Kipquiche met Courgette

Omdat gerechten met zowel kip als courgette erin verwerkt vaak ontzettend lekker zijn, is het ook zeker aan te raden om de kipquiche met courgette eens te maken. Door er wat kruidige roomkaas, olijven en mozzarella aan toe te voegen krijg je een heerlijke ovenmaaltijd. Houd je van pittig eten? Dan kun je uiteraard zelf nog verder experimenteren met smaakcombinaties. Hoe dan ook ga je zeker genieten van kipquiche met courgette.

Ingrediënten Kipquiche met Courgette

Wat je precies nodig hebt voor het maken van kipquiche met courgette kun je in deze ingrediëntenlijst lezen. Deze maaltijd is bedoeld als hoofdgerecht en heb je ongeveer een uur voor nodig. Hiervan ben je 20 minuten bezig met het bereiden. De andere 35 minuten staat jouw quiche in de oven te bakken.

Kipquiche met courgette– 2 Courgettes
– 300 gram Kipfilet
– 150 gram Roomkaas knoflook & fijne kruiden
– 125 gram mozzarella
– 2 Eetlepels Traditionele olijfolie
– 6 plakjes diepvries deeg
– 4 middelgrote eieren
– 2 Eetlepels zwarte olijven

Overige Benodigdheden:
– Quichevorm
– Mes
– Koekenpan
– Bakje
– Garde

Zo maak je Kipquiche met Courgette

Zodra je alle ingrediënten hebt verzameld wil je natuurlijk gelijk aan de slag om de Kipquiche met Courgette te bereiden. Toch is het eerst belangrijk dat je de oven alvast voor verwarmd op 200 °C. Ook moet het bladerdeeg ontdooit worden zodat je de hapjes zonder problemen kan voorbereiden. Terwijl de oven alvast voorverwarmd wordt snijd je beide courgettes ende kip filet in blokjes. Snijd ook wat zwarte olijven en mozzarella in plakjes. Pak er een koekenpan bij en giet hier 2 eetlepels olijfolie in. Bak vervolgens in deze pan de kipfilet voor 3 minuten zodat ze een gouden randje krijgen. Voeg de courgetteblokjes toe en bak ook deze voor 5 minuten mee.

Ondertussen is het bladerdeeg ontdooid en bekleed je de quichevorm hiermee. Schep de courgette met kip in de vorm en voeg de roomkaas en olijven hieraan toe. Klop vervolgens met een garde 4 eieren los in een bakje en voeg ook deze aan het geheel toe. Op deze manier maak je een heerlijke vulling voor jouw quiche. Om het nog wat extra op smaak te brengen kun je er voor kiezen om wat peper en zout toe te voegen. Vergeet alleen niet dit door het mengsel heen te roeren. Het beste kun je dit toevoegen aan het eiermengsen voordat je het in de quichevorm gooit. Verdeel de gesneden plakjes mozzarella over jouw Kipquiche met Courgette en stop het in de oven. Vervolgens is het nog zo’n 35 tot 40 minuten wachten totdat het gerecht gaar en goudbruin is gebakken.

Serveertip

Omdat er in deze quiche meer groente zit dan vlees, is het niet handig om er als extraatje wat salade er bij te serveren. Dit zie je bij andere quiches wel vaak terug maar door de overvloed aan groente heeft het bij dit gerecht geen toegevoegde waarde. Vind je het lekker om vlees te eten? Dan is het verstandig om iets meer dan de 300 gram kipfilet in jouw quiche te verwerken. Maar je kunt er ook voor kiezen om wat extra kipfilet in kleine stukjes te snijden.

Marineer de kip stukjes zodat ze extra gekruid zijn of voeg er zelf bijvoorbeeld paprikapoeder aan toe. Braad vervolgens de kleine kipstukjes in de koekenpan en leg ze vervolgens op een feestelijke schaal. Zodra de kipquiche met courgette klaar is kun je ook de kleine stukjes kip als bijgerecht serveren. Om het feest compleet te maken kun je naast de gemarineerde kip een soort dipsaus maken. Denk hierbij aan Griekse yoghurt, chilisaus of bijvoorbeeld tomatensaus.Dipsaus voor stukjes kip