HomeBlogTop 10 meest tijdrovende websites en apps

Top 10 meest tijdrovende websites en apps

Tijd, veel van ons hebben er eigenlijk altijd te weinig van. En dat is ook niet zo gek aangezien er elke dag veel van je gevraagd wordt. Werken, slapen, eten maar ook relaxen hoort hier volledig bij. Toch blijkt dat het voor veel mensen uit de hand loopt. En door alle druk wordt tijd verkeerd ingedeeld waardoor de belangrijke dingen vergeten worden. Wat zijn de top 10 tijdrovende websites en apps die de meeste impact hebben? Je leest het hier in deze onderstaande lijst! Misschien kun jij ook wel tijd besparen door één van deze uit je leven te bannen.

Reddit behoort tot de tijdrovende websites

We beginnen met Reddit, voor een aantal mensen waarschijnlijk onbekend maar toch besteed ook de gemiddelde Nederlander hier veel tijd. Als je zoekt naar memes, vragen of onderwerpen die jou interesseren dan ben je bij deze website op de goede plek. Over ontzettend veel onderwerpen vind je pagina’s vol met informatie en weetjes waar jij op kunt reageren. Het wordt gezien als een soort forum maar dan nog veel groter. Met video’s, game content en antwoorden op vragen is dit één van de grootste actieve platformen die er nu bestaat. Elke seconde wordt er wel iets nieuws geplaatst, maar door je alleen bezig te houden met een subreddit die jou interesseert ben je vaak ook al uren verder. Voornamelijk onder de jongeren en gamers dus een actieve, tijdrovende website. Maar ook steeds meer ouderen beginnen deze website te gebruiken.

Spotify

Voor veel mensen wordt Spotify niet als tijdrovend gezien aangezien het altijd op de achtergrond draait. Maar steek je veel tijd in het zoeken van nieuwe muziek en het aanpassen van jouw playlist? Dan is dat toch echt een ander verhaal. Spotify wordt als app veel gebruikt op de mobiel. Zowel in de auto, thuis of op je werk heb je de mogelijkheid om naar je eigen muziek te luisteren.

SpotifyHet voordeel van Spotify is dat er een gratis abonnement is zodat je gratis met af en toe een advertentie ook kunt luisteren naar jouw favoriete muziek. Met een premium account heb je nog wat extra voordelen en heb je geen last meer van al die advertenties tussendoor. Hoe dan ook wordt dit muziekplatform dagelijks in Nederland door ontzettend veel mensen gebruikt. En dit maakt ook dat deze wel thuishoort in de lijst met top 10 tijdrovende websites en apps. Niet voor iedereen zal dit even tijdrovend zijn, sommige mensen zullen het echt als achtergrond gebruiken. Maar over het algemeen wordt er toch veel meer tijd verspild dan men doorheeft.

Netflix

Als je kijkt naar de beste vervanging van de tv, dan kom je al snel bij Netflix uit. Een mediaplatform waar je de hele dag films, series en video’s kunt kijken. En dat wordt dan ook grootschalig gedaan. Zoals al gezegd wordt dit door veel mensen gezien als vervanging voor de tv. Toch zit hier wel een gevaar aan wat veel mensen niet opvalt.

Netflix

Een tv doe je uit wanneer een programma die jij leuk vind afgelopen is. Bij netflix is dit meestal niet het geval. Er zijn altijd wel leuke programma’s te vinden en series staan er eigenlijk altijd direct in zijn geheel op. Je kent vast wel mensen die gelijk de hele serie achter elkaar kijken in plaats van 1 keer in de week of per dag een deel. En dit maakt ook dat je zomaar uren tijd kwijt bent terwijl dit eigenlijk niet de bedoeling was. Het is en blijft een leuke bezigheid en een mooi alternatief. Maar heb je te weinig tijd in je leven? Dan kun je beter je abonnement opzeggen en andere belangrijke dingen gaan doen.

YouTube: meest tijdrovende websites en apps

Ken je van die dagen dat je een video aanzette en er zomaar twee uur voorbij is? Dan ben je niet de enige! Het grootste probleem met YouTube is dat de tijd voorbij vliegt. De ene video is afgelopen en de andere video start alweer. Ook aan de zijkant zie je continu relevante content die ervoor zorgt dat jij verder blijft kijken. YouTube is één van de grootste video websites die er bestaat. Met miljoenen uren aan content en informatie over alles wat je nodig hebt is het ook niet gek dat deze in de lijst met de top 10 tijdrovende websites staat. De meeste gebruikers kijken dagelijks op deze website.

