen dat de taco schelpen omvallen kun je ze het beste eerst in een ovenschaal tegen elkaar aanzetten. Dit is ook een makkelijke manier om de tacoschelpen te vullen.
  • Als laatste sta verdeel je de gevulde taco schelpen over de borden en strooi je wat geraspte kaas over het gehakt heen. Vergeet ook de avocadopuree niet. Het mooiste is het om deze naast de taco’s te scheppen. Zo kan iedereen zelf kiezen of ze dit wel of niet erbij willen eten.

 

Taco’s maken met eigen ingrediënten

Hoewel er in dit recept is gekozen voor veel ingrediënten, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om flink wat minder te gebruiken. Want voor taco vulling kun je bijna alles gebruiken. Heerlijke gehakt of kip als vlees of een groente taco met avocado, wortel of courgette. Jij bent de baas in het maken van jouw taco. Naast het veranderen van de ingrediënten van jouw taco kun je er ook voor kiezen om de saus te veranderen. Meestal wordt er gebruik gemaakt van een tacosaus. Maar een heerlijke salsasaus werkt even goed of is zelfs lekkerder! Door te variëren krijg je andere smaken. Zet dit op tafel wanneer je voor een groep eten maakt en de mensen kunnen zelf kiezen wat ze lekker vinden. Succes gegarandeerd!

Meest populair