Home Recepten Tapas recepten Patatas Bravas maken: Een Spaans recept

Patatas Bravas maken: Een Spaans recept

Wie van Tapas houdt, een Spaanstalig land heeft gezocht of weleens in een Tapas restaurant is geweest, heeft hoe dan ook van Patatas Bravas gehoord. Gekruide aardappeltjes die goed gebruikt kunnen worden als hoofdgerecht of bijgerecht. Maar hoe maak je dit gerecht op een heerlijke manier? Welke kruiden moet je toevoegen en hoe lang moet je jouw Patatas Bravas bakken om de juiste bite te krijgen? Lees dit recept verder om daar achter te komen.

De hoeveelheid van de ingrediënten is gebaseerd op een groep van 6 tot 8 personen. Houd er rekening mee dat je 45 minuten nodig hebt om dit tapas hapje te bereiden en te bakken. Hiervan heb je 15 minuten nodig om de Patatas Bravas te maken en zijn de resterende 30 minuten voor de oven bestemd.

Ingrediënten voor Patatas Bravas

Voor het maken van Patatas Bravas is het uiteraard noodzakelijk om aardappelen in huis te hebben. Daarnaast is het belangrijk om in het bezit te zijn van verschillende kruiden. Denk hierbij aan knoflook en Rozemarijn. Het volledige overzicht van alle ingrediënten vind je hieronder.

– 800 gram aardappelen
– 2 Teentjes Knoflook
– Chilivlokken
– 2 Theelepels Rozemarijn (vers of gedroogd)
– 1,5 Theelepel Spaanse gerookte paprikapoeder
– 2 Eetlepels Olijfolie
– Zout

Overige benodigdheden:
– Bakpapier
– Mes
– Snijplank
– Kommetje

Zo maak je Patatas Bravas

Patatas BravasLeg een velletje bakpapier op de bakplaat en zet vervolgens de oven aan op 200ºC om alvast voor te verwarmen. Pak er een aantal aardappelen en boen deze goed schoon onder de kraan. Bij Patatas Bravas is dit heel belangrijk omdat je dit gerecht met schil en al maakt en op eet. Zijn de aardappels schoon genoeg? Snijd ze dan vervolgens in partjes. Dit doe je door de aardappelen over de lengte te halveren. Daarna snijd je de aardappelhelften nogmaals in de lengte door.

Pak er een kommetje bij en doe hier 2 eetlepels olijfolie in en voeg 2 uitgeperste teentjes knoflook en 1,5 theelepel paprikapoeder toe. Ook de rozemarijn, chilivlokken en een beetje zout mogen niet ontbreken. Meng alles goed door elkaar zodat het een lekkere, pittige kruidenmix wordt. Giet vervolgens wat olie over de aardappelpartjes en meng dit samen met de kruiden goed door elkaar met je handen of met een lepel. Weet je zeker dat de kruiden en de olie goed verdeeld zijn over de aardappelen? Dan is het tijd om de Patatas Bravas over de bakplaat te verdelen. Nu is het 25 tot 30 minuten wachten totdat jouw tapas gerecht gaar is en een mooie goudbruine kleur heeft.

Serveertips voor deze Spaanse tapas

De Spaanse Tapas worden door hun kruiden lekker pittig. Daarom is het niet altijd nodig om er een saus bij te serveren. Mocht je dit wel lekker vinden dan kun je jouw Patatas Bravas het beste serveren met een (zelfgemaakte) mayonaise. Aioli doet het ook heel erg goed bij deze spaanse gerechten.

Wanneer je aan Spaanse Tapas denkt, zie je waarschijnlijk allemaal kleine hapjes in gedachten voor je. Maar wist je dat Kip Empanadas er op een feestje ook goed tussen past? Dit is een gerecht dat je een goede toevoeging kan zijn aan de Patatas Bravas, omdat de Empanadas gevuld zijn met kip en stukjes paprika. Kip, aardappels en paprika gaan dan ook goed samen. Maak jouw feest dus compleet met verschillende Spaanse lekkernijen zodat je een hele maaltijd vult met verschillende gerechten.

Most Popular

10 meest vervuilde steden ter wereld

Hoewel in Nederlands luchtvervuiling nog niet heel erg aan de orde is, is dit in andere gebieden van de wereld wel het geval. Zo...

Top 10 meest tijdrovende websites en apps

Tijd, veel van ons hebben er eigenlijk altijd te weinig van. En dat is ook niet zo gek aangezien er elke dag veel van...

10 bijzondere manieren om te kamperen

Wanneer de zomer op gang komt zijn veel mensen al op zoek naar locaties om in de natuur te verblijven. Samen met je camper,...

Zweedse Kaneelbroodjes

De broodjes die in de winkel vaak aangegeven worden als koffiebroodjes, zijn oorspronkelijk Zweedse kaneelbroodjes! Deze zoete broodjes zijn lekker om te serveren bij...

Recent Comments