HomeVakantieTop 10 gratis uitjes in Las Vegas

Top 10 gratis uitjes in Las Vegas

Wanneer je naar Las Vegas gaat voor zakelijk of voor plezier kom je overal leuke dingen tegen. Straatartiesten die een leuk optreden doen, prachtige fonteinen en veel gratis shows rondom de bekende Strip. Toch is er nog veel meer te doen dan gokken en genieten van alle avonuturen in Las Vegas. Hieronder beschrijven we 10 van de leukste gratis uitjes in Las Vegas.

Ethel M Chocolates Factory

Gratis chocoladeEthel M Chocolates Factory is een bedrijf waar jaarlijks ontzettend veel chocolade producten worden geproduceerd. Truffels, in suiker gedoopte pinda’s en kersen met een chocolade laagje kom je hier allemaal tegen. Kijken in deze fabriek is volledig gratis. En als je geluk hebt kun je ook wat gratis samples van de producten proberen. Uiteraard zul je wel moeten betalen als je meer van de producten wil proeven.

Wanneer je een bezoekje brengt aan de Ethel M Chocolates Factory is het mogelijk om mee te doen met een chocoladeproeverij. De kosten hiervan zijn 15 dollar, kinderen betalen 6 dollar. Zeker een aanrader om er wel bij te nemen. Je kunt natuurlijk ook eerst een gratis tour doen, mocht je het dan nog interessant vinden kun je altijd nog proberen een proeverij te boeken. Houd er wel rekening mee dat het vol kan zijn! Er komen namelijk duizenden mensen per dag deze locatie bezoeken. Het kan er dus ook best druk zijn.

Naast de chocoladefabriek is er een cactustuin waar je ook gratis doorheen kunt lopen. Dit is met meer dan 3 hectare de grootste cactustuin in het zuidwesten. Een prachtig gebied om door heen te lopen en het maakt vaak nog meer indruk op de mensen dan de fabriek zelf! Met meer dan 300 verschillende soorten planten is dit een mooie aanvulling op je gratis dagje uit. Natuurlijk is het op warme dagen wel uitkijken geblazen dat jouw aangekochte chocolade niet direct smelt. Je kunt dan ook beter voordat je vertrekt jouw voorraad chocola aanvullen. Ook kun je het online kopen of op het vliegveld zodat je zeker weet dat het goed naar huis wordt meegenomen.

Fonteinen van Bellagio:

Zoals in de intro al genoemd heb je een aantal prachtige fonteinen in Las Vegas waar je gratis van kan genieten. Toch steekt er altijd één met kop en schouders boven uit. En dat zijn de fonteinen van Bellagio. Het is een ware attractie geworden die perfect past bij de gratis uitjes in Las Vegas. Het water wordt meters de lucht in geschoten op populaire muziek. Zo kan het zijn dat je Elvis, Sinatra of my heart will go on van de Titanic hoort maar ook andere hedendaagse muziek wordt hier regelmatig afgespeeld. Aan het begin van de avond wordt deze watershow elke 30 minuten afgespeeld. Iets later in de avond hoef je nog minder lang te wachten, dan kun je al na 15 minuten genieten van de water effecten. Dit gaat door tot middernacht. Vaak als je hem één keer hebt bekeken wil je hem nogmaals zien.

De fonteinen van Bellagio worden bijna dagelijks onderhouden. Het is ook niet zomaar iets dat neergezet is, het is een echt miljoenen project. Dit maakt het bekijken ervan ook interessanter omdat je weet dat er veel tijd en aandacht in heeft gezeten om dit mogelijk te maken. Naast de fonteinen vind je ook genoeg om deze buurt heen waar jij je mee kunt vermaken. Denk bijvoorbeeld aan de Botanische tuinen, de sculpturen bij de receptie en de serre. Al met al dus een prachtige locatie om één van de avonden langs te lopen.

Fonteinen van Bellagio

Botanische tuinen van Bellagio

Nog een leuk uitje dat goed te combineren is met de fonteinen is de Botanische tuinen van Bellagio. Toch kun je dit beter vroeg in de ochtend bezoeken en de fonteinen juist laat in de avond aangezien het een populaire locatie is voor toeristen. Overal waar je kijkt zul je dus ook fotograferende mensen zien die een stukje van deze prachtige locatie mee willen nemen naar huis. Terwijl het in de ochtend rond 7 uur lekker rustig is. Elk seizoen heeft de tuin een andere stijl. Kom je dus vaker in dit gebied? Dan is het altijd wel de moeite waard om hier even een kijkje te nemen.

