HomeBlogTop 10 beste pixar animatiefilms aller tijden

Top 10 beste pixar animatiefilms aller tijden

Als je ooit een Pixar film hebt gezien dan weet je dat ze eigenlijk altijd wel goed zijn. Er werkt altijd een goed team aan en animaties zijn verbluffend. En hoewel bijna elke film wel goed is, is er altijd één beter dan de andere. Pixar heeft in totaal sinds het jaar 1995 éénentwintig films op de markt gebracht. Elk van deze heeft een bijzonder verhaal met een boodschap. Sommige hiervan zijn actiefilms en andere maken je aan het huilen. Deze mooie lijst bestaat uit veel variatie dat perfect past in het leven van een gezin. Hieronder zie je een lijst van de beste Pixar animatiefilms op volgorde van degene die wij het beste vinden. Uiteraard zijn hier verschillende meningen over en hoewel wij zelf al deze films aanraden, moet toch altijd eentje de nummer één plaats krijgen.

The Good Dinosaur

The good Dinosaur is een film die gaat over de jongen genaamd Arlo. Hij leeft in het Stenen tijdperk en probeert met zijn familie een boerderij leven op te bouwen. Door een fout raakt hij van het pad af waardoor hij zijn familie verliest. Aan hem de taak zijn verloren gezin weer terug te vinden. In dit avontuur komt hij een menselijke grotjongen tegen waar hij het avontuur uiteindelijk mee aan gaat. Een leuk verhaal voor zowel jong als oud dat wel echt een boodschap met zich meebrengt.

Beste Pixar animatiefilms: Ratatouille

Ooit een rat zien koken? Waarschijnlijk niet! Maar in deze film wordt dat toch echt realiteit. De rat genaamd Remy heeft een droom om een grote Franse chef te worden. Zijn familie is hier natuurlijk niet heel blij mee omdat ze zien dat dit niet mogelijk is. En ondanks het gevaar dat er schuilt, gaat hij de uitdaging aan. Hij rent een keuken in waar hij een onhandige chef tegenkomt. Met behulp van de haren van de chef maakt hij de lekkerste gerechten klaar. Terwijl de gevaren steeds groter worden en zijn eigen leven op het spel staat blijft hij zijn droom achterna gaan. Een mooie film waar geleerd wordt dat grootheid ook van de meest onverwachte plek kan komen.

Brave

Hoewel in bijna elke animatiefilm de moeder afwezig is, is dit bij deze film niet het geval. Bij Brave draait het juist om de band tussen moeder en dochter. Een film die niet geschikt is voor iedereen aangezien het veel om geesten draait. Maar het verhaal en het proces van het vinden van je doel is hier wel goed zichtbaar. Bekijk de trailer en als hetgeen wat je dan ziet bevalt zal de film ook zeker goed in de smaak vallen.

Toy Story series 1,2,3 en 4.

Toy story is al jaren actief en heeft op dit moment 4 verschillende films uitgebracht. De hele serie draait om speelgoed van een bepaalde familie die dingen kunnen ondernemen. Maar wanneer er mensen in de buurt zijn stoppen ze gelijk met waar ze mee bezig zijn en laten ze zichzelf weer plat vallen. Zodra de mensen weer vertrekken gaan ze verschillende avonturen aan in een unieke verhaallijn. Sommige mensen vinden de film geweldig, anderen irriteren zich er mateloos aan. Toch is het over het algemeen een populaire film die het al die jaren al erg goed doet. Het laatste deel is in 2019 uitgebracht terwijl het eerste deel al uit het jaar 1996 stamt. Dit geeft maar weer aan hoe populair dit programma wel niet is geweest.

Cars 1,2 en 3: de beste Pixar animatiefilm

Ka-chow, de echte fans van Cars weten gelijk waar het dan over gaat. Een animatiefilm vol met auto’s en avonturen met de Lightning McQueen. Met een grote eigendunk denkt hij dat hij ontzettend veel is. Toch komt hij er al snel achter dat dit helemaal niet zo is en dat hij vrienden om zich heen nodig heeft. Door een aantal lessen leert hij de kleine dingen te waarderen. In deel 1 wordt er voornamelijk gefocust op het vinden van vrienden. Hier gaat deel 2 en 3 later op verder.

Of je nu jong of oud bent: het zijn films die iets vertellen over vriendschappen waar wij allemaal wat van kunnen leren. Mensen in hun waarde laten, hoe gek ze ook zijn, en het waarderen wat anderen voor je doen komt continue terug. Al deze films horen dan ook bij de beste Pixar animatiefilms. Natuurlijk blijven deel 1 en 2 altijd het beste maar ook deel 3 mag er zeker zijn.

Monster Inc en Monster University

Monster Inc, deel 1 van de serie gaat over twee animatiefiguren die beide proberen in het bangmaakprogramma te komen. Na een heel proces lukt het om hier de aandacht van te krijgen en deel 2 gaat op dit verhaal verder. Alles draait om het bang maken van kinderen. De angst wordt opgevangen in buisjes om te kijken wie de beste verschrikker is. Een film die enger klinkt dan het is maar toch veel leuke en vooral grappige activiteiten heeft. Een film waar voornamelijk in deel 2 veel geleerd wordt over samenwerking. Eén van de beste kinderfilms die bij veel mensen hoog in het vaandel staat.

