HomeVakantieLos Angeles bezienswaardigheden

Los Angeles bezienswaardigheden

Los Angeles is de grootste stad in Californië met meer dan 4 miljoen inwoners. Door de grootte wordt het gezien als de twee na grootste stad van heel Amerika. Het staat bekend om alle films en tv-series die hier worden opgenomen. Wanneer je als acteur het wilt maken moet je dan ook in deze omgeving zijn. Overal vind je grote studios en filmsets. Ook zul je veel grote sterren zien rondlopen. Het is een grote, prachtige omgeving waar veel te doen is. Maar hierdoor is het gelijk ook moeilijk om de Los Angeles bezienswaardigheden te zien. Daarom beschrijven wij hieronder de mooiste bezienswaardigheden in dit prachtige gebied.

Het Hollywood bord

Wanneer je aan Hollywood denkt zie je gelijk eigenlijk al de grote witte letters voor je. Deze advertentie uit 1923 is vandaag de dag het symbool van Los Angeles en één van de bezienswaardigheden die het echt waard is om te bezoeken! Het bevindt zich op de Mount Lee in Hollywood Hills. Vanuit deze locatie heb je een prachtig uitzicht over Hollywood. Je kan helaas niet naast de letters staan, wel kun je ontzettend dicht bij komen door de wandelpaden van Griffith Park te volgen. De letters zijn maar liefst 14 meter lang. Totaal bij elkaar bestaat het uit een lengte van 110 meter. Door deze lengte is het van kilometers ver zichtbaar: vandaar ook dat het echt een kenmerk is van deze omgeving.

HollywoodWil je echt de mooiste plekken naast het Griffith Park ook bekijken? Ga dan naar het Hollywood Boulevard of Hollywood & Highland center. Vanuit hier heb je een mooi ver uitzicht van het geheel. Daarnaast kun je ook nog naar het Griffith Observatory om een beeld te krijgen van dichtbij. Al met al een prachtige locatie om je vakantie mee te beginnen of af te sluiten!

Griffith Park

Wanneer je langs het Griffith Park gaat om het Hollywood teken te bekijken kun je hier gelijk een prachtige wandeling maken. Dit is een ontzettend groot stadspark van maar liefst 4000 hectare. Je vind het in de bergen van Santa Monica. Naast verschillende mooie wandelpaden vind je hier het Griffth Observatorium, verschillende concertlocaties en golfbanen. Een mooie  locatie om echt even tot rust te komen en uit de drukte van de stad te stappen.

Hoewel het een mooie locatie is voor toeristen is het ook bij de locale inwoners een populaire locatie. Dit komt voornamelijk doordat je hier echt heerlijk kunt wandelen. Daarnaast heb je een mooi panoramisch uitzicht over de Metropool. Een ochtend of middag vermaken op deze locatie is dan ook geen overbodige luxe.

Griffith Park

Los Angeles bezienswaardigheden: Venice Beach

Venice Beach is één van de populairste stranden van Californië. Dit is op zich ook niet gek doordat het er echt prachtig uitziet. Met verschillende palmbomen, wit zand en een mooi pad door dit alles heen kun je hier prachtig wandelen. In de omgeving van Venice Beach worden vele sporten beoefend. Zo kun je hier prima surfen en gebruikmaken van het grote skate park. Ook veel sporters en gewichtheffers tref je hier aan, aangezien dit de plek is om te trainen in de buitenlucht. Naast het strandleven trekt deze locatie veel creatieve mensen die hier hun kunsten vertonen. Hierdoor kom je ook veel kunst tegen wanneer je een wandeling maakt in dit gebied.

Venice BeachIn de omgeving van Venice Beach is de Boardwalk de meest bezochte plek. Deze promenade van bijna 5 kilometer lang ligt langs de Stille oceaan. De vele winkels, restaurants en cafés vullen de ene hoek en de staartartiesten, speeltuinen en sporters de andere kant. De Venice Beach Boardwalk is een must see wanneer je in Los Angeles bent.

