HomeVakantieMeest bezochte landen in Europa

Meest bezochte landen in Europa

Elk jaar reizen er meer mensen naar het buitenland. Niet alleen door toerisme maar ook door zakenreizen stijgen deze cijfers enorm. Zo hard zelfs dat de groei bijna niet meer bij te houden is. Ook de Europese landen zijn voor toeristen erg populair. Zo groeien de cijfers elk jaar met meer dan 6% ten opzichte van vorige jaren. Maar wat zijn nu de meest bezochte landen van Europa? Je leest het in dit onderstaande artikel.

Portugal, 22,8 miljoen

Met maar liefst 22,8 miljoen bezoekers staat Portugal op de 10e plaats in de lijst meest bezochte landen in Europa. Vooral de hoofdstad Lissabon is populair. Maar ook Porto, Odemira en Faro staan hoog in de lijst. Zeker in de zomerperiode is de toerisme hier ontzettend hoog. De prachtige stranden langs de kustlijn maar ook de historische steden zijn echte trekpleisters. Daarnaast vind je hier veel oude kastelen en kun je surfen op de zee. Populaire locaties in dit land zijn de watervallen van Azoren, de eilanden, steden langs de kust en de natuur in het midden van het land. Er zijn tal van natuurparken te vinden die jouw een prachtig bezoek of vakantie kunnen opleveren.

Portugal Lisabon

Meest bezochte landen van Europa: Rusland 24,6 miljoen

Hoewel Rusland het grootste land ter wereld is, staat het qua bezoekers in Europa op de negende plaats. Toch is er ontzettend veel te ontdekken en kun je hier ook verschillende kanten op. Als je de gemiddelde Nederlander vraagt zal Rusland niet op de top 10 lijst van vakantielanden terecht komen. De meeste mensen spreekt de hoofdstad Moskou nog wel aan maar dan houdt het ook wel op. Naast de hoofdstad zijn er een aantal mooie plekken die veel bezocht worden. Zo is er de vallei van de geisers op het schiereiland Kamtsjatka. Hier vind je op een lengte van 6 km meer dan 90 geisers en heetwaterbronnen. Deze locatie is in 2008 uitgeroepen tot één van de zeven wonderen van Rusland. Ook de berg Elbrus en het Baikal meer, het grootste zoetwatermeer ter wereld, behoren tot één van deze wonderen.

Mocht je meer van de cultuur en architectuur houden dan kun je de binnensteden opzoeken. Hier vind je vaak prachtige kathedralen, paleizen en tuinen. Het Peterhof is hier een goed voorbeeld van. Ondanks dat het land ontzettend groot is zijn al deze locaties goed te bereiken. Zeker als je een treinvakantie in dit land doet zul je met mooie verhalen thuiskomen. Het is een prachtig land dat veel meer te bieden heeft dan mensen verwachten.

Europese landen

Griekenland 30,1 miljoen

Al sinds de oudheid is Griekenland een toeristische trekpleister. Dit komt voornamelijk door de Griekse mythologie en de prachtige stedenbouw. Ook vandaag de dag zijn dit redenen om deze plek te bezoeken. Maar vergeet ook niet het heerlijke traditionele Griekse eten want ook dat is een reden om deze locaties te bezoeken. Er zijn meer dan 200 Griekse eilanden die je kunt bezoeken. Zo kun je van de natuur genieten terwijl je ook snel het strand kunt opzoeken. Heerlijk duiken, klimmen op de rotsen en zwemmen in het prachtige helderblauwe water. Corfu en Kreta zijn populaire eilanden waarbij Chersonissos op Kreta populair is onder de jongeren.

Naast al deze eilanden vind je hier veel ruïnes van kloosters en tempels. Alle Griekse goden zijn niet alleen verweven in dit land, maar komen ook regelmatig terug in andere landen. Daarnaast zijn dit ook plekken waar op andere geloven zoals het Christendom veel gebeurd is. Nog een reden waarom deze plekken zo populair zijn bij de toeristen. Vergeet ook niet de hoofdstad Athene, Thessaloniki en Santorini. Allemaal prachtige plaatsen die je hier kunt bezoeken. Of je nu één dag of meerdere dagen hier komt: er is genoeg te doen, zien en eten. Je kunt je dus prima hier vermaken, zelfs als je er een maandtrip van maakt.

