Groentequiche

Terwijl het buiten koud is kun je binnen heerlijk genieten van een goed gevulde groentequiche. Hou je van hartige maaltijden? En vind je het leuk om zelf te bepalen wat voor ingrediënten er in een quiche gaan? Dan is het zeker aan te raden om in de winkel langs de groente afdeling te lopen en een aantal ingrediënten uit te zoeken die jou aanspreken. Verwerk deze producten vervolgens in een heerlijke quiche. Op deze manier is het niet alleen lekker om de groentequiche te eten, maar maak je het voor jezelf ook gelijk een stuk leuker om het gerecht te bereiden.

Hieronder kun je een voorbeeld lezen van een ovenheerlijke groentequiche. Lust je sommige ingrediënten niet? Dan kun je deze natuurlijk ook naar eigen smaak vervangen of gewoon weglaten. Om zeker te weten of de temperatuur van jouw oven klopt is het handig om een oventhermometer te gebruiken. Door dit te controleren weet je zeker dat jouw quiche lang genoeg in de oven is geweest of toch nog iets langer moet garen. Dit gerecht is geschikt als hoofdgerecht voor een familie van 4 personen. Wanneer je dit gerecht wilt maken moet je er wel rekening mee houden dat je ongeveer 10 minuten in de keuken staat voor het bereiden van je maaltijd. De overige 35 minuten is baktijd.

Ingrediënten voor het maken van groentequiche

Zoals bij veel quiches het geval is kun je dit gerecht maken zoals je zelf wilt. Maar zoals de naam al zegt zit er voornamelijk veel groente in de groentequiche. Lees snel verder zodat je weet hoe je deze maaltijd lekker kunt klaarmaken.

Groentequiche– 6 plakjes bladerdeeg
– 1 Groene kool
– 250 gram gerookte spekblokjes
– 170 gram zilveruitjes
– 125 gram crème fraîche
– Boter
– 1 ei
– 250 gram koelverse broccoliroosjes of een hele broccoli.
– 6 middelgrote eieren
– 1 theelepel karwijzaad

Overige benodigdheden:
– Taartvorm van 30 centimeter
– Een bakje
– Eventueel een bord
– Oventhermometer

Zo maak je groentequiche

Voordat je aan het maken van de quiche begint, verwarm je de oven voor op 180°C. Nadat je dit gedaan hebt leg je 6 plakjes bladerdeeg op het aanrecht of op een bord. Vervolgens laat je deze ontdooien. Pak een bakje en klop hierin 1 ei. Voeg wat crème fraîche toe en roer dit door het geklopte ei heen. Vervolgens is het tijd voor de groenten. Begin daarom met het fijnsnijden van de groene kool. Als je een hele broccoli hebt gekocht in plaats van voorgesneden broccoliroosjes, snijd je ook deze klein. Laat de zilveruitjes uitlekken en schep zowel de zilveruitjes als de broccoli door het eiermengsel. Roer ook de karwijzaad er doorheen en voeg als laatste de spekblokjes toe.

De finishing touches

Ondertussen is het geheel een groente spekmengsel geworden. Het is de bedoeling, voor zover dit nog niet het geval is, dat je de groentequiche op kamertemperatuur laat komen. Door dit te doen zorg je er voor dat alle ingrediënten en smaken zich aan elkaar gaan hechten. Pak de taartvorm en wat boter om de vorm in te vetten. Bekleed daarna de taartvorm met bladerdeeg. Zet de taartvorm in het midden van de oven neer en bak deze voor 10 minuten. Hierna heb je een heerlijk voorgebakken quichebodem. Schep nu de vulling in de bodem en bak de groentequiche vervolgens voor nog zo’n 35 minuten totdat deze goudbruin van kleur is. Haal de quiche uit de oven en laat het 5 minuten afkoelen voordat je het gaat aansnijden. Eet smakelijk!

Meest populair