Home Recepten Kaasfondue maken

Kaasfondue maken

In de winkel zie je dit product kant en klaar in de schappen liggen, maar zou kaasfondue zelf maken echt zo ingewikkeld zijn? Nou dat hoeft niet zo te zijn! Het maken van dit gerecht is namelijk vele malen makkelijker dan men denkt. Wil je ontdekken hoe je dit Zwitserse gerecht zelf thuis kunt maken? Lees dan gauw verder.

Kaasfondue

Course: Recepten
Servings

4

serveringen
Voorbereiding

10

minutes
Totaal

15

minutes

Afhankelijk van waar je voorkeur naar uit gaat kun je kiezen uit drie soorten kaas, namelijk Emmentaler, Gruyère of Appenzeller. Houd je ervan om meerdere smaken te combineren dan kun je 2 of 3 kazen voor jouw zelfgemaakte kaasfondue gebruiken.

blank

Ingrediënten

  • 400 gram Gruyère

  • 1 Teentje knoflook

  • 300 gram Emmentaler en/of 300 gram Appenzeller

  • 1 glas jenever of kirsch

  • 300 ml droge witte wijn

  • 1 theelepel citroensap

  • Versgemalen peper

  • 1 eetlepel Maïzena

Kaasfondue zelf maken: zo doe je dat

  • Als eerste stap is het belangrijk dat je de kazen raspt. Zodra je dit gedaan hebt, pak je ook alvast de fonduepan erbij.
  • Het teentje knoflook dient bij dit gerecht als een soort boter. Smeer het goed uit over de bodem van de pan. Schenk hierna de wijn erbij en voeg ook de theelepel citroensap toe. Verwarm dit alles goed.
  • Dan is het nu tijd voor het belangrijkste onderdeel, namelijk de kaas! Pak de geraspte stukken kaas erbij en voeg dit beetje bij beetje toe aan de pan. De kaas smelt op deze manier het beste.
  • Zodra je dit gedaan hebt verdun je de Maïzena met Jenever of Kirsch. Het is maar net waar jouw voorkeur naar uit gaat. Daarna voeg je het bindmiddel toe aan de pan met kaas.
  • Als een na laatste stap is het belangrijk dat je de kaasfondue goed aan de kook brengt. Zet het vuur niet te hoog maar zeker ook niet te laag en vergeet ook niet om regelmatig te roeren. Om het extra op smaak te brengen voeg je wat peper toe.
  • Nu de kaasfondue heerlijk gesmolten is, zet je de pan op een kleine warmhoudplaat op tafel.

De finishing touch

Zo, jouw kaasfondue is gesmolten en je kan haast niet wachten om samen met je gezin of partner te genieten van dit gerecht. Maar wat is er lekker om te eten bij kaasfondue?

Vaak wordt er bij kaasfondue gekozen voor stokbrood. Dit is ook erg lekker en dus ook zeker niks mis mee. Wanneer je het brood een tijdje hebt laten staan blijft de kaas het beste erom heen zitten.

Andere producten die heerlijk zijn om door de kaas te dompelen zijn snoeptomaatjes, komkommer, paprika en augurk. Deze groente hebben namelijk een lekkere bite van zichzelf. Een beetje kaas erom heen maakt het dus helemaal af! Maar wist je ook al dat (gebakken) aardappelen het erg goed doet bij de kaasfondue? Ben je hier nog niet mee bekend? Probeer het dan zeker eens uit.

Eet smakelijk!

Meest populair

10 tips voor backpacken

Je bent net afgestudeerd en besluit om niet gelijk te gaan werken maar eerst een tussenjaar te nemen. Of je hebt er juist een...

Kaasfondue maken

In de winkel zie je dit product kant en klaar in de schappen liggen, maar zou kaasfondue zelf maken echt zo ingewikkeld zijn? Nou...

Nederlandse Kersttradities

In Nederland zijn er ontzettend gezellige kersttradities terug te vinden. En het leuke aan deze kerstdagen is dat iedereen in elk land dit feest...

Souvlaki maken

Voor wie van buitenlands eten houdt is de Griekse keuken, en dus ook Souvlaki, een echte aanrader. Want wanneer je denkt aan...