HomeReceptenTapas receptenSchijfjes komkommer met zalm

Schijfjes komkommer met zalm

Wanneer je eens gezellig samen met je familie lekkere hapjes wilt maken, is het een hele goede optie om schijfjes komkommer met zalm te kiezen. Het is namelijk weer eens iets anders dan een zak chips of borrelnootjes en toch goed te combineren met een zomercocktail. Op deze manier heb je een originele tapas voor bijvoorbeeld een verjaardagsfeest. Het handige van deze hapjes is dat je dit ruim van te voren kunt maken en goed in de koelkast kunt bewaren. Zet de hapjes op tafel voordat jouw gasten arriveren zodat je niet ineens de kamer hoeft te verlaten om hapjes voor je gasten te maken. Dit is natuurlijk veel gezelliger! Schijfjes komkommer met zalm zijn eenvoudig te bereiden en hebben een heerlijke frisse smaak.

Ingrediënten

Voor het maken van ongeveer 50 Schijfjes komkommer met zalm heb je het volgende nodig:

Schijfjes komkommer met zalm– 1 Citroen voor citroensap
– 4 Komkommers
– 1 blik rode Zalm van 418 gram.
– 250 gram Roomkaas
– 1 eetlepel Magere Yoghurt
– Verse Bieslook
– 1 eetlepel Zure Room
– Verse Koriander
– Peper

Overige benodigdheden komkommerschijfjes met zalm:
– Een meloenschepje
– Eventueel een schilmesje
– Een kom

Zo maak je schijfjes komkommer met zalm

Binnen 10 minuten kun je dit borrelhapje maken. Je kunt dus lekker snel te werk gaan. Zeker wanneer je nog meer tapas hapjes wilt maken bespaart dit je een hoop tijd en kun je zo door naar het volgende onderdeel.

Snijd eerst alle komkommers in redelijk dikke plakken van zo’n 2 tot 2,5 centimeter dik. Maak vervolgens, met bijvoorbeeld een meloenschepje, een kuiltje in alle komkommerschijven. De bolletjes die hierdoor ontstaan haal je uit de komkommers. Hierdoor heb je ruimte om straks de vulling in de komkommers te scheppen. Houd je er van om komkommer te eten met de schil er nog op? Dan hoef je deze er niet af te schillen. Wanneer je het lekkerder vind om komkommerschijfjes met zalm zonder schil te eten kun je dit er beter afhalen.

Zo maak je de vulling

Pak een kom en doe daar de roomkaas, yoghurt, zure room en de zalm in. Vergeet ook niet om citroensap toe te voegen. Roer nu alles door elkaar. Jouw kaasmengsel voor de schijfjes komkommer met zalm wordt steeds lekkerder, maar je bent er nog niet. Pak de verse bieslook en de verse koriander erbij. Hak voor beide kruiden zoveel als je op 1 eetlepel zou doen. Je voegt dus 1 eetlepel Koriander en 1 eetlepel bieslook toe aan het mengsel en roer ook dit goed door je mix heen.

Als je nu een romig kaas-zalm mengsel hebt, heb je een heerlijke vulling gemaakt. Nu is het tijd om je schijfjes komkommer hiermee te vullen. Om jouw borrelhapje helemaal af te maken kun je er voor kiezen om een klein blaadje koriander er bovenop te leggen. Duurt het nog even voordat je de hapjes serveert? Bewaar ze dan in de tussentijd in de koelkast.

Variaties schijfjes komkommer met zalm

Komkommer is altijd heerlijk fris om te eten maar in combinatie met vis of vlees wordt het natuurlijk nog lekkerder. Wil je een andere variant proberen op het recept dat hierboven beschreven staat? Probeer dan bijvoorbeeld eens verschillende soorten salades als vulling in plaats van zalm met kaas. Zo kun je de zalm vervangen door beenham of kip. Beide vleeswaren kun je terugvinden in salades waardoor je gelijk een vervanging hebt als het gaat om vulling. Salades als selderij of kip kerrie zijn ook echte aanraders. Of denk bijvoorbeeld aan kip saté. Eet jij liever vis dan vlees? Zoek het dan eens bij de hoek met tonijn en krab. Wellicht zit hier iets tussen wat meer jouw aandacht trekt. Al met al zijn er dus genoeg variaties te bedenken.

Meest populair