HomeReceptenQuiche receptenMini broccoli zalm quiche

Mini broccoli zalm quiche

Hoewel je bij quiche waarschijnlijk al gauw denkt aan een grote hartige taart, is de mini broccoli zalm quiche ook zeker aan te raden. Dit hoofdgerecht is geschikt voor 4 personen en neemt zo’n 70 minuten in beslag. Je hebt een bereidingstijd van 25 minuten en een oventijd van 30 minuten. Maar je hebt ook nog te maken met een wachttijd van 15 minuten om de quiche af te laten koelen. Zo krijgt het gerecht nog meer smaak en verbrand jij je mond niet. Hierdoor is de mini broccoli zalm quiche echt een gerecht wat je het beste kunt maken als je er echt de tijd voor hebt om heerlijk te koken. Doordat je de quiche niet in één grote bakvorm maakt, maar in vier kleine bakvormen kun je dit gelijk gebruiken als leuke opmaak voor bijvoorbeeld het kerstdiner met je gezin.

Ingrediënten voor het maken van mini broccoli zalm quiche

Zoals de naam al zegt heb je voor de mini quiches in ieder geval broccoli en zalm nodig. Maar met deze twee ingrediënten maak je de maaltijd natuurlijk nog niet compleet. Lees daarom gauw verder met welke ingrediënten je er voor kunt zorgen dat je met deze mini quiches een heerlijk kerstdiner of ander diner op tafel zet.

mini broccoli zalm quiche– 8 plakjes diepvries bladerdeeg
– 3 bosuien
– 600 gram broccoli
– 250 gram gerookte zalmsnippers
– 4 middelgrote eieren
– 2 Theelepels Kerriepoeder
– 250 milliliter beker verse slagroom
– Kerriepoeder
– Peper en zout

Overige benodigdheden:
– 4 kleine springvormen
– Mes
– Vergiet
– Bakjes
– Kom

Zo maak je mini broccoli zalm quiche

Verwarm eerst de oven voor op 200 °C en laat het bladerdeeg ontdooien. Pak nu 4 kleine springvormen erbij en bekleed elke vorm met 2 plakjes deeg. Vervolgens prik je er met een vork gaatjes in. Snijd de broccoli in roosjes. Gooi de stronk niet weg maar schil deze om vervolgens in plakjes te snijden. Kook hierna de broccoli voor 3 minuten beetgaar. Pak er een vergiet bij om de broccoli onder koud water te laten afspoelen en hierin te laten uitlekken.

Klop de eieren los in een bakje en voeg de verse slagroom hier aan toe samen met de kerriepoeder. Voor wat extra smaak kun je er voor kiezen om ook nog wat peper en zout toe te voegen. De drie bosuien snijd je in ringetjes. Doe de broccoliroosjes, gesneden bosuitjes en de zalm in een kom en meng alles door elkaar.

De springvormen klaarmaken voor de oven

Zodra je dit gemengd hebt kun je het gerecht van de mini broccoli zalm quiche over alle springvormen verdelen. Heb je dit gedaan? Dan is het tijd om het eimengsel er ook overheen te gieten. Zet alle vier de springvormen in het midden van de oven en bak deze voor 30 minuten totdat deze goudbruin en gaar zijn. Zien alle quiches er goed uit? Neem ze dan uit de oven en zet deze voor 15 minuten op het aanrecht om af te laten koelen.

Heb je het heel druk met alle voorbereidingen voor de feestdagen? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om niet op de kerstdag zelf, maar op de dag ervoor de mini broccoli zalm quiche te maken. Verwarm ze alle vier voor 20 minuten in de oven op een temperatuur van 190 °C op. Laat ze afkoelen totdat ze op kamertemperatuur zijn. Zet ze vervolgens afgedekt in de koelkast. Leg ze bijvoorbeeld in een vershoudbakje of leg gewoon een pannendeksel over alle 4 de quichevormpjes heen. De volgende dag kun je ze dan nog even in de oven of magnetron doen zodat je ze alsnog lekker warm kunt opeten.

Meest populair