HomeReceptenTapas receptenKip Empanadas maken doe je zo

Kip Empanadas maken doe je zo

Als je het over Spaanse tapas hebt zijn er ontzettend veel recepten die je kunt maken. Een voorbeeld hiervan is de Kip Empanadas. Deze pasteitjes gemaakt van bladerdeeg zijn heerlijk en zeker geschikt voor een gezellig feestje. Maar hoe maak je dit eigenlijk op een Spaanse manier klaar? Wanneer je zelf van plan bent om Kip Empanadas te maken is het belangrijk dat je Chorizo, Paprika, Kip en deeg voor hartige taart in huis hebt. Wil je weten welke ingrediënten je nog meer nodig hebt? Lees dan gauw verder.

Kip Empanadas maken

Als eerste is het handig om te weten dat de bereidingstijd voor Kip Empanadas 30 minuten is. Vervolgens moet het geheel nog 25 minuten in de oven. Je kunt deze hapjes dus niet maken op een moment dat je niet veel tijd hebt. De hoeveelheid van de ingrediënten is gebaseerd op 20 Kip Empanadas. Dit is goed voor 4 tot 6 personen.

Kip Empanadas

Ingrediënten

– 20 vellen hartige taartdeeg
– 300 gram fijngesneden kipdijfilet.
– 50 gram Chorizo fijngesneden
– Verse Peterselie takjes
– 2 Eetlepels Crème Fraîche
– Een Ui
– 1 Bosui
– Een medium Ei
– 1 Rode paprika in blokjes gesneden.
– Paprikapoeder

Wat verder nog handig is bij de bereiding:
– Bakpapier zodat het deeg niet aan de oven blijft plakken.
– Een kleine kom of een kookring.

Bereiding van het tapasgerecht

Omdat de deegvellen eerst nog moeten ontdooien kun je het beste beginnen met de bereiding van de Kip Empanadas. Haal wel alvast de deegvellen uit de diepvries en leg deze apart op het aanrecht voor later. Hierna zet je de oven op 200 graden om voor te verwarmen. Pak een ui en hak deze in stukjes. Gooi de gesneden ui in een pan met olie en bak ze een paar minuten. Voeg 50 gram Chorizo toe aan de pan en bak dit mee.

Als je de kip nog niet gesneden hebt, is het nu tijd om deze fijn te snijden. Voeg vervolgens deze ook toe en zorg ervoor dat je dit rondom aanbakt. Terwijl het vlees en de ui aan het bakken zijn, kun jij beginnen aan het snijden van 1 rode paprika. Heb je deze in blokjes gesneden? Schep dit dan door de rest van de maaltijd heen en bak de paprika nog voor een minuut mee.

Het is nu tijd om de peterselie fijn te hakken en de bosui in kleine ringen te snijden. Houd ondertussen het gerecht wel in de gaten want dit mag natuurlijk niet aanbranden. Heb je alles gesneden? Voeg dan ook dit toe aan de Kip Empanadas maaltijd. Hierna kun je even proeven of je tevreden bent over de smaak. Als je nog iets mist, kun je paprikapoeder toevoegen om het geheel wat meer op smaak te brengen. Als laatste onderdeel roer je 2 eetlepels crème fraîche door het gerecht heen. Alles nog even 2 minuten door laten koken en je Kip Empanadas is zo goed als klaar.

De volgende stap: de deegvellen

Om te voorkomen dat de deegbladen aan je aanrecht blijven plakken, bestrooi je eerst een gedeelte met wat bloem. Leg nu de 20 deegbladen op het aanrecht neer. Als je een kookring hebt kun je bij elk vel een rondje uitdrukken. In het geval dat je geen kookring hebt, gebruik je een kleine kom om zo een rondje uit het deeg te drukken. Let erop dat je het deeg dat overblijft niet weggooit. Hier kun je namelijk nog iets anders lekkers van maken.

Heb je van alle deegvellen rondjes gemaakt? Dan kun je ze nu één voor één gaan vullen met het mengsel in de pan om de Kip Empanadas af te maken. Schep in ieder deeg vel 1 eetlepel van het mengsel in het midden. Doordat je dit niet aan de zijkant plaatst, maar juist in het midden is het deeg nog makkelijk dubbel te vouwen. Is elk deeg vel gevuld? Druk dan alle randjes goed dicht en werk dit af met de rand van een vork.. Je kunt er ook voor kiezen om de randen mooi glad te maken. Dit doe je door met een natte duim en wijsvinger de randjes schuin om te vouwen.

Kip Empanadas in de oven

Nu heb je Kip Empanadas gemaakt. Toch moet je nog even wachten voordat je ze kunt eten: ze moeten namelijk nog in de oven! Leg wat bakpapier klaar om je hapjes op te leggen. Klop 1 ei en smeer dit over de bovenkant van je hapjes om ze daarna in de oven te leggen. Nu is het 25 minuten wachten totdat je hapjes een mooie goudbruine kleur hebben. Heb je honger en kun je niet wachten om erachter te komen of jouw deeghapjes gelukt zijn? Dan kun je er gelijk één proberen zodra ze klaar zijn. Let wel op dat ze nog erg heet kunnen zijn. Blaas dus eerst goed zodat je je tong niet brand. Het is natuurlijk ook lekker om de pasteitjes koud te eten.

Meest populair