HomeBlogDe 10 grootste ergernissen in een vliegtuig

De 10 grootste ergernissen in een vliegtuig

Wanneer je vaak met het vliegtuig gaat, kom je ook veel ergernissen tegen. Soms is een vlucht heel erg prettig maar er zijn ook vluchten waar een aantal van de grootste ergernissen in een vliegtuig wel voorbij komen. Hieronder beschrijven wij 10 van de ergste ergernissen: welke herken je zelf op een vliegreis?

Zweetgeuren van medepassagiers

Zodra je een vliegtuig instapt kunnen de temperaturen best oplopen. Maar ook tijdens het wachten op het vliegtuig in de gate lopen jij en je medepassagiers tegen de hitte aan. Het nadeel hiervan is dat je gaat zweten. Op zich is dit geen probleem: even wassen en wat deodorant opspuiten en het probleem is opgelost! Toch komt het vaak genoeg voor dat juist jouw medepassagier niet weet hoe dit moet. Met een zweetlucht van hier tot Tokio zit je vast in het vliegtuig en kun je geen kant op.

Naast de zweetgeur kan ook het overmatig gebruik van deodorant een grote irritatie zijn. Zeker als je al geen goede longen of astma hebt kan dit voor veel problemen zorgen. De stinkende sokken of het eten dat ze hebben gegeten kunnen ook geuren zijn die vervelend op je afkomen. Met al deze geuren lijkt het soms of het beter is om een wasknijper mee te nemen. Natuurlijk kun je ook 1e klas gaan vliegen of wat kauwgom nemen met een sterke geur om het probleem te verlichten.

Grootste Ergernissen in een vliegtuig: de temperatuur

Vliegen in een vliegtuig

Te koud, te warm of veel te veel kleding aan: het is ook nooit goed. De temperatuur in een vliegtuig is iets waar jij geen controle over hebt. In het grootste deel van de vliegtuigen doen de luchtblazers het ook niet of amper. Zit je bij het raam? Dan is het nog extra vervelend aangezien je de wisselende temperaturen van buiten kunt voelen. Zo kan het voor het opstijgen snikheet zijn, na het opstijgen ijskoud en boven de zee weer hartstikke warm. Elke keer een vest uit en aan doen is ook geen optie aangezien je zo dicht op elkaar zit. Maar wat kun je er wel tegen doen? Gelukkig zijn de vluchten over het algemeen vaak kort.

Heb je een wat langere vlucht voor de boeg? Zorg dan dat je een vest aan hebt met een rits zodat je zelf wat controle hebt. Daarnaast is een deken, mocht deze in je handbagage passen, ook geen overbodige luxe.

Knieën in je stoel

Wanneer je in een goedkoop en krap vliegtuig zit is er altijd wel iemand die deze kleine ruimte extra goed benut. Dit gaat natuurlijk ten koste van jouw rust. Een knie tegen de achterkant van de stoel aan die heerlijk in jouw rug zit te porren en gelijk je stoel de hele tijd in beweging zet is nou niet heel erg fijn. Daarnaast heeft de persoon voor je de knop gevonden om de stoel naar achteren te zetten. Zeker wanneer je lekker zit te eten is je kleding niet veilig. Laat de stoel lekker staan zou je zeggen, maar helaas denkt niet iedereen daar zo over.

Huilende kinderen en geluiden van volwassenen

Rochelen, boeren en hard pratende mensen die jij constant maar moet aanhoren. Of wat dacht je van iemand die zijn tafeltje als drumstel gebruikt? Allemaal irritatiegeluiden die je bij elke vlucht wel tegen komt. Huilende kinderen die door hun ouders genegeerd worden komen we helaas ook genoeg tegen. Uiteraard kun je er niks aan doen als een baby gaat huilen, maar alle andere factoren kun je toch wel op letten?

Kinderen ergernissen vliegtuigEen goede oplossing voor dit probleem is gebruik te maken van een koptelefoon. Ga lekker een filmpje kijken of luister wat muziek en het grootste deel van het omgevingsgeluid hoor je niet meer. Let er dan alleen wel op dat je het geluid van het typen echt uitzet zodat de medepassagiers hier ook geen last van krijgen. Helaas is het niet altijd fijn om continue alleen maar met oordoppen rond te lopen. Toch is dit bij sommige vluchten wel de beste en enige oplossing voor alle omringende geluiden.