Meest bezochte landen Europa

Oostenrijk 30,8 miljoen

Oostenrijk is een bijzonder land waar kunst en natuur samenkomen. De prachtige kastelen, vele bergen en rivieren zijn voor veel mensen redenen om dit land te bezoeken. In de zomer is dit een plek om van de zon te genieten. Heerlijk wandelen langs de rivieren en op de berg. Of sportief een berg beklimmen, klettersteig, paragliden, kayakken of mountainbiken. Het kan allemaal in dit land. De mooie blauwe meren en het uitzicht geven vaak de rust die mensen zoeken in hun vakantie. Maar dit is niet het enige wat het land te bieden heeft.

Wanneer je de steden opzoekt kom je de culturele onderdelen tegen. Hier vind je naast de kastelen ook mooie tuinen en musea. In de winter wordt deze omgeving in het wit omgetoverd. De meren worden gebruikt om te schaatsen terwijl men al snowboardend en skiënd van de berg af gaat. Het toerisme gaat dus het hele jaar door en dit is dan ook voornamelijk onder de Nederlanders een populair gebied. Of je nu op wintersport gaat of van de zomerse zon wilt genieten, in dit land heb je altijd wel iets wat jou aan kan spreken.

Oostenrijk

Verenigd Koninkrijk 36,3 miljoen

Het verenigd Koninkrijk is een combinatie van 4 verschillende landen. Namelijk: Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland. Uiteraard hoort de rest van Ierland ook bij dit laatstgenoemde land. Deze 4 bij elkaar zijn goed voor 36,3 miljoen bezoekers per jaar. En hoewel een groot deel hiervan ook zakelijk zal zijn, zijn het ook veel toeristen die deze locaties bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan Stonehenge en alle prachtige kastelen en gebouwen die hier staan. Voornamelijk de geschiedenis van dit gebied trekt de aandacht en ook in films komen veel locaties hiervan terug. Londen is wel de populairste locatie die men bezoekt. Dit is ook de meest bezochte stad van Europa. De Big Ben, London Eye en natuurlijk het Buckingham Palace zijn locaties die iedereen weleens bezocht wil hebben.

Verenigd Koninkrijk

Duitsland 38,9 miljoen

Op de vijfde plaats staan onze oosterburen. Hoewel veel bezoek komt door een sterke economie, is dit ook een prachtig land om als vakantie te bezoeken. En dat wordt volop gedaan. Door de heftige geschiedenis en gebeurtenissen in dit land zijn er genoeg musea en culturele locaties te vinden. Maar ook wanneer je van de natuur en architectuur houdt kun je hier prima vertoeven.

Het land is wellicht het meest bekend door het Oktoberfest. Dit is een jaarlijks volksfeest in München wat je ook wel kan uitdrukken als het grootste bierfestival ter wereld. Daarnaast zijn de grootschalige kerstmarkten in dit land wereldbekend. En komen mensen van ver puur om deze kerstmarkten te bezoeken. Mooie kastelen, kathedralen en dierentuinen zijn uitjes voor een dag. Maar ook leuke wandeltochten of in de winter van de berg af skiën is hier gewoon mogelijk. Een leuke locatie dus om op vakantie te gaan. En als je goed zoekt kan dit ook op een plek waar niet veel toerisme is maar waar je toch volop kunt genieten.

Duitsland

Turkije 45,8 miljoen

Turkije is vooral populair onder de vakantiegangers. De cultuur en de voornamelijk luxe hotels maken een zorgeloze vakantie op 1 locatie mogelijk. Niet de hele tijd uit je hotel stappen om naar verschillende plekken te reizen, maar puur en alleen in je goedkope 5 sterren hotel zitten aan allemaal verschillende zwembaden. En tegelijkertijd genieten van het heerlijke eten. Dat is hetgeen wat het meeste in trek is, ondanks dat ook Turkije wel mooie gebieden te bieden heeft. Denk aan de rotsvalleien van Cappadocië, de Stad Efeze en alle ruïnes die je hier kunt vinden.

De meest bezochte stad is en blijft natuurlijk Istanbul. Hier zullen, naast de hotels, ook de meeste mensen heen trekken. Hier kun je genieten van de architectuur en de cultuur. Maar ook de Zwarte zee en Middellandse zee kustlijnen zijn populaire toeristenspots om de vakantie door te brengen.

