HomeBlog10 Lekkerste vruchten thee soorten

10 Lekkerste vruchten thee soorten

Van thee zijn er over de hele wereld ontzettend veel varianten te vinden. Zo is het in sommige culturen heel normaal om thee bij een warme maaltijd te drinken. Denk maar eens aan Engeland waar de high tea ook vandaan komt. Hier neemt men tussen 16:00 en 17:00 uur de tijd om thee te drinken bij een lichte maaltijd. In Nederland vind men dit vaak maar raar. Wanneer je naar thee kijkt heb je ze in alle soorten en maten. Een groot gedeelte ervan bestaat uit kruidenthee. Toch blijven de vruchten thee soorten ook steeds weer in populariteit toe te nemen.

Er bestaan honderden verschillende thee soorten over de hele wereld. Iedereen houdt weer van een andere smaak en heeft dus ook zijn of haar favoriet. Theesoorten zijn in meerdere categorieën onder te verdelen. Zo zijn er vele soorten vruchtenthee en vele soorten thee die onder kruidenthee vallen. Hieronder beschrijven we de 10 lekkerste vruchten thee soorten. Nieuwsgierig naar de lekkerste kruidenthee? Dan kun je het artikel over kruidenthee soorten lezen.

Top 10 vruchten thee soorten

Wil je even iets anders dan gewoon zwarte of groene thee drinken? Of ben je hier niet zo weg van? Dan heb jij het geluk dat er ook vruchten thee bestaat. Wanneer je in de supermarkt op zoek bent naar vruchten thee zul je zien dat er mega veel keus is. De afgelopen jaren zijn er zelfs steeds meer soorten vruchten in de winkels gekomen. Denk maar eens aan de smaken bosvruchten, Kersen, Mango, Tropische vruchten, Perzik, Aardbei, Framboos, Citroen, Sinaasappel, Meloen, Appel en Ananas.

Uit zoveel vruchten thee soorten kan het nog best lastig zijn om een goede variant te kiezen. Want ja, welke is nou de lekkerste? Hoewel dit per persoon verschillend is, kun je hieronder lezen welke soorten het meest in de smaak vallen.

Bosvruchtenthee

Bosvruchten is een theesmaak die al jaren populair is. Bij deze vruchten thee soort is de zwarte thee als basis gebruikt. Daarom kan het zijn dat je het wat aan de sterke kant vind smaken. Tegelijkertijd moet dit juist voor een kruidige smaak zorgen. In bosvruchten thee zitten uiteraard bosbessen, maar ook bramen, frambozen en aardbeien. Al deze fruitsoorten zorgen voor een zoete smaak. Bosvruchtenthee houdt het immuunsysteem op peil. Door dit regelmatig te drinken bouw je een goede weerstand op en krijg je gelijk ook wat vitamines binnen. Natuurlijk is het laatste niet heel erg veel, toch kunnen alle kleine beetjes helpen.

Kersenthee

Bij Kersenthee is ook zwarte thee als basis gebruikt. Verder is er bij deze thee gekozen voor een zoete en tegelijkertijd kruidige smaak. Als je normaal gezien van kersen houdt is dit dus een echte aanrader onder de theeliefhebbers. Maar ook als je eens iets nieuws wilt proeven is de kersenthee zeker het proberen waard. Helaas is deze theesoort niet meer overal in de winkels te verkrijgen. Vroeger was dit wel het geval. Wanneer je dus wilt genieten van een kopje heerlijke kersenthee, kun je het beste even kijken welke supermarkt deze smaak nog wel als losse smaak verkoopt. Houd je van meerdere vruchten thee soorten? Dan kun je er ook voor kiezen om een theedoosje met meerdere smaken te kopen. Zo kun je toch genieten van een kopje kersenthee.

De Framboos

FrambozentheeDe Framboos is niet alleen maar terug te vinden in bosvruchtenthee, maar bestaat ook als theesmaak op zich. De frambozenthee vind je meestal in een verpakking met meerdere fruitsoorten bij elkaar. De framboos is een gezonde bramensoort. Deze vrucht heeft zowel een zoete als zure smaak en zit boordevol vitamine C. Hierdoor is deze vrucht zeer geschikt wanneer je meer ijzer nodig hebt. Daarnaast heeft deze vitamine ook een goed effect op je huid.

Ben je op dit moment zwanger? Dan is een frambozenbladthee vanaf week 34 een aanrader. Dit wekt namelijk de weeën op waardoor het gehele bevallingsproces versnelt wordt. Ook zorgt het ervoor dat je tijdens de bevalling en erna minder last hebt van bloedingen. Geef je ook borstvoeding? Dan heeft dit nog een extra voordeel: dit wordt namelijk ook gestimuleerd. Hoeveel je moet drinken om hier alle voordelen van te halen is helaas niet bekend. Wel is het aan te raden om niet meer dan 3 kopjes frambozenbladthee per dag te nemen.

Tropische vruchten thee soorten

Een populaire theesmaak is Tropische vruchten. Op het moment dat je deze thee drinkt kun je het gevoel hebben dat je in de tropen bent beland. Dit komt door de stukjes fruit zoals banaan, passievrucht, ananas en mango. Wil je dus op een regenachtige dag toch kunnen genieten van wat kleur? Kies dan voor deze theemelange met tropische vruchten waarbij ook zwarte thee de basis is. Je kunt deze thee nuttigen op bijvoorbeeld een terrasje of gewoon heerlijk knus op de bank thuis. Houd je ervan om meerdere fruitsoorten tegelijk te proeven? Dan moet je deze tropische vruchten echt eens proberen.

