HomeSport10 beste voetballers ter wereld

10 beste voetballers ter wereld

Of je nu van voetbal houdt of niet: je kunt er eigenlijk niet meer omheen. Overal waar je kijkt zie je voetbal: shirtjes, vlaggen en nieuwsonderwerpen kom je er eigenlijk altijd wel over tegen. Maar wie zijn de beste voetballers ter wereld? Als je kijkt naar wat deze voetbalspelers voor elkaar hebben gekregen kun je wel stellen dat ze bij de beste horen.

Arjen Robben

We beginnen met onze eigen Nederlander: Arjen Robben. Ondanks zijn vele blessures blijft hij de wereld verbazen. Met zijn hoge snelheid en bedrog raast hij de verdediging voorbij om daarna een poging te doen om te scoren. Aangezien hij dit regelmatig doet is hij hier ook goed in. Geboren in Bedum, Groningen op 1984 heeft hij nu als bijnaam “De man van glas.” Dit komt omdat hij eigenlijk altijd blessures heeft. Is de ene voorbij? Dan komt de andere wel weer om de hoek kijken. Nu is het niet raar dat je een paar blessures krijgt aangezien voetbal behoort tot één van de gevaarlijkste sporten. Maar Arjen Robben heeft wel een record te pakken als het om blessures gaat. Toch is het zo dat wanneer er geen blessures zijn, hij een topspeler is die echte resultaten boekt.

Onder leiding van Fred Diks zijn er verschillende boeken over hem geschreven door scholen in Groningen. Dit zijn grappige boeken met een leuke verhaallijn. Mocht je het nog niet gelezen hebben en van voetbal houden is dit zeker een aanrader.

Beste voetballers

Zlatan Ibrahimovic: één van de beste voetballers

Van deze Zweed mag je het onverwachte verwachten. De fans noemen hem Ibra(cadabra) wat de leeuw betekent. Hij bijt zich ergens in en gaat er dan ook volledig voor. En af en toe kan dit ook verkeerd aflopen. Hij staat bekend om zijn hoge trappen en is de topscorer van het Zweeds elftal. Zlatan Ibrahimovic heeft door de jaren heen bij veel clubs gespeeld, zo ook bij Ajax van 2001 tot 2004. Geboren in Malmö in Zweden op 3 oktober 1981 is hij nu uitgegroeid tot één van de beste voetballers ter wereld. Hij speelt in de positie spits en gebruikt hiervoor voornamelijk zijn rechterbeen.

Met een lengte van 195cm en een zwarte band in taekwondo is dit niet iemand waar je ruzie mee moet maken. Hij wordt vaak gezien als de meest humeurige speler in de voetbalwereld en heeft regelmatig wat gewaagde uitspraken die hem wat minder populair maken. Toch blijft zijn voetbalspel op hoog niveau en daar draait het om in de voetbalwereld.

Andres Iniesta

Andres Iniesta is één van de meest stijlvolle middenvelders die we vandaag de dag kennen. Zijn korte passes kunnen gaten maken in elk verdedigingsteam. Hij heeft een goed karakter en is bescheiden. Zo zul je ook nooit horen dat hij problemen heeft met zijn coaches. Hij is geboren in Fuentealbilla in Spanje op 11 mei 1984. Hij heeft een lengte van 170 cm en speelt voornamelijk met rugnummer 8 als middenvelder met de bijnaam El Blanquito wat “Het witje” betekent. Deze naam kreeg hij door zijn bleke huidskleur dat van zijn moeders kant afkomstig is. Hij behoort tot één van de beste voetballers in het middenveld en kan daarom in deze lijst ook niet ontbreken!

voetbalstadium

Gareth Bale

Een goede dribbelaar die weet hoe hij snelheid en vaardigheid om moet zetten in voetbal. Dat is een korte beschrijving van Gareth Bale. Hij is geboren in Cardiff, Wales op 16 juli 1989 en heeft als bijnaam “The golfer”. Als positie speelt hij rechtsbuiten, daarnaast heeft hij ook als middenvelder zijn werk gedaan. Naast dat hij goed kan dribbelen, is hij ook een goede afmaker. Hij maakt regelmatig met zijn rugnummer 11 doelpunten van lange afstanden en is dus niet alleen van dichtbij gevaarlijk.

Naast het voetballen deed hij vroeger ook aan rugby en hockey. Ook was hij een fanatieke hardloper: een zeer sportieve speler dus op elk gebied! In 2006 begon hij te spelen in het Welsh voetbalelftal. Sinds 2018 is hij hier in dit team topscorer aller tijden.