Santa Monica Pier

Een ander mooi uitgangspunt langs de zee is de Santa Monica Pier. Deze 100 jaar oude pier is een aangename plek om je een middag of avond te vermaken. Het staat voornamelijk bekend om het kleine pretpark dat hier staat met een groot reuzenrad. Ook de draaimolen die al sinds het jaar 1920 draait blijft één van de populaire Los Angeles bezienswaardigheden. Toch is dit echt niet het enige wat er in dit gebied te doen is. Naast de prachtige stranden kun je naar het Santa Monica Pier Aquarium. Het is een leerzaam aquarium over alle zeedieren die hier onder water zwemmen. Rondom de pier vind je een aantal restaurants en cafés. Daarnaast zijn er altijd wel wat straatartiesten te vinden die het geheel nog gezelliger maken.

Santa Monica PierNog een reden waarom deze locatie zo populair is, is omdat dit het eindpunt is van de legendarische route 66. Hierdoor kom je ook veel motoren en andere auto’s tegen die deze route hebben afgelegd. Druk is het er dus eigenlijk altijd wel. Toch blijft het een prachtige locatie die eigenlijk wel op je bucket list moet staan wanneer je naar Los Angeles gaat.

Bezoek de filmstudio’s als bezoeker

In Los Angeles worden jaarlijks ontzettend veel tv-series en films opgenomen. Het wordt niet voor niks de Hollywood stad genoemd met de welbekende letters. In veel gebieden vind je opnames, tours en tv-series waar jij onderdeel van kunt zijn. Om een idee te krijgen van wat er allemaal gebeurt kun je het beste een studio tour nemen. Dit kan onder andere bij Warner Bros en Sony Pictures. Je kunt kaartjes kopen maar je kunt ook een toeristen attractie pas kopen wardoor je een aantal van de studio’s gratis kunt bezoeken. Wil je meer hierover weten? Dan kun je het artikel: Beste studio tours in Los Angeles bezoeken. Ontdek jouw favoriete films in het echt of kijk mee hoe alles opgenomen wordt. Het is zeker de moeite waard en je vult er gelijk een hele dag mee.

Vind je een filmstudio bezoeken een beetje te duur? Dan kun je altijd nog gratis deelnemen aan het publiek van een tv-opname. Elke dag worden er vele tv-shows opgenomen en hier hebben ze ook vaak publiek voor nodig. Via verschillende tickets bedrijven kun je een gratis kaartje verkrijgen om een tv-opname bij te wonen. Hierdoor krijg je toch nog een goede indruk van alles wat er achter de schermen gebeurt en kun je gelijk ook zeggen dat je op de Amerikaanse televisie bent geweest! Welke serie of show je ook uitzoekt, je zult je wel aan een aantal regels moeten houden. Maar de ervaring is in ieder geval uniek en past zeker bij één van de bezienswaardigheden in Los Angeles.

Bezienswaardigheden Los Angeles

Een tour langs de filmsterren

Naast een bezoek aan de filmstudio en een dagje meedraaien in het publiek is het mogelijk om langs de huizen van de filmsterren te rijden. In twee uur ga je met een bus langs de bekende huizen in Hollywood Hills en Beverly Hills. Hier krijg je een tour en uitleg langs de mooiste huizen van bekende wereldsterren. Je komt helaas niet in de huizen en kijkt voornamelijk achter een grote muur of groot hek. Toch kan het zeker wel leuk zijn om te zien hoe de filmsterren hier leven. Verwacht niet dat je een filmster tegenkomt, dit gebeurt maar zelden. Dit komt voornamelijk omdat de sterren vaak meerdere huizen hebben en een druk werkschema.

Getty Center

Het Getty Center staat bekend om zijn architectuur en de kunst. Het zijn verschillende grote gebouwen ten noord-westen van Los Angeles in de wijk Brentwood. Deze gebouwen zijn op een unieke manier ontworpen waardoor het een genot is om er naar te kijken. Samen met de prachtige tuinen kun je hier heerlijk lopen. Het Getty Center gebouw is in 1997 voltooid door Richard Meier. Deze Amerikaanse architect is in Nederland ook bekend door het bouwen van het stadhuis in Den Haag. Toch gaat de geschiedenis van het Getty Center al terug naar 1953. In deze tijd tentoonstelde Jean Paul Getty, oprichter van de Getty Oil oliemaatschappij, zijn eigen privécollectie in een museum.