Mocht je dus een drukke dag hebben of merken dat er tijd tekort schiet dan is het verstandig om YouTube even naast je neer te leggen. Je zult je verbazen hoeveel tijd je overhoudt om belangrijke dingen te doen. Uiteraard geld dat ook voor de alternatieven voor Youtube waar je ook via video’s je tijd kunt verdoen.

Tijdrovende websites

Facebook

Hoewel Facebook de laatste jaren wat minder populair is geworden blijft het een website die hoog in de lijst staat van afleiding. Even lezen hoe het met jouw vrienden ergens anders in het land gaat, lijkt niet zoveel tijd te kosten. Maar wanneer je meer dan 200 vrienden in je lijst hebt staan gaat er toch behoorlijk wat tijd in zitten.

Naast de vrienden heb je ook de mogelijkheid om te chatten, spelletjes te spelen en bedrijfspagina’s te kijken. Ook heb je nog die leuke pagina’s waar je prijzen kunt winnen en moet je je eigen pagina ook nog bijhouden. Voordat je het weet is het laat in de avond en heb je verder niks anders kunnen doen. Voor veel mensen is dit naast de commotie om de privacy een reden geweest om Facebook af te sluiten. Maar is het echt hetgeen waar jij ook het meeste tijd aan besteedt? Of zijn er nog meer tijdrovende websites waar je veel gebruik van maakt in deze lijst terug te vinden?Tijdrovende Apps

Instagram

Elke dag je status updaten, de status van andere checken en foto’s bekijken. Dat is wat veel van ons doen op Instagram. Zowel op de telefoon als op de computer heb je continu toegang tot dit platform. En aangezien veel mensen het belangrijk vinden wat andere mensen over hun denken wordt er niet alleen op het platform veel tijd besteedt maar ook hier buiten. Voordat een foto geplaatst kan worden die er goed genoeg uitziet ben je zo al tientallen minuten verder. Maar zelfs zonder account kun je je uren vermaken met alles wat andere mensen doen. Dit maakt dat Instagram vaak de tijd van ons afneemt zonder dat we het doorhebben. Hoe dan ook is een blijft het voor veel mensen een leuk platform. Toch is het verstandig om eens een week bij te houden hoeveel tijd je er nou echt aan besteedt.

Tijdrovende websites en apps

Tijdrovende websites en apps: Twitter

Net als Facebook en Instagram is ook Twitter een waardige concurrent als het om tijdroving gaat. Je eigen volgers hebben een update nodig en de mensen en bedrijven die jij volgt moeten natuurlijk ook wat aandacht krijgen. Hoewel Twitter door de kleine berichten weinig tijd in beslag lijkt te nemen is dit vaak niet het geval. Veel kleine berichten onder elkaar kunnen namelijk al snel opstapelen tot een uur tijd. En vergeet natuurlijk niet de reacties en het bedenken van jouw eigen reactie. Het is een leuke website die we als extra hier even bijzetten. Het is niet zo populair meer als het voorheen was, maar zeker nog wel waardig om op te noemen in deze lijst.

Twitter

Tiktok: tijdrovende app

Net als alle andere websites in dit artikel heeft TikTok de kracht om je in een zwart gat te zuigen. Veel mensen vinden de app vreselijk maar besteden er toch uren per dag aan. Dit is ook niet zo gek aangezien het een verslavende werking heeft. Vooral onder de jongeren is deze app populair. Het wordt om deze reden ook gezien als één van de populairste social media platforms van vandaag.

TiktokMocht je deze app niet gebruiken dan is het bijna zeker dat je alsnog wekelijks iets erover hoort. Je hoeft maar de straat uit te lopen, het internet aan te zetten of met een vriend/ vriendin te spreken die hier wel gebruik van maakt en je wordt overrompeld met vragen of je dit al gezien hebt. Een zeer populaire, tijdrovende app dus die nu langzaam wel af begint te brokkelen maar toch zeker een spoor van tijdverspilling achter heeft gelaten.