Citroenthee

CitroentheeCitroenthee is niet voor iedereen weggelegd. Sommige mensen houden namelijk totaal niet van de zure smaak die citroenen met zich meebrengen. Toch wordt het drinken van citroenthee om verschillende redenen aanbevolen. Wanneer je het nodig hebt dat je geheugen wordt opgefrist is het verstandig om citroenthee te gaan drinken.

Heb je ergens een klein wondje opgelopen? Of wil je graag afvallen? Ook dan is het een goed idee om citroenthee te drinken. Je kunt deze thee soort in de winkel halen, maar je kunt er ook voor kiezen om verse citroenen te persen en deze vervolgens in gekookt water te leggen. Dan weet je zeker dat er geen andere ingrediënten zijn toegevoegd. Net als bij vele andere vruchten het geval is, zit ook in de citroen veel vitamine C. Voor een gezond immuunsysteem en een betere spijsvertering is de citroenthee ook niet meer weg te denken. Door het in de koelkast te doen en er ijsklontjes bij te doen maak je er ijsthee van. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om op een hete dag citroenijs te nemen.

Mango vruchten thee soorten

MangoVan alle fruitsmaken waar je uit kunt kiezen vind jij mango misschien wel de lekkerste. Het is dan ook één van de populairste vruchten die er bestaat. Deze zoete thee met de Mango als tropische vrucht is dan ook eigenlijk niet meer weg te denken uit de winkelschappen. De mangothee kun je als losse smaak verkrijgen, maar vind je ook vaak terug in theeverpakkingen met meerdere fruitsmaken.

Je kunt er zelfs voor kiezen om de mangothee te gebruiken om er ijsthee van te maken. Je laat je gekookte glas water met mangothee gewoon afkoelen en gooit er vervolgens wat ijsklontjes bij. Ideaal om in de winter en zomer te kunnen genieten van de mangothee.

Perzik

Perzik komt niet alleen voor in ijsthee maar ook in de warme variant van thee kom je deze smaak regelmatig tegen. In perziken zitten veel mineralen en vezels. Hierdoor is deze vrucht heel gezond. Ook wanneer je wilt afslanken wordt het eten van perziken aangeraden. Wanneer je voor perzik thee kies mag je uitgaan van een frisse en zoete smaak. Geniet van een kopje perzikthee en kom helemaal tot rust. En houd je van rooibosthee met een extra smaakje? Dan kun je kiezen voor de variant Mango & Perzik.

Sinaasappel vruchten thee soorten

Als je zowel van versgeperste sinaasappelsap en warme thee bij het ontbijt houdt, kun je er ook voor kiezen om deze smaken te combineren. Sinaasappel thee is dan precies wat je zoekt! Hiermee begin jij je dag met een frisse smaak. Sinaasappel thee is verkrijgbaar in theezakjes maar kun je ook zelf maken. Om de sinaasappel vruchten thee soorten zelf te maken heb je een aantal sinaasappelschillen nodig. Het uitgebreide recept hiervoor kun je op internet vinden. Deze vorm van sinaasappel thee is afkomstig uit China en helpt als je last hebt van veel slijm dat in je longen vastzit.Vruchten thee soorten

Appel

Appelthee verwacht je waarschijnlijk niet zo snel in het rijtje van verschillende vruchten thee soorten. Toch is het zeker een aanrader om ook de appelthee eens uit te proberen. De appel staat al eeuwen als heel gezond bekend. In het Engels bestaat er zelfs een gezegde over: “An Apple a day keeps the doctor away”. En dit is niet voor niets want als je regelmatig een appel eet kun je verschillende ziektes de baas zijn. Zo zouden appels goed zijn om parkinson en kanker te voorkomen. Daarnaast helpt het eten van appels ook tegen diarree en is deze vrucht ook goed voor een beter geheugen.

AppelAls je het hebt over appelthee heeft het een gunstig effect wanneer je last hebt van stotteren. Dit komt doordat verse appelschillen in thee er voor kunnen zorgen dat je zenuwen rustiger worden wat een positief effect op je ademhaling heeft. Voor stotteraars is dit dan ook zeker een drankje dat je uit kunt proberen. Mogelijk werkt het zijn vruchten af. Appelthee bestaat in verschillende varianten waardoor je ook bij smaken als Turkse Appel en appel met kaneel uit komt.

Aardbeienthee: zoete vruchten thee soorten

Kies voor aardbeien thee en je kunt genieten van een heerlijk warm drankje waarbij je het fruit heel duidelijk proeft. Aardbeienthee is heel lekker wanneer je iemand bent die van zoete smaken houdt. Een echte zoetekauw thee zou je de aardbeienthee dus kunnen noemen. Toch is de thee niet alleen maar zoet, je kunt hier ook enige frisheid in herkennen. Zeker in de zomer in het seizoen van de aardbeien kan het lekker zijn om te genieten van een heerlijk kopje aardbeienthee.

Toch liever een koud drankje op een warme zomerse dag maar wel zin in een aardbeiensmaak? Dan kun je ook de strawberry daiquiri cocktail uitproberen. Uiteraard bestaat er ook een versie zonder alcohol, deze zogenaamde mocktail hebben we op de bovenstaande pagina ook beschreven.

Genoeg vruchten thee smaken

Zoals je kunt lezen zijn er genoeg smaken om uit te kiezen. Toch blijft het altijd een keuze afhankelijk van jouw eigen smaak. Houd je van een fruitsoort uit deze rij? Dan vind je de theesoort waarschijnlijk ook wel lekker! Uiteraard kun je nog steeds wel de andere soorten uitproberen: wie weet zit er toch nog een bijzondere variant bij die je nog lekkerder vind.

Meest populair