Vandaag de dag is deze collectie uitgebreid met onder andere het Vincent van Gogh schilderij genaamd Irissen. Dit is tevens het beroemdste exemplaar dat hier staat. Je kunt hier in dit museum verschillende schilderijen, tekeningen, handschriften, foto’s en voorwerpen bezichtigen. De toegangsprijs is altijd gratis. Houd er alleen wel rekening mee dat je je auto niet gratis in de buurt kwijt kunt. Voor het parkeren van de auto zul je dus wel parkeerkosten moeten betalen. Zowel the Getty Center als de Getty Villa zijn een aanrader. Maar mocht je alleen alles buiten bekijken zul je je ogen ook zeker niet te kort doen. Toch blijft het museum van zowel binnen als buiten uniek en past het goed in het rijtje van de mooiste Los Angeles bezienswaardigheden.

Getty Center Los Angeles

Los Angeles County Musem of Art (LACMA)

Een ander museum dat een bezoek waard is, is het Los Angeles County Museum of Art. Dit museum bestaat al sinds 1910 en breid zich elk jaar weer verder uit. Het is daarom ook het grootste kunst museum in het westen. Het richt zich voornamelijk op de kunst van vroeger maar je komt er ook hedendaagse exemplaren tegen. Het complex is onderverdeeld in verschillende sectors waar je de kunst uit verschillende seizoenen en landen kunt zien. Zo vind je hier de oudheid van de Romeinen en Grieken maar ook de Japanse kunst uit de verschillende eeuwen. Naast schilderijen vind je exposities van tekeningen, beelden, fotografie en prenten. Zo zijn er buiten ook 10 beelden van Ronin te vinden en heeft het gebouw ook verschillende architecturische karakteristieken. Een mooie toevoeging aan het Getty Center en de Los Angeles bezienswaardigheden als je van kunst houdt!

Hollywood Walk of Fame

Walk of fameWie kent het niet: de welbekende Walk of Fame. De bekende sterren dromen ervan om hier ooit een ster te mogen hebben. In 15 blokken op de Hollywood Boulevard en 3 blokken van Vine street vind je meer dan 2600 sterren. De sterren bestaan uit 5 punten met hieronder een embleem. In dit embleem staat of het onder de categorie motion picture, tv, radio, muziek of theater valt.

Je kunt de route van de Walk of Fame prima lopen. Let er alleen wel op dat je uitkijkt voor het overige verkeer. De meeste toeristen blijven maar naar beneden kijken waardoor een opstootje regelmatig voorkomt. Op de route vind je ook veel straatartiesten die via muziek en andere creatieve activiteiten iedereen proberen te vermaken. Het is dus niet alleen leuk voor de sterren maar ook voor de sfeer om het geheel heen.

Naast de sterren vind je ook het Chinese Theater op de route. Dit is een bioscooppaleis dat bekend staat om de beroemde handtekeningen, handafdrukken en voetafdrukken in het beton. Dit fenomeen is te zien aan de voorkant van het theater en heeft bijna 200 verschillende tekens. Een mooie aanvulling op de Hall of Fame waar je vanzelf langs loopt.

Rodeo Drive: Los Angeles bezienswaardigheden

Houd je van shoppen? Dan ben je op de Rodeo Drive op de juiste plaats! Hier vind je veel luxe winkels waar je heerlijk kunt shoppen. Houd er alleen wel rekening mee dat je een goed gevulde portemonnee of bankpas meeneemt: de prijzen zijn gebaseerd op het luxe leven in deze omgeving. Met een paar dollar kun je dus ook eigenlijk niks kopen. De originele Prada, Louis Vuitton en Chanel zijn onder andere de merken die je hier tegen kunt komen. Daarnaast loop je hier al snel tegen luxe designwinkels aan met de nieuwste modetrends.

Ben je geen echte shopper of is alles toch net iets te prijzig? Dan is deze plek nog steeds wel een mooie gelegenheid om langs te gaan. Het zou namelijk zomaar kunnen zijn dat je de omgeving kent van bijvoorbeeld de film Pretty Woman. Daarnaast komt het regelmatig voor dat er in deze omgeving verschillende leuke feesten plaatsvinden. Dus zelfs zonder dat je de luxe hoeft te kopen kun je je hier prima vermaken.