Gratis Las Vegas

Naast prachtige en vooral unieke bloemen zie je ook regelmatig bewegende poppen en andere attributen voorbij komen. Hierdoor is het niet alleen leuk voor volwassenen, ook kinderen kunnen zich hier prima vermaken. Heel groot is het overigens niet dus vergis je hier niet in. Een speciaal opgezette tuin in Nederland is meestal vele malen groter dan dit. Toch is dit wel iets unieks in Las Vegas en zijn de stijlen waar alles in opgebouwd wordt vaak wel een stuk mooier dan in ons kleine kikkereilandje. Al met al dus zeker iets wat in de top 10 gratis uitjes in Las Vegas lijst past.

Zeven magische bergen

Ben je een echte kunstfanaat? Dan is een echte aanrader om de Seven magic Mountains, oftewel de 7 magische bergen te bezoeken. Dit kunstwerk van de Zwitserse kunstenaar Ugo Rondinone staat ongeveer 10 mijl ten zuiden van Las Vegas. Je kunt het beste over I15 gaan, vanaf deze weg is het kunstwerk makkelijk te zien. Met meer dan 10 meter hoogte en heeft opvallende kleuren. Ze worden ook wel neon boulders genoemd.

Rondom het kunstwerk vind je verschillende onderdelen die meer vertellen over het kunstwerk. Zo wordt er uitgelegd waarom het er staat en wat de betekenis van alles is. Het kan zijn dat het in de toekomst weer weggehaald wordt, zoals het nu lijkt staat het er in ieder geval tot 2021 maar er is een grote kans dat het verlengt wordt. Je vind het bij Jean Dry Lake en mocht je het interessant vinden is het ook erg leuk om eromheen te lopen. Een bijzondere manier van kunst dat openbaar beschikbaar is.

7 magische bergen

Flamingo Wildlife habitat: Gratis uitjes in Las Vegas

Houd je van dieren en kun je wel even een mooie groene omgeving gebruiken? Ga dan eens op bezoek bij de flamingo’s midden in de drukke Strip. Naast flamingo’s vind je er ook schildpadden, koi vissen, zwanen en pelikanen. Met de palmbomen en watervallen is het een ontzettend leuke plek om te wandelen: en het is nog gratis ook! Je kunt door het gehele park heen lopen en er zijn verschillende plekken waar je kunt zitten. Een mooie tussenpauze van de drukte van de straatartiesten in de omgeving.

Het flamingo habitat is dagelijks geopend van zonsopgang tot zonsondergang. De voedertijden zijn rond 8:30 en 14:00 uur. Het bevindt zich op het Flamingo Las Vegas hotel en is voor iedereen vrij toegankelijk. Het is mogelijk om tegen betaling met de papegaaien op de foto te gaan. Dit zijn niet zomaar gevangen papegaaien, maar juist ongewenste of misbruikte dieren. Met uitermate veel zorg, zorgt dit park dat jij kunt genieten van een heerlijk stukje natuur midden in de drukte van Las Vegas.

Mike O’Callaghan-Pat Tillman Memorial Bridge

Mike O'Callaghan-Pat Tillman Memorial Bridge

Een prachtige brug met een mooi uitzicht over de Hoover Dam. En het mooiste is dat je hier gratis kunt parkeren om van het uitzicht te genieten. De Mike O’Callaghan-Pat Tillman Memorial brug is een mooie locatie om een ochtend of middag te wandelen.

Via verschillende trappen kun je naar de brug en de dam lopen om hier te kijken naar de prachtige architecturische opbouw. In de omgeving vind je op verschillende locaties informatieborden. Hierin kun je onder andere lezen hoe de brug en dam gebouwd zijn, waarom het er nu juist zo uitziet en wat voor doel het heeft. Het is bijna 270 meter hoog en 580 meter breed. Hiermee is het op dit moment de hoogste brug met een betonnen boog in de hele wereld.

Wanneer je in deze buurt een bezoekje aan de brug wil nemen is het ook leuk om in de omgeving nog meer te wandelen. Dit kan bijvoorbeeld bij Hemenway Park. Dit is een mooi gebied aan de rand van Boulder City waar ook wat schapen vrij rondlopen. Dit is niet voor iedereen weggelegd maar zeker het benoemen waard als het gaat om gratis uitjes in Las Vegas. De brug daarentegen is wel echt de moeite waard om te bezoeken: zeker als je nog wat tijd over hebt en niet weet wat je verder nog moet doen.

