HomeReceptenTapas receptenGevulde tomaten tapas recept

Gevulde tomaten tapas recept

Gevulde tomaten is een uitstekend recept als het gaat om een lekker tapas gerecht. In Spanje kent men dit onder de naam Tomates Rellenos. Het handige van tapas gerechten is dat dit vaak makkelijke hapjes zijn die lekker snel bereid zijn. Het hoeft dus niet uren te duren voordat je iets lekkers op tafel hebt staan. Heb je een feest waarbij het de bedoeling is dat jij iets meeneemt? Ook dan is dit een heel geschikt recept. Het gaat voornamelijk om de vulling wat dit hapje zo heerlijk maakt. In het originele recept zit knoflook verwerkt, maar als je hier niet van houdt kun je dit vervangen met mayonaise.

Ingrediënten voor gevulde tomaten

Het handigste is om grote vleestomaten te kopen omdat je deze makkelijker kunt vullen en dit soort is ook geschikt om te grillen. Dus als je van Tomates Rellenos op de barbecue wilt genieten is dat ook geen enkel probleem. Maar misschien vind je het voor een feestelijke gelegenheid juist leuker om cherrytomaten te gebruiken. Je bent dan uiteraard vrij om deze te gebruiken. De portie die hier beschreven wordt is bedoeld voor een familie van 4 personen. Voor de bereiding heb je 5 minuten nodig en voor de kooktijd heb je ook nog eens 5 minuten nodig. Gevulde tomaten kun je dus prima binnen een tijdsduur van 10 minuten klaarmaken.

Ingrediënten:

Gevulde Tomaten

– 4 grote vleestomaten of 8 Cherrytomaten
– 6 lepels Aioli (knoflook) of wanneer je hier niet van houdt Mayonaise.
– 4 gepelde eieren
– 1 theelepel Peterselie
– Peper en Zout na smaak toevoegen

Overige benodigdheden:
– Scherp mes
– Eetlepel
– Zak die je open kunt knippen of een spuitzak
– Eventueel een schaar

Zo bereid je gevulde tomaten

Nu je alle ingrediënten in huis hebt gehaald kun je beginnen met de bereiding van de tapas. Snijd eerst met een scherp mes een plus als kruisje aan de onderkant van alle tomaten. Verwijder vervolgens de steel van de tomaten en zet een pan met water op het vuur. Wacht totdat het water kookt en stop daarna de tomaten hier voor 10 seconden in. Heb je dit gedaan? Stop de tomaten dan in ijskoud water. Door de tomaten in ijskoud water te stoppen zorg je er namelijk voor dat het koken stopt en voorkom je dat je je brand.

Afhankelijk van welk tomatensoort je hebt gekozen is het nu tijd om de bovenkant open te snijden. Let er wel op dat je dit zo hoog mogelijk afsnijd. Gooi de top van de tomaten niet weg want deze heb je later weer nodig. Vervolgens snijd je met een scherp mes de kern van de tomaten eruit. Zorg er ook voor dat je ook alle zaadjes uit de tomaat haalt. Om het gerecht van de gevulde tomaten compleet te maken wordt het nu tijd om de 4 gepelde eieren te pureren. Meng dit met aioli of indien je dit lekkerder vind met mayonaise. Mist je vulling nog iets? Voeg dan wat peper en zout toe om het wat meer op smaak te brengen. Vergeet ook niet om Peterselie toe te voegen.

Het vullen van de tapas

Het is tijd voor de volgende stap, namelijk het vullen van de tomaten. Schep de vulling in een spuitzak of in een zak die je open kunt knippen. Knip indien nodig de onderkant van de zak er af. Hierdoor kun je de vulling uit de zak spuiten. Leg de tomaten klaar en spuit vervolgens de vulling voor het tapas gerecht in de tomaten. Hierna plaats je op elke tomaat de top er weer op.

Wanneer je er voor kiest om de gevulde tomaten nog even te bewaren, bestrijk je deze met wat olijfolie en peper. Door dit te doen voorkom je dat jouw tapas gerecht uitdroogt. Om ze goed te bewaren is het verstandig om de gevulde tomaten af te dekken met huishoudfolie. Wanneer je ze op wilt gaan eten haal je het huishoudfolie er weer af. Lang kun je dit gerecht niet bewaren, het is dan ook beter om ze binnen 24 uur op te eten. Geniet van je heerlijk tapas gerecht!

Meest populair