Kip Fajita

Hoewel de Fajitas oorspronkelijk uit Mexico komen, kan Kip Fajita ook prima als tapas dienen. Om die reden kom je deze lekkernij ook regelmatig tegen in tapas restaurants. Bij dit gerecht wordt er meestal nog iets extra’s geserveerd zoals een salade met tomaat. Maar kaas, salsa en guacamole vallen ook vaak in de smaak. In het originele recept wordt de Mexicaanse tortilla gevuld met rundvlees. Bij de Kip Fajita vervang je gewoon het rundvlees voor wat kippenvlees. Voor de rest kun je genieten van hetzelfde heerlijke gerecht.

Wist je al dat de Mexicaanse tortilla eigenlijk Maisbrood is dat opgerold wordt als een soort platte pannenkoek? De vulling hiervoor bestaat vaak uit uien, jalapeños en rundvlees. Hieronder kun je lezen hoe je de kippen variant bereid voor een lekkere Kip Fajita.

Ingrediënten Mexicaanse tortilla

De hoeveelheid die hieronder beschreven wordt is gebaseerd op een familie van 4 personen. De voorbereidingstijd kost ongeveer 10 minuten en de kooktijd is 15 minuten. Je hebt voor deze maaltijd dus minstens 25 minuten de tijd nodig. Wel moet je minstens 24 uur van tevoren beginnen met het marineren van de kip. Op die manier trekt de marinade lekker in de kip waardoor je echt kunt genieten op het moment dat jouw Kip Fajita klaar is. Houd rekening met hoeveel tijd het kost om dit te maken zodat je voldoende tijd in kunt plannen als je meerdere tapas wilt maken.

Kip Fajita

De ingrediënten zijn als volgt:
– 1 kilo kipfilet
– Tortilla’s
– Crème fraîche
– 2 rode Uien
– 3 Paprika’s
– Olijfolie
– 1 Jalapeño peper om het wat pittiger te maken

De kruiden voor Kip Fajita:
– Een halve theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– Guacamole
– 2 eetlepels limoensap
– Een halve theelepel Oregano
– Peper en Zout
– 1 theelepel komijn

Overige benodigdheden:
– Een kom
– Een scherp mes
– Een keukenkwastje
– Een schaal of een bord die geschikt is voor de koelkast
– Een koekenpan

Zo maak je Kip Fajita

Snijd als eerste de kilo kip in smalle reepjes. Wanneer je dit gedaan hebt richt je je op de marinade mix. Het is heel belangrijk dat je de kip 24 uur van te voren marineert.

Om de mix voor de Kip Fajita te maken pak je een kom. Voeg hierbij de olijfolie, een halve theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel komijn, een halve theelepel oregano en 1 theelepel paprikapoeder. Peper en zout naar smaak kunnen het geheel nog lekkerder maken. Vergeet deze dus zeker niet aan je marinade mix toe te voegen. Roer alles goed door elkaar en leg de reepjes kip op een schaal of op een bord. Pak vervolgens een keukenkwastje om de marinade mix goed over je gesneden reepjes kip te verdelen. Smeer het goed uit zodat de mix echt in het vlees kan trekken. Let erop dat het vlees helemaal bedekt is met de marinade. Heb je alle reepjes kip van marinade voorzien? Dek het geheel dan af om het vervolgens in de koelkast te zetten. Dit onderdeel van je gerecht raak je nu 24 uur niet meer aan.

De volgende dag

Voordat je de gemarineerde kip uit de koelkast haalt, begin je met het snijden van 2 rode uien in ringen. Snijd vervolgens 3 paprika’s in stukjes. Vergeet ook de Jalapeño peper niet bij de Kip Fajita te doen. Wanneer je alles gesneden hebt is het tijd om de kip uit de koelkast te halen. Leg nu de gemarineerde kip reepjes op een grillplaat en let goed op dat het vlees niet meer roze van binnen mag zijn. Je bent dus zo 15 tot 20 minuten verder voordat het vlees goed gegrild is.

Ondertussen bak je de uien, paprika’s en Jalapeño peper in een koekenpan. Controleer het vlees. Ziet dit er goed uit? Dan kun je de tortilla’s 2 minuten in de magnetron opwarmen. Uiteraard kun je ze ook kort in de oven leggen om ze een knapperig randje te geven. Vul de tortilla’s met de kip en de rest wat bij het gerecht hoort. Om het plaatje helemaal af te maken schep je op je bord wat Guacamole en Crème fraîche. Ook kun je eventueel nog wat kaas over je Kip Fajita heen strooien. Dit wordt smullen!

Meest populair