Gratis uitjes in Las Vegas: De Mirage vulkaan

Altijd al een keer een uitbarsting van een vulkaan in het echt willen zien zonder dat er mensen gewond raken? Dat kan bij de Mirage vulkaan op de Strip. Twee tot drie keer per dag spuwt het vlammen en krijg je het effect van een vulkaan, maar dan op een ongevaarlijke, mooie manier. Een mooi meer, verschillende speciale vuureffecten en de rotsvormingen maken het geheel best realistisch. Door het spektakel dat eraan verbonden is, is het zeker een waardig iets om te bekijken. Het is gewoon gratis te bezichtigen, je hoeft er geen kaartje voor te kopen of speciale dingen voor te doen.

Mirage vulkaan gratis uitje Las VegasWanneer je bij de Mirage vulkaan staat kan het door de uitbarsting best heet aanvoelen. Je zult verschillende vuurballen voelen, er zijn explosies en vuur stromingen. Het is niet gevaarlijk maar mocht je de hitte niet fijn vinden houd dan een kleine afstand.

Wanneer je hier met je kinderen heen gaat kan het zowel positief als negatief worden ervaren. Kinderen kunnen bang worden van de explosies en het vuur of ze vinden het ontzettend gaaf en kijken er met bewondering naar. Betrek de kinderen dus bij hetgeen wat er gebeurt om te voorkomen dat ze bang worden. Vinden ze het niet meer leuk? Neem dan wat afstand zodat ze weer rustig kunnen worden.

Elke dag is de show te zien om 8 uur en 9 uur in de avond. Op vrijdag en zaterdag zal er ook een show zijn om 10 uur. In totaal duurt het 4,5 minuut totdat de vuurshow van de vulkaan is afgelopen. Let er wel op dat het in sommige maanden kan zijn dat de mirage vulcano wat minder vaak afgaat. Maar over het algemeen zal hij in ieder geval tussen 8 uur en 9 uur één keer afgaan.

Fremont Street Experience

De welbekende straat met vele lichtshows, straatartiesten en muzikanten. Een must see voor elke vakantieganger. Overal om je heen zie je in deze overkapte straat mensen en artiesten. Hierdoor kan het soms lijken op een circus of een carnavalsfeest. Toch is het een bijzonder iets waar je prachtige, unieke dingen tegen kunt komen. Een straat met veel talent die vaak beter zijn dan de welbekende artiesten. Elk uur zie je op de overkapping beeld en muziek en regelmatig zul je iemand over de zipline zien gaan. De zipline genaamd Slotzilla is niet gratis maar geeft je wel een uniek beeld van alles wat hier in de Fremont Street afspeelt.

Deze locatie staat voornamelijk bekend om zijn lichttechnieken en de vele straatartiesten. Maar ook de casino’s die hier in overvloed zijn, zijn een populair uitgangspunt. Daarnaast vind je hier een aantal winkelketens waar je verschillende souveniers en andere attributen kunt kopen. Houd er wel rekening mee dat het hier natuurlijk een stuk duurder is dan op andere locaties. Overdag is het rustiger dan in de avond maar kan het alsnog best druk zijn. Hierdoor is het niet altijd een geschikte locatie voor kinderen. Mocht je wel met kinderen hierheen willen gaan? Ga dan in de middag om het ook voor hun leuk en veilig te houden.

Fremont street experienceVind je het leuk om naast dit gebied ook nog wat muurschilderingen te bekijken? Ga dan naar het oosten van de Fremont Street en loop hier de straten in. Om je heen zul je dan veel mooie, opvallende muurschilderingen tegenkomen die aan de zijkanten van de gebouwen zijn geschilderd. Zo creëer je een mooie combinatie van druk, gezellig en rust in één.

Grand Canal shoppes

De Grand Canal Shoppes in Venetian is een gebied dat bekend staat om zijn Venetiaanse grachten, restaurants en recreatie. Toch is het de afgelopen jaren uitgegroeid tot een gezellige locatie waar je overal straatartiesten tegenkomt. Het zogenaamde streetmosphere levert standbeelden, zangers en entertainers die zowel jou als je kinderen versteld doen staan. Dacht je dat je voor een echt standbeeld stond? Voordat je het weet komt er beweging in en word je met verbazing geslagen.

