HomeReceptenOostenrijkse Frittatensuppe

Oostenrijkse Frittatensuppe

Of je nou voor een zonnige zomervakantie of juist tijdens het winterseizoen in Oostenrijk bent, in beide gevallen is Oostenrijkse Frittatensuppe de regionale soep die je echt eens moet proeven. Het is een lichte soep die je dus prima kunt eten als je niet heel veel honger hebt, maar wel zin hebt om iets te eten. Daarom wordt deze soep die bereid is met reepjes pannenkoek, vaak besteld als voorgerecht.

De dunne reepjes pannenkoek hebben in Oostenrijk de naam Frittaten waar de naam dan ook vandaan komt. Het is ook in Zwitserland en Italië in restaurants te bestellen is. Daarvoor maakt het dus niet uit in welk land je op wintersport gaat. Toch is de naam per land aangepast en vind je deze Oostenrijkse specialiteit in Italië onder de naam Brodo con tagliolini di crespelle en in Zwitserland heet dit gerecht Flädlesuppe.

Oostenrijkse Frittatensuppe recept

Course: ReceptenCuisine: Oostenrijks
Hoeveel

4

personen
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd

30

minutes

Behalve reepjes pannenkoek zijn er nog een aantal ingrediënten nodig om deze Oostenrijkse frittatensuppe tot een heerlijke soep te maken. Hieronder kun je lezen wat de ingrediënten voor deze specialiteit zijn. Het maakt overigens niet veel uit of je kiest voor runder- of groentebouillon. Dit is geheel jouw eigen keuze.

Het scheelt tijd als je bouillonblokjes gekocht hebt. Vind je het juist wel ontzettend leuk om ook dit onderdeel van de soep zelf te bereiden? Dan kun je uiteraard ook je eigen bouillon maken.

Ingrediënten

  • 1 liter water

  • 1 pakje bouillon (runder of groente) of 2 bouillonblokjes

  • 250 milliliter melk

  • 100 gram (tarwe)bloem

  • 2 tot 3 eieren

  • 60 gram boter

  • Bosje Peterselie

  • Bieslook

  • Zout en peper

Oostenrijkse Frittatensuppe maken

  • Breng het water aan de kook en voeg hier de bouillon of bouillonblokjes aan toe. Laat dit staan totdat de bouillon in het water getrokken is.
  • Zodra je de bouillon hebt, pak je er een kom bij. Doe hier 100 gram bloem in en voeg 250 milliliter melk, 2 of 3 eieren en een snufje zout toe.
  • Mocht je het lekker vinden kun je hier ook een beetje peper aan toevoegen. Deze ingrediënten heb je nodig voor het maken van het pannenkoekenbeslag.
  • Pak er een garde of mixer bij om er een mooi dun vloeibaar beslag van te maken. Zet een koekenpan op het vuur en verhit een beetje boter. Bak vervolgens de pannenkoeken goudbruin gaar.
  • Zodra de pannenkoeken gebakken zijn stapel je deze op een bord op. Hierna rol je de pannenkoeken op en leg je ze op een tweede bord ernaast.
  • Halveer deze vervolgens zodat je hier mooie reepjes van ongeveer 3 millimeter van kunt snijden. Als je dit gedaan hebt is het hoofdingrediënt van de Frittatensuppe klaar.
  • Was de bieslook en de peterselie en hak beide kruiden fijn. Hierna voeg je ze toe aan jouw bouillon om de soep op en top lekker te maken. Roer de bouillon als een geheel goed door.
  • Mist het naar jouw gevoel nog wat smaak? Voeg dan nog een beetje extra peper en zout toe.
  • Schep de bouillon in soepborden en voeg bij elke portie de pannenkoekreepjes toe. Dan is het nu tijd om te genieten van een heerlijke Oostenrijkse Frittatensuppe!

Populair onder de wintersporters

De Oostenrijkse Frittatensuppe is vooral in de winter erg populair. Zo zie je dat veel wintersporters hiervan genieten om zo hun lichaam weer warm te krijgen. Maar ook in de andere maanden kun je dit gerecht heerlijke maken. Het is niet alleen vullend maar geeft je ook genoeg energie om weer verder te gaan. Soep wordt vaak als voorgerecht gezien, maar door de voeding die hierin zit kun je dit ook zeker als hoofdmaaltijd serveren. Door wat bosuitjes toe te voegen en wat kruiden kun je de fritattensuppe nog wat extra smaak meegeven. Probeer het basisrecept eerst uit en kijk vanuit daar wat je nog meer hier mee kunt doen.

Oostenrijkse Frittatensuppe recept

Conclusie

Deze Frittatensuppe is relatief simpel te maken. Maar doordat er pannenkoeken in zitten vergt het wel net even wat meer tijd dan een andere soep. Toch geeft dit geheel extra vulling waardoor je er geen andere gerechten bij hoeft te maken. Voeg wat brood toe en desnoods wat salade en je hebt genoeg om 4 personen te voorzien van eten.

Meest populair