Google

Hoewel je het bij deze website eigenlijk niet zou verwachten, is dit toch een van de meest tijdrovende websites die er bestaat. Want denk nu zelf eens goed na: hoe kom je zonder Google op andere websites terecht die jouw tijd roven? Google is het platform om andere websites te vinden. Elke dag maak je er gebruik van. En voordat je het weet zit je op een andere website waar je eigenlijk helemaal niet naar zocht. Toch heeft Google ook veel voordelen en kan het ook veel tijd besparen. Je moet dan alleen zelf wel consequent zijn en echt zoeken naar hetgeen wat je nodig hebt. Niet afgeleid worden bij alles wat je aangeboden wordt is een blijft erg lastig. Zeker aangezien Google ook advertenties plaatst op veel websites. Vandaar ook dat Google op de nummer één plaats komt van de top 10 meest tijdrovende websites ter wereld.

Google

Twitch: tijdrovende website voor game liefhebbers

Voor de gamers die liever niet zelf willen gamen maar het wel leuk vinden om anderen spelletjes te zien spelen is er Twitch. Het is een megaplatform voor gamers waar je een groot deel van de spelletjes via jouw favoriete streamer terug kunt kijken. League of Legends, Call of duty, Fortnite, noem het maar op: allemaal leuke games die jouw avond kunnen opvullen. Veel van de favoriete streamers zijn op bepaalde tijdstippen online. En eerst denk je maar even een paar minuten te kijken, maar voordat je het weet is je hele middag of avond voorbij en heb je niks anders kunnen doen.

Het nadeel van het kijken naar Twitch is dat veel games minimaal 20 minuten duren. Dus als je drie potjes bij een streamer gaat kijken ben je alweer een uur kwijt. Door het vermaak, het praten van de speler en alle activiteiten in de chat valt de tijd even stil en komen velen tot rust. Maar is dit wel goed voor jouw dagelijkse bezigheden? Of had je beter iets anders kunnen doen dat wel nuttig was?

Nieuwswebsites

De grootste winnaar van tijdrovende websites zijn de nieuwswebsites. De Telegraaf, AD, RTL nieuws en de website Nu.nl nemen door hun artikelen over het dagelijkse nieuws, veel tijd van jouw dag in beslag. Ze maken het zo interessant dat ze je op de pagina kunnen houden. Hoe langer jij namelijk op hun website bent, hoe meer ze verdienen. Door te linken naar andere relevante artikelen, de mogelijkheid om een reactie te plaatsen en zoveel mogelijk up to date nieuws te plaatsen blijven veel mensen de hele dag op de pagina staan. Het is beter om het nieuws één keer per dag te volgen via bijvoorbeeld de tv dan tijd aan deze websites te besteden. Je komt namelijk qua tijd altijd bedrogen uit.

Door het geld dat hierin omgaat zijn deze bedrijven gespecialiseerd in jouw tijd roven. Ze overtuigen jou om te blijven kijken en elke dag weer terug te komen terwijl het ook regelmatig voorkomt dat het nieuws niet klopt. Doordat dit voor veel mensen de grootste bezigheid is van de week en nieuws zo belangrijk is geworden zijn deze websites dan ook de grootste tijdrovende websites ter wereld. Want niet alleen in Nederland is het nieuws ontzettend groot geworden door de nieuwsgierigheid naar wat er overal gebeurt. Overal ter wereld is de vraag naar het onwetende gestegen en blijft de interesse groeien. Een grote tijdrover dus waar je met een goede planning al snel een paar uur mee kunt besparen.

Conclusie top 10 meest tijdrovende websites en apps

Zoals je ziet kun je op verschillende manieren veel tijd verliezen. Sommige hiervan zijn niet erg en kunnen er ook voor zorgen dat je relaxter de dag doorkomt. Zijn er meer dan twee websites of apps waar je je elke dag mee bezig houdt? Dan is het goed om eens in de gaten te houden hoeveel uur je hier nu echt mee bezig bent per week. Je zult je verbazen hoeveel tijd je kunt besparen waardoor je andere leuke activiteiten wel op kunt pakken. Welke websites of apps zijn voor jou het meest tijdrovend?

Mocht je nog niet genoeg gelezen hebben kun je ook het artikel over 10 belangrijkste apps lezen. Hier beschrijven we de apps die de afgelopen jaren veel impact hebben gehad. Uiteraard hebben we nog veel meer leuke artikelen staan die je in onze blog kunt vinden. Veel leesplezier!

Meest populair