Door alle activiteiten is dit een goede locatie om met je kinderen heen te gaan. Kinderen verwachten namelijk niet dat er opeens iets gaat bewegen waardoor er leuke reacties worden gecreëerd. Hoewel de locatie volledig gratis is, is een fooi af en toe wel toepasselijk. Uiteraard is dit niet verplicht en kun je ook gewoon hier lopen zonder al teveel geld uit te geven. Vind je het leuk om meer van de Venetiaanse grachten te zien? Dan kun je er ook voor kiezen om een gondeltocht te doen. Dit is een mooie aanvulling van een bezoekje aan deze omgeving. Het kost wel flink wat geld, de gemiddelde prijzen liggen ongeveer rond de 30 dollar. Uiteraard kun je ook gewoon een bezoek brengen aan de luxe winkels die hier staan of genieten van één van de heerlijke restaurants.

Gratis uitjes in Las Vegas

Fabulous Las Vegas bord

Je kunt natuurlijk niet Las Vegas bezoeken zonder even langs te gaan bij het welbekende bord. Nou, dat kan natuurlijk wel maar juist dit bord is hetgeen waar Las Vegas nou zo bekend om staat. Dit monument uit 1959, ontworpen door Betty Willis is één van de grootste bezienswaardigheden in dit gebied. Met miljoenen bezoekers per jaar wordt het ontzettend veel op de foto gezet. Doordat er geen auteursrecht op rust vind je dit logo overal in Las Vegas terug op souvenirs, t-shirts en andere objecten. Dit herkenningspunt staat sinds 1 mei 2009 op het nationaal register van historische plaatsen. Vroeger stond het aan de rand van de stad maar ondertussen is het omringd door de vele hotels.

Bij het bord is een parkeerplaats aanwezig waardoor je er prima met je eigen auto naar toe kunt gaan. Deze zijn alleen wel vaak vol. Blijf gewoon in de buurt staan totdat er een plekje vrijkomt. Dit is namelijk een locatie waar mensen komen en gaan. En dit gebeuren gaat wel redelijk snel. Wees er wel vlug bij als er een plek vrijkomt, andere mensen zullen hetzelfde doen als jij. Uiteraard is het ook goed te bereiken met een taxi. Dit scheelt je weer wat wachttijd.

Las Vegas gratis uitjes

Er zijn genoeg gratis uitjes in Las Vegas

Zoals je hierboven kunt lezen zijn er genoeg gratis uitjes in Las Vegas. Je hoeft hier dus niet al je geld uit te geven om een mooie vakantie te hebben. Toch staat deze locatie wel zo bekend door het vele gokken. Je gaat er met veel geluk weg of hebt de pech dat je veel verliest.

Wanneer je deze locatie bezoekt is het wel belangrijk om te weten dat alles op geld is gericht. Ze proberen je te lokken en aan te trekken om je geld aan hun te geven. Dit is natuurlijk niet voor niks aangezien dit ook een duur gebied is. Toch is het goed om te weten dat je niet altijd geld uit hoeft te geven. Daarnaast is het aan te raden om vooraf een budget in te stellen en desnoods zelfs bij de bank aan te geven. Zo geef je nooit teveel geld uit en kom je later ook niet teleurgesteld thuis.

Gokken in Las Vegas: Gratis uitjes in Las Vegas

Ga je in deze omgeving gokken? Ga er dan vanuit dat je geld verliest. Deze grote bedrijven kunnen niet bestaan als iedereen met meer geld naar huis gaat dan dat ze gekomen zijn. Ze zijn gemaakt om je armer naar huis te brengen. Het kan natuurlijk ook zijn dat je gewoon voor je plezier een paar potjes meedoet maar ook dan is het verstandig om een budget vooraf in je hoofd te hebben. Het is natuurlijk zonde als je teveel besteed en hierdoor in de problemen komt. En mocht het gebeuren dat je teveel besteed kom je er hier ook niet zomaar van af.

Al met al is dit een prachtige locatie om een paar dagen vakantie te vieren. Vooral in de avond is het een actieve plek om te zijn. Toch kun je de meeste locaties het beste in de ochtend bezoeken om de grootste drukte te vermijden. Zo kun je aan het einde van de ochtend lekker de omgeving ontdekken en in de avond heerlijk naar de verschillende populaire locaties gaan om te genieten van muziek, lichtshows en andere artiesten. Een locatie waar je prima een week kan genieten maar ook zeker wel langer kunt verblijven. Om zo al de gratis uitjes in Las Vegas tijdens je vakantie te bezichtigen.

Vorig artikel
Volgend artikel

Meest populair