HomeReceptenCocktailsGrasshopper cocktail

Grasshopper cocktail

De grasshopper cocktail is een bijzonder drankje dat vooral na het eten wordt geserveerd. Door de smaken combinatie wordt het vaak gezien als een dessert. Met een heerlijke munt en chocoladelikeur kun je rustig met je vrienden en familie blijven doorpraten tot laat in de avond. Een gezellige cocktail dus met een bijzondere kleur.

Grasshopper cocktail recept

Course: Cocktails
Hoeveel

1

cocktail
Voorbereiding

1

minute
Totaal

1

minute

Het grasshopper cocktail recept is relatief simpel te maken. Je hebt voor de basis maar 3 ingrediënten nodig. Vanuit hier kun je uiteraard nog verder uitbreiden. Hieronder beschrijven we hoe je dit drankje zelf thuis kunt maken.

Ingrediënten

  • 30 ml witte chocolade likeur

  • 30 ml Crème de menthe

  • 30 ml room of volle melk

Grasshopper cocktail maken

  • Pak een cocktailshaker en vul deze met ijsblokjes.
  • Voeg de witte chocolade likeur, crème de menthe en room toe aan de shaker en schud alles goed door elkaar.
  • Zodra de room dikker wordt en het drankje gekoeld is ben je klaar met schudden.
  • Schenk de cocktail door een cocktail strainer in een Martiniglas.
  • Als garnering kun je een muntblaadje of stukjes chocolade schaafsel toevoegen. Daarna kun je heerlijke genieten van deze bijzondere cocktail.
Grasshopper cocktail maken

Grasshopper cocktail: Variatie en tips

De Grasshopper cocktail heeft zijn naam van de groene kleur. Deze krijg je voornamelijk door de crème de menthe en kun je dus ook niet zo snel vervangen. Toch valt er in het geheel nog wel wat dingen te veranderen om wat smaakvariatie aan te brengen. Daarnaast is de manier hoe je het presenteert uiteraard ook erg belangrijk.

In plaats van room kun je ook slagroom toevoegen. Dit heeft een wat hogere vetpercentage en geeft toch net een iets andere smaak dan room af. Daarnaast kun je ook witte chocolade met een kaasschaaf afschrapen. Dit kun je over het drankje heen leggen om het geheel nog wat mooier te maken. Dit in combinatie met melkchocolade stukjes rondom het glas maakt het een heerlijk drankje.

Dessert of milkshake van maken

Even zin in een verfrissende milkshake of zoek je juist een dessert? Ook dan laat de Grasshopper cocktail je niet in de steek! Door alle ingrediënten te pakken en hier wat vanille-ijs aan toe te voegen krijg je al een heel ander gerecht. Door dit in de blender te stoppen heb je als het ware een milkshake. Deze kun je door meer of minder melk toe te voegen ook zachter of harder maken. Als dessert kun je er ook voor kiezen om er wat chocoladesaus of munt ijs aan toe te voegen. Waarschuw je gasten wel even, want qua alcohol kan dit er wel wat harder inklappen dan bij een cocktail het geval is.

Grasshopper mocktail

Wanneer je om wat voor reden dan ook even geen alcohol mag hebben, kun je nog steeds wel een heerlijk drankje drinken. Zo heb je bijvoorbeeld de Grasshopper mocktail, hier zit geen alcohol in en heeft nog steeds de bijzondere smaken.

Je maakt de mocktail met witte chocolade en muntextract. Door dit te combineren met heet water komen de smaken samen en krijg je een smaak die aardig in de buurt komt. De groene kleur moet je er alleen even bij bedenken. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om kleurstof aan het drinken toe te voegen die geschikt is voor consumptie.

Meest populair