Beste voetballers: Manuel Neuer

Wanneer je het over de beste keeper ter wereld hebt, dan heb je het over Manuel Neuer. Hij straalt zelfvertrouwen uit en is niet van zijn stuk te brengen. Hij is zeer goed in één op één situaties en heeft een aantal bijzondere reddingen op zijn naam staan. Door zijn perfecte techniek heeft hij zijn Duitse team in 2014 naar de overwinning gesleept. Manuel Neuer is geboren op 27 maart 1986 in de woonplaats Gelsenkirchen in Duitsland. Met een lengte van 193 cm draagt hij het natuurlijke rugnummer 1. Vandaag de dag is hij een internationaal bekende doelman en is nu de aanvoerder van zijn team.

Buiten voetbal om heeft hij zijn eigen stichting die zich inzet voor kinderen. Het “Manuel Neuer kids foundation” helpt jongeren die een achterstand hebben door hun hulp en ondersteuning aan te bieden. Daarnaast heeft hij in de Duitse versie van Monster University de personage Frank McCay ingesproken.

Sergio Agüero

Sergio Argüero geboren op 2 juni 1988 in Quilmes Argentinië is een aanvaller die vooral bekend staat om zijn goede afwerking. Hij heeft in zijn kindertijd de bijnaam “Kun Agüero” gekregen. Dit refereert naar een Japans tekenfilmfiguurtje genaamd Kun en heeft alles te maken met zijn kleine postuur en zijn haar.  Met een lengte van 170 cm staat hij in de positie aanvaller. Hij voetbalt voornamelijk met zijn rechterbeen en draagt het rugnummer 10. In 2007 ontving hij het Golden boy trofee voor de grootste Europese voetballer onder de 21.

kinderen 10 beste voetballers

Beste voetballers ter wereld: Neymar

Sinds dat Neymar 17 is speelt hij al professioneel voetbal in verschillende teams. Zo heeft hij onder andere bij FC Barcelona en Brazilië gespeeld. Vandaag de dag heeft hij meer goals gemaakt dan Messi en Ronaldo in dezelfde periode. Er wordt dan ook verwacht dat hij later hun beide voorbijgaat en de beste voetballer ooit gaat worden. Neymar da Silva Santos Júnior is 5 februari 1992 geboren in Mogi das Cruzes in Brazilië. Hij speelt met zowel het linkerbeen als het rechterbeen en speelt in positie linksbuiten. Een uitzonderlijke jonge speler waar we de komende jaren nog veel van zullen zien.

Luis Suarez

Hoewel deze speler niet bij iedereen in de smaak valt zie je wel gelijk zijn voetbalkwaliteiten. Geboren op 24 Januari 1987 in Uruguay is Luis Suarez nu een speler van top kwaliteit. Met 182 cm speelt hij als aanvaller voornamelijk met zijn rechterbeen. Hij heeft het rugnummer 9 en heeft ook een tijd in Nederland voor Groningen en Ajax gespeeld. Het bijzondere is dat zijn oudere broer genaamd Paolo ook een profvoetballer is. Hij is sinds 2009 getrouwd en heeft in totaal 3 kinderen.

Naast het goede spelen heeft hij ook een minder goede kant. Zo staat hij bekend om het bijten van tegenstanders.  Hier is hij ook regelmatig voor geschorst. Daarnaast had hij in de jaren 2007 tot 2009 de bijnaam “duikelaar” gekregen. In het seizoen van 2008 op 2009 kreeg hij voor het vallen zonder reden maar liefst 9 gele kaarten. Ondanks dat past hij wel perfect in het rijtje van beste voetballers in de hele wereld.

Christiano Ronaldo

Met hetzelfde doelpuntenaantal op basis van spelen is Christiano Ronaldo de enige speler die in de buurt van Messi komt. Hij is meerjarig uitgeroepen tot beste Fifa-speler en speelt voornamelijk linksbuiten. Met het rugnummer 7 en een lengte van 189 cm maakt hij het ene doelpunt na het andere. Zijn bewegingen zijn zo populair dat het overal ter wereld overgenomen wordt. Hij is geboren op 5 februari 1985 en behoort nu tot de beste voetballers.

Beste voetbalspelers

Beste voetbalspeler: Lionel Messi

Een meerjarig winnaar van de Fifa-speler van het jaar. Hij wordt beschouwd as de beste voetballer aller tijden en dat is ook niet zo raar. Lionel Messi heeft het vermogen om met zijn vaardigheden en snelheid de verdedigers telkens weer te snel af te zijn. Zijn positie is aanvaller en hij voetbalt voornamelijk met zijn linkerbeen. Hij is geboren in Argentinië en met een lengte van 170 centimeter is het niet de grootste speler op het veld. Door deze lengte gecombineerd met zijn snelheid heeft hij ook wel de bijnaam “La Pulga” wat de vlo betekent. Dit alles gecombineerd maakt dat hij tot één van de beste voetballers ter wereld hoort.

Meest populair