Geen ruimte voor de handbagage

Wanneer je in een goedkoop vliegtuig zit, vliegen de meeste mensen alleen met handbagage. Nu jij je goed aan de regels voor handbagage houd betekent dat nog niet dat anderen dit ook hoeven te doen. Dit levert vaak ruimteproblemen op in het vliegtuig. Deze is namelijk niet gemaakt voor alleen handbagage. Hoe later je in het vliegtuig stapt, hoe verder je je handbagage in het vliegtuig op moet bergen. Ga er op dit moment dan ook maar vanuit dat het niet mogelijk is om nog even wat spullen uit je handbagage te pakken.

Tijdens de vlucht zijn er ook mensen die het nodig vinden om om de haverklap hun bagage uit de daarvoor bestemde vakken te halen. Mocht je net de pech hebben dat je in het gangpad zit, kan het zomaar zijn dat je de tas of trolley in je gezicht krijgt. Trek daaroverheen ook nog dat iedere passagier direct gaat staan om hun spullen te pakken wanneer het vliegtuig geland is. Dit terwijl het eigenlijk altijd wel 10 tot 20 minuten duurt voordat de deuren opengaan. Van de mensen die een ander vliegtuig moeten halen is dit natuurlijk logisch, maar voor de anderen levert dit geen enkele tijdswinst op.

Wanneer je gewoon blijft zitten kom je misschien een paar minuten later uit het vliegtuig maar deze win je zo weer terug aangezien het onderweg rustiger is. Daarnaast sta je wanneer je ruimbagage hebt alsnog vast bij de bagage claim. Hierdoor is dit ook één van de grootste ergernissen in een vliegtuig.

Grootste ergernissen in een vliegtuig: ruimtegebrek

Ruimtegebrek vliegtuigAls er één ding wel vervelend is dan is het wel de minimale ruimte die jij om je heen hebt. Je zit uren vast in een stoel met een klein eettafeltje voor je. En voornamelijk dit tafeltje dat je open kunt klappen is het grootste probleem. Het is namelijk te klein om fatsoenlijk je eten, die je van de medewerkers krijgt, op te eten. Het komt dan ook regelmatig voor dat er drinken omgaat of dat je knoeit met het bakje eten. En dan moet je ook nog wachten tot het eten opgehaald wordt voordat je weer het tafeltje in kunt klappen.

Mocht je nog wat extra pech hebben gaat degene voor je de stoel bewegen zodat je bijna al het eten over je schoot heen krijgt. Het ruimtegebrek, gecombineerd met het kleine tafeltje behoort voor de meeste mensen tot de grootste ergernissen in een vliegtuig. Maar hoewel het eten vaak niet heel erg lekker is en je tegen dit probleem aanloopt mag je wel blij zijn dat er eten aanwezig is en je hier gebruik van mag maken.

Slapen in het vliegtuig

Grootste ergenissen in een vliegtuigHoewel slapen in het vliegtuig geen pretje is heb je altijd mensen in het vliegtuig zitten die gewoon overal kunnen slapen. Ben jij één van deze personen? Let er dan wel even op dat de mensen nog langs je kunnen lopen. Het komt namelijk vaak voor dat juist in het gangpad mensen gaan slapen. En wat moet jij dan doen als je naar de wc moet? Iemand wakker maken is een optie maar verwacht dan wel een chagrijnig gezicht naast je voor de rest van de vlucht. Over iemand heen klimmen blijft dan nog een mogelijke optie hoewel dit niet voor iedereen weggelegd is. Het blijft altijd een lastig iets aangezien je toch een keertje naar de wc moet.

Zit je op een lange vlucht? Dan is slapen ook echt wel noodzakelijk. En ook daar loop je bij de meeste vluchten tegen een muur aan. Je hebt ontzettend weinig ruimte en moet rechtop slapen. Ligstoelen zijn een luxe die je meestal alleen vind in de 1e klas. Wil je vooraf er alles aan doen om toch in slaap te komen? Dan kun je een aantal artikelen aanschaffen om het geheel wat fijner te maken.