Turkije cappadocia

Italië 62,1 miljoen

De toren van Pisa en het Colosseum zijn wellicht de meest beroemde gebouwen ter wereld. En zo zijn er nog veel meer gebouwen te noemen die allemaal in Italië staan. De bouwstijl is bijzonder en dat maakt dat de kunst, architectuur en cultuur in dit land zeker een kijkje waard zijn. Kastelen, kathedralen en paleizen van mooie waarde die open staan om van binnen en buiten te bekijken. Maar dit is niet het enige wat hier te vinden is. Want in het midden van het land vind je de bijzondere wijngaarden terwijl je langs de kustlijnen de mooie witte stranden weer tegenkomt. Genoeg locaties dus om hier in dit land op vakantie te gaan.

Rome zelf is het derde meest bezochte stad ter wereld. En dat is ook te zien aangezien het er normaal gezien erg druk is. Naast deze plaats zijn ook Venetië, Napels, Milaan en het Florence gebied erg populair. De rustige cultuur en de maffia geschiedenis trekken ook mensen aan. Daarnaast is de pasta en de pizza afkomstig uit dit land overal in de wereld bekend. De Italiaanse keuken is van een andere orde. En dat merk je als je het eten proeft. Dus mocht je hier een keer naar toe gaan kun je deze keuken beter niet overslaan.

Meest bezochte Europese landen

Spanje 82,8 miljoen

Ook Spanje staat bekend om het lekkere eten. De traditionele Paella, Tortilla en andere tapas recepten zijn de moeite waard om hier eens te proberen. Een bezoek aan Madrid, Valencia of Barcelona laten je het echte stadsleven van dit land zien. De gezelligheid in de straten samen met de bijzondere gebouwen zijn bij veel toeristen populaire uitstapjes. Anderen zoeken het uitgaansleven aan de zuidkant van Spanje op. Langs de kust heerlijk zonnen en bijkomen zodat je in de avond lekker kan feesten. Toch is dit niet het enige wat dit land te bieden heeft.

Naast het land zelf zijn er verschillende eilanden die toeristische trekpleisters zijn. Denk aan Tenerife, Mallorca en Gran Canaria. Dit zijn leuke eilanden als je van het strand houdt. Huur een bootje of ga met een boottocht mee: lekker de zee op. Hier kun je klimmen boven het water (deep water solo), duiken en zwemmen in het helderblauwe water. Zeker onderwater kijk je hier je ogen uit. Het is dus ook zeker de moeite waard om dit eens te proberen. Al met al dus een divers land dat voor iedereen wel iets heeft. Ga jij meer de avontuurlijke kant op of de relaxte kant met de benodigde feestjes in de avond? Aan jou de keus.

Spanje, Barcelona

Frankrijk 89,4 miljoen: Meest bezochte landen van Europa

Frankrijk staat bekend om de liefde. En dat heeft voornamelijk met de hoofdstad Parijs te maken. De Eiffeltoren is wereldwijd bekend en wordt jaarlijks ontzettend veel bezocht. Daarnaast is de Notre dame ondanks de afbranding populairder dan ooit te voren. En ondanks dat dit waarschijnlijk het meest populaire gebied is in dit land, heb je hier nog veel meer gebieden. De kustlijn aan de westkant wordt gezien als een prachtig natuurgebied. De zee die op de rotsen slaat en de mooie witte stranden zijn dan ook een populaire locatie voor toeristen. Niet alleen om de natuur maar ook bijvoorbeeld om de slag in Normandië.

De Pyreneeën zijn vooral bekend om de bergen. Zowel in de winter als in de zomer worden deze volop bezocht. Ook het zuiden van het land heeft veel te bieden. Ondanks dat het voor ons Nederlanders best ver reizen is, is de warmte die daar te vinden is wel aangenaam. Qua eten en drinken is de Brie, Baguette en de wijn natuurlijk het meest bekend. Eet deze alle drie tegelijk en je kunt het bijna niet meer Frans maken. Ondanks de taalbarrière die ontstaat aangezien veel Fransen geen Engels kunnen blijft dit een mooi land die dus op nummer 1 staat in de top 10 meest bezochte landen in Europa.

Landen in Europa

Conclusie meest bezochte landen van Europa

Europa heeft ontzettend veel te bieden. Niet alleen op cultuur gebied maar ook qua natuur. En dat maakt dat toerisme hier jaarlijks alleen maar zal toenemen. Het kan natuurlijk zijn dat een aantal landen jou beslist niet aanspreken. Dit is geheel afhankelijk van jouw voorkeuren: waar jij van houdt als het om vakantie gaat. Wel is dit de lijst van meest bezochte landen van Europa die uit de cijfers naar voren zijn gekomen. Welk land spreekt jou het meeste aan? En van welk land had jij verwacht dat het bovenaan zou staan?

Meest populair