A bugs life – Pixar animatie

De tweede speelfilm van Pixar genaamd A Bugs Life, in het Nederlands bekend onder de naam Een luizenleven, gaat over een mier die zichzelf in de problemen brengt. De mier genaamd Flik komt tijdens dit proces in aanraking met verschillende evenementen die uiteindelijk tot een insectencircus leiden. Dit alles om de insecten en mieren te beschermen tegen de kwaadaardige sprinkhaan. Een mooie animatie voor alle leeftijden met een aantal grappige momenten.

Coco

De film Coco uit 2017 is net even een andere film dan anderen. Het heeft een volwassener uitstraling en gaat ook over een iets minder mooi onderwerp. Een jonge jongen reist door het land van de doden om maudlin te worden. En hoewel het een treurige setting heeft zit het vol met levendige muziek en uitdagingen die de film toch interessant maken. Niet de beste film van Pixar, maar zeker ook niet de slechste.

Coco

Finding Nemo en Finding Dory

Zowel Finding Nemo als Finding Dory zijn beide klassiekers onder de animatiefilms. Vooral Finding Nemo is bekend. Als je om je heen vraagt of mensen deze film hebben gezien zul je dan waarschijnlijk ook horen: wie niet? Met een oranje vis in de hoofdrol komen er allemaal leuke avonturen in de zee. Het ontmoeten van een haai tot het kwijtraken van zijn familie: het hoort er allemaal bij in de zoektocht die je in deze film meemaakt. Maar hoe loopt dit alles af? Pak wat drinken en regel wat chips, want van deze verhalen wil je zeker niks missen!

The incredibles 1 en 2

Een familie van helden die alles wat slecht is tegenhoudt. Dat is in het kort The incredibles. Elk van de familieleden heeft een speciale kracht en samen bij elkaar zijn ze ijzersterk. Ze dragen tijdens deze acties rode pakken en zijn altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Incredibles 1 komt uit het jaar 2004 terwijl The Incredibles 2 nog niet zo oud is, deze komt namelijk uit 2018.

Pixar animatiefilm Inside out

Als je kinderen iets over emoties wil leren, is het verstandig om deze film aan te zetten. Deze animatiefilm draait om een kind waar de 4 emoties: blijdschap, angst, boosheid en verdriet vele avonturen beleven. Doordat het karakter blijdschap alleen maar denkt dat het kind blij moet zijn loopt alles in de soep en moet ze dit zo snel mogelijk oplossen. Een verhaal waar je veel leert over wij jij bent en mag zijn. En hierdoor is dit echt een goede Pixar animatiefilm met een belangrijke boodschap.

UP

Een chagrijnige opa met een huis, jonge verkenner en natuurlijk een hond. Dat is waar het grootste deel van de film om draait. Met behulp van ballonnen gaan deze mensen de hele wereld over. Ze verslaan problemen en vijanden en rekenen ook af met minder leuke dingen uit het verleden. Een mooi verhaal waar regelmatig dingen in terug komen waardoor je geïnteresseerd blijft kijken.

Wall-E: beste pixar animatiefilm

Wanneer je het over de film Wall-E hebt, praat je eigenlijk gelijk al over een meesterwerk. De film is zo goed in elkaar gezet waardoor het vandaag de dag nog steeds een groot publiek trekt. Zowel kinderen als volwassenen hebben gezien hoe een kleine en vooral eenzame robot in de ruimte de aarde probeert te redden. Een film waar weinig in wordt gesproken maar toch zoveel duidelijk wordt.

Niet alleen als liefdesverhaal is deze film geschikt. Ook tackelt het veel onderwerpen met betrekking tot het milieu. Dit omdat Wall-E officieel een robot is die al het afval dat op Aarde is achtergelaten aan het sorteren en opruimen is. Voor velen een familieliefhebber en dat is ook niet gek. De film draagt namelijk iets met zich mee wat je niet snel los kan laten. Vandaar ook dat deze film, samen met de film UP door de meeste mensen als de beste animatiefilms worden gezien van Pixar.

Conclusie

Zoals je hebt kunnen zien heeft Pixar echt prachtige animatiefilms gemaakt. Vele van deze zijn nu al klassiekers die niet snel meer vergeten worden. We hebben dan ook goede hoop dat er in de toekomst wederom goede films zullen komen van al deze filmmakers. Naast deze films hebben ze ook nog een aantal prachtige korte animaties gemaakt. Denk hier bijvoorbeeld aan de short films: “For the birds” en “Pearl”. Zowel de films als de shorts hebben allemaal een verhaal met een boodschap erin. En dat maakt ook dat deze familiefilms zo populair zijn. Wat is voor jou de beste Pixar animatiefilm tot nu toe?

Meest populair