Te weinig armleuningen: ergernissen in een vliegtuig

Of je nu twee stoelen naast elkaar hebt in het vliegtuig of drie: er zijn altijd te weinig armleuningen. En aangezien iedereen graag twee leuningen wil hebben loop je gelijk al tegen een probleem aan. Voordat er ruzie ontstaat kun je maar beter het beste beentje voorzetten en de verste van de twee kiezen.

Wanneer je in het midden zit loop je tegen het grootste probleem aan: aan beide kanten heb je namelijk mensen zitten die graag twee leuningen willen hebben. Je zit al zo krap, hebt geen uitzicht en geen gangruimte die je kan benutten. Dus eigen jezelf dan gewoon beide leuningen op! Dit scheelt je ook enorm veel ruimte en geplak aangezien de personen naast je naar de andere hoek bewegen. Hierdoor zitten ze minder dicht tegen jou aan en kun je zelf iets vrijer bewegen.

Vieze vliegtuigtoiletten, deuren en kranen

Alles wat los en vast zit aan het toilethokje is over het algemeen vies. Dit komt voornamelijk door de turbulentie en bewegingen van het vliegtuig. Wanneer je niet zit kan het mikken tijdens het plassen best nog weleens fout gaan. Zonde eigenlijk, aangezien de wc er over het algemeen best goed verzorgd uitziet. Met zeep, een kraan en verschillende doekjes en lotions heb je alles wat je nodig hebt. Toch gaat het tijdens de reis altijd mis met de hygiëne. Een goede reden dus om zoveel mogelijk het toilet te vermijden. Maar ja, als je moet dan moet je!

Wanneer je moet en merkt dat alles vies is kun je werken met het toiletpapier. Let ook goed op de vloer: niemand wordt er vrolijk van als jij de geur van het plas meeneemt onder je schoenen. Toch ligt er regelmatig een hele plas met water of urine op de grond die je maar beter kunt vermijden.

Turbulentie en klappen bij landing

Naast dat turbulentie een grote angst is, is het gelijk ook één van de grootste ergernissen in een vliegtuig. Je wordt alle kanten opgegooid en weet nooit welk gevoel je nu weer gaat krijgen. Zeker als je in naar weer zit kan dit er heftig aan toe gaan en is het een grote kans dat jij of je medepassagier misselijk wordt. Helaas is hier niks aan te doen en zullen we het hier gewoon mee moeten doen. Gelukkig wordt de kennis en apparatuur steeds beter en worden de vluchten over het algemeen aangenamer.

Een ander onderdeel die hieraan vast zit is het klappen bij een goede landing. We snappen dat je blij bent dat de landing goed is gegaan en even je angst weg wil klappen maar er zijn ook andere manieren om dit te doen. Je zit in een erg klein hok en het klappen van de mensen is in deze situatie beslist geen fijn geluid. Doe je het om de crew te bedanken? Geef ze dan wanneer je uitstapt een compliment of bedank ze voor de vlucht. Zo hebben andere mensen er geen last van en heeft het personeel er veel meer aan.

Vliegtuig turbulentie

Mens erger je niet tijden de ergernissen in een vliegtuig

Als je deze bovenstaande “ergernissen in een vliegtuig” leest zul je er vast en zeker een aantal herkennen. Sommige zijn wat minder vervelend dan de andere maar over het algemeen geldt: mens erger je niet. Hoe meer jij je gaat ergeren, hoe erger het wordt. Zeker als je net op vakantie gaat hoort het leuk te zijn en hoor je juist alvast wat voorpret te hebben. De vakantie is namelijk al begonnen! Ben je op business trip? Focus je dan op de voorbereiding of ga lekker relaxen. Alweer terug naar huis? Dan ben je vaak ook uitgeput en komen de prikkels extra binnen. Houd hier rekening mee en gun de mensen om je heen wat extra geduld.

Heb jij nog meer ergernissen in een vliegtuig? Laat het weten in de reacties. Misschien hebben mensen nog wel tips om ook dit probleem minder erg te maken! Zo wordt elke vliegtuigreis toch een stukje fijner dan de vorige.

Meest populair