Rodeo Drive

Sunset Boulevard Strip

De Sunset Strip is een prachtig stuk van ongeveer 2,5 kilometer op de Sunset Boulevard. Het staat vol met restaurants, nachtclubs, cafés en mooie billboards. Het staat bekend om het gokgebied waar alles mag. Dit komt doordat het vroeger niet bij Los Angeles hoorde en net buiten de stadsgrenzen viel. In Los Angeles zelf was het verboden om te gokken, maar aangezien dit gebied er buiten viel was het hier wel toegestaan. Een mooie plek dus om echt even los te gaan en de filmindustrie even achter je te laten. Vandaag de dag zie je van deze geschiedenis nog veel terug. De vele billboards maken het een leuke weg om langs te rijden. Niet alleen de strip is erg gezellig, maar de gehele Sunset Boulevard heeft iets unieks. De mooie palmbomen en grote gebouwen maken het geheel compleet. Een plek om te gokken die vroeger veel leek op het huidige Las Vegas.

Of je nu van het uitgaansleven houdt of niet: dit blijft een plek wat een ritje erdoorheen waard kan zijn. Deze Los Angeles bezienswaardigheden hebben veel historie. Niet alleen met betrekking tot gokken, ook in de muziek zijn hier prachtige bedrijven gevestigd. Zo vind je hier Sunset Sound Studios waar bekende mensen zoals Bob Dylan en Celine Dion meerdere albums op hebben genomen. Ben je zelf een muzikant? Dan vind je in deze straat zeer grote muziekwinkels waar je goede instrumenten vandaan kunt halen van hoogwaardige kwaliteit. Samen met de filmindustrie en de leuke, vaak ook grappige billboards maakt dit een unieke plek om in ieder geval doorheen te rijden.

Pretparken in Los Angeles

In Los Angeles heb je vele pretparken waar je je een hele dag prima kunt vermaken. De bekendste hiervan is waarschijnlijk het Disneyland park maar er zijn er nog veel meer! Voor de uitdaging kun je naar Six Flags Magic mountain gaan. Hier vind je de grootste en mooiste achtbanen ter wereld die je een extra kick geven. Wil je meer in de rol van Hollywood blijven? Dan is het park Universal Studios Hollywood misschien wel wat voor jou! Hier vind je naast verschillende achtbanen en attracties ook filmstudio’s en andere activiteiten die een leuke aanvulling geven op je dag. Wanneer je volledig in de Jurrasic dinosauriërs sfeer wil blijven kun je naar Jurassic World gaan. Een spannend park waar je op verschillende manier de dinosaurus beter leert kennen.

Welk uitje je ook gepland hebt, het bekendste park blijft natuurlijk Disneyland. Het park in Los Angeles is ook het eerste themepark van Disney dat gebouwd is. Een ontzettend grote locatie waar zowel jong als oud zich prima kan vermaken.

Wanneer je naar één van deze locaties wilt gaan zul je wel extra moeten sparen. De prijzen zijn namelijk flink hoger dan je in Nederland gewend bent voor een attractiepark. En dat terwijl het ook een stuk drukker is. Toch weet je wel zeker dat je hier op deze locaties veel plezier gaat beleven. Of je nu van water attracties of van achtbanen houdt: er is genoeg te doen in deze pretparken. Wil je zeker weten dat je alle attracties uit kunt proberen? Overweeg dan om langer te blijven en in één van de hotels te verblijven. Vaak valt dit geheel dan ook net een stuk goedkoper uit dan wanneer je het anders oplost.

Los Angeles bezienswaardigheden

Een bijzondere stad

Zoals je hierboven kunt lezen is Los Angeles een bijzondere stad. Het heeft een grote geschiedenis in de muziek en filmindustrie waar je nu nog steeds de vruchten van ziet. Toch is dit niet het enige wat je hier tegenkomt. Mooie natuurgebieden, verschillende unieke sporten, pretparken en musea vullen deze omgeving verder op. Voor iedereen is er wel iets te doen in deze bekende stad. Voor een vakantie kun je je hier prima een week vermaken met de bovenstaande Los Angeles bezienswaardigheden top 10. Heb je nog meer tips? Laat het ons weten: wellicht heeft een ander er ook nog iets aan!

 

Meest populair