HomeReceptenTapas receptenSpaanse Serranoham met vis

Spaanse Serranoham met vis

Vishapjes kunnen in de Spaanse keuken natuurlijk niet ontbreken, zo is ook de Spaanse Serranoham met vis een geschikt recept. Dit heerlijke Spaanse Tapas gerecht kun je binnen een half uur klaar hebben. Afhankelijk van welke vissoort je het lekkerste vind kun je er voor kiezen om dit gerecht met Kabeljauw of met Tilapia te bereiden. Het is wel belangrijk dat je met stevige vis te werk gaat. Op die manier weet je zeker dat de vis niet uit elkaar valt op het moment dat deze gaar is.

Ingrediënten

Voordat je gaat beginnen met het maken van Spaanse Serranoham met vis haal je uiteraard de juiste benodigdheden in huis. Hieronder kun je lezen welke dit zijn. Houd er rekening mee dat je 25 minuten kwijt bent om dit gerecht te maken. Je hebt namelijk 10 minuten voorbereidingstijd nodig en vervolgens nog 15 minuten kooktijd. De hoeveelheid die hieronder beschreven staat is bedoeld voor een familie van 4 tot 6 personen.

Spaanse Serranoham met visDe ingrediënten zijn als volgt:
– 6 stukken stevige witte vis (denk hierbij aan Kabeljauw of Talapia).
– 8 Olijven
– 2 Teentjes Knoflook
– 6 Plakken Serranoham
– Oregano
– Droge witte wijn
– 2 Geroosterde Paprika’s
– Citroensap
– Peper en Zout

Zo maak je Spaanse Serranoham met vis

Verwarm als eerste de oven voor en begin vervolgens met de bereiding van het visgerecht. Dit doe je door de vis te besprenkelen met wat citroensap. Strooi er daarna zout en peper overheen om er wat smaak aan te geven. Heb je dit gedaan? Dan is het tijd om de vis in Serranoham te rollen. Doe dit voorzichtig zodat de kruiden er niet van af vallen.

Pak er vervolgens een ovenschaal bij waar je een klein laagje droge witte wijn in schenkt. Daarna is het tijd om de ingerolde vis hier in te leggen. Nu je dit gedaan hebt, heb je je handen vrij om de paprika in dunne reepjes en de olijven in plakjes te snijden. Snijd ook de knoflook heel fijn en meng vervolgens alles door elkaar. Verdeel het mengsel op een gelijkmatige manier over alle stukken vis met Spaanse Serranoham. Strooi er vervolgens Oregano overheen en dek dan de ovenschaal af met aluminiumfolie. Door dit te doen voorkom je namelijk dat de vis uitdroogt. Nu je gerecht af is plaats je de schaal voor 15 minuten in de oven. Zodra de vis gaar is haal je deze uit de oven. Maak je borden mooi op en serveer de Spaanse vis met Serranoham.

Variaties op Spaanse vis met Serranoham

Vind je het leuk om andere gerechten met Spaanse Serranoham met vis te maken? Kijk dan eens naar de vele mogelijkheden. Je kunt namelijk oneindig combineren met deze twee ingrediënten. Je kunt bijvoorbeeld andere kruiden toevoegen en er voor kiezen om maaltijden te maken in plaats van feestelijke hapjes. Ook kun je te werk gaan met andere soorten vis. Hierdoor krijg je steeds een nieuwe smaak en kom je er achter wat jij het lekkerste vind. Maar je kunt er ook voor kiezen om de vis op zo’n manier te snijden dat deze helemaal bedekt zijn door de ham. Voeg hierbij wat groente en je krijgt een heel nieuw recept! Wees creatief bij het bedenken van een nieuwe vismaaltijd.

Meest populair