HomeReceptenTapas receptenOverheerlijke zoetzure kip spiesjes

Overheerlijke zoetzure kip spiesjes

Vind je het lekker om zelf hapjes klaar te maken voordat je met z’n allen naar buiten gaat om te barbecueën? Of vind je dat zoetzure kip spiesjes echt niet mogen ontbreken op een avond met heerlijke gerechten? Lees dan gauw hieronder verder hoe je dit klassieke tapas recept klaarmaakt. Het scheelt dat het niet moeilijk is om kip spiesjes te bereiden, toch vergt het wel enige tijd om te maken. Omdat je ze toch zelf klaarmaakt, kun je zelf bepalen hoeveel kruiden je toevoegt en hoe pittig je ze maakt.

Je kunt deze spiesjes maken met kipfilet uit de supermarkt, maar het is natuurlijk wel lekkerder om kip te halen bij de slager of de poelier. Wanneer je je kip in de supermarkt haalt zit er namelijk vaak best wat vocht in. Bij kwaliteitsvlees zul je proeven dat het vlees voller van smaak is en een betere textuur heeft. De bereidingstijd voor het maken van zoetzure kip spiesjes is 60 minuten. Dit heeft voornamelijk te maken met het marineren. Vervolgens heb je nog 20 minuten nodig om de spiesjes te maken. Je komt dus uit op een totale tijd van 80 minuten.

Zoetzure kip spiesjes

Ingrediënten zoetzure kip spiesjes

Met welke ingrediënten kun je heerlijke zoetzure kip spiesjes maken? Zoals het recept al doet verraden heb je uiteraard kip nodig! Maar ook kruiden en groente mogen niet ontbreken. Lees hieronder hoeveel je van alles nodig hebt en hoe je dit tapas gerecht klaarmaakt om vervolgens met een groep of alleen hiervan te kunnen genieten. De portie grootte die hieronder beschreven staat is bedoeld voor een familie van 4 personen.

– 500 gram Kipfilet van een poelier, slager of uit de supermarkt.
– 24 Tapas prikkers of saté stokjes
– 1 theelepel Paprikapoeder
– 2 eetlepels Olijfolie
– 1,5 eetlepel Honing
– 2 Teentjes Knoflook
– 24 Verse blaadjes Basilicum of 1 theelepel gedroogde Basilicum.
– 24 Zongedroogde Cherrytomaten
– 125ml Citroensap
– 1 Ananas
– Zout en Peper naar smaak

Zo maak je zoetzure kip spiesjes

Hoewel het koken van de kip spiesjes maar 20 minuten duurt, heb je wel een uur nodig voor het marineren van de kip. Je kunt er ook voor kiezen om de gemarineerde kip iets langer dan een uur te laten staan. Wanneer je daar voor kiest, worden de kruiden nog net iets meer in de kip opgenomen. Gelukkig hoef je geen uur aan de slag, het marineren is binnen een paar minuten gedaan. Daarna is het alleen nog wachten totdat het ingetrokken is.

Marineren

De marinade voor de Zoetzure Kip spiesjes maak je als volgt: pak eerst een kom waar je olijfolie, honing, paprikapoeder, citroensap en twee uitgeperste knoflook teentjes in doet. Mix al deze ingrediënten door elkaar en voeg vervolgens peper en zout toe. Doe tegelijkertijd ook de blaadjes basilicum in de kom. Breek deze bladeren vooraf om extra smaak toe te voegen. Door al deze kruiden goed door elkaar te roeren krijg je een heerlijke marinade. Nu je alles geroerd hebt is het tijd om de kipfilet in blokjes te snijden. Zodra je hier mee klaar bent, leg je de de kip blokjes in de marinade. Vervolgens laat je dit voor minimaal een uur (mag langer als je dit fijner vind) in de koelkast marineren. Daarna kun je de oven op 180 graden voorverwarmen.

Kip Spiesjes maken

Na minstens 60 minuten is het tijd om de gemarineerde stukjes kip weer uit de koelkast te halen. Pak een ovenschaal en leg de stukjes kip hierin. Bak vervolgens de kip voor 10 tot 15 minuten tot deze een goudbruine kleur hebben. Controleer of de andere kant ook bruin wordt, anders moet je ze een keer omdraaien. Hierna laat je de kip even afkoelen om het daarna aan de Tapas prikkers te rijgen. Om je kip spiesjes nog lekkerder te maken wissel je de stukjes kip af met een zongedroogd tomaatje, een blokje ananas en een blaadje basilicum.

Doordat je citroensap hebt toegevoegd aan je marinade mix en je de kip spiesjes hebt gecombineerd met ananas, krijgen de zoetzure kip spiesjes een verrukkelijke smaak. Zodra je klaar bent met het opmaken van de kip spiesjes, leg je deze op een leuk bord of een sierlijke schaal. Leg er wat servetjes bij en laat iedereen zelf wat tapas pakken. Combineer het met wat andere tapas en salades om het geheel helemaal af te maken. Voor kip gerechten kun je hier bijvoorbeeld denken aan de kip fajita of de empanadas.

Meest populair