HomeReceptenTapas receptenKnoflookbrood maken

Knoflookbrood maken

Voor het geval je nog op zoek bent naar een leuk idee voor heerlijke tapas recept, kun je overwegen om knoflookbrood te maken. Want zeg nou zelf, wie houd er niet van knapperig brood dat net vers van de grill af komt? In combinatie met een lekkere knoflooksmaak kom je uit bij een geschikt borrelhapje. Voor deze heerlijke bite op jouw feest hoef je niet heel lang in de keuken te staan. Het is namelijk heel makkelijk om de knoflookbrood te maken. Voor het maken van 10 knoflookbrood heb je niet langer dan een kwartier nodig. Nieuwsgierig geworden hoe je dit doet? Lees dan gauw verder.

Ingrediënten voor Knoflookbrood

Voordat je aan de slag kunt met knoflookbrood maken, moet je uiteraard weten welke ingrediënten je hiervoor nodig hebt. In totaal ben je 15 minuten bezig met het maken van deze snack. De voorbereidingstijd kost 5 minuten en voor de kooktijd heb je nog 10 minuten nodig.

– 1 Ciabatta brood
– Een grote klont boter
– Een paar takjes Peterselie
– 3 Teentjes Knoflook
– 1 Scheutje Olijfolie

Overige benodigdheden:
– Een oven of een grillpan
– Een koekenpan
– Een kommetje

Hoe maak je Knoflookbrood?

Heb je een oven met daarop een grillfunctie? Verhit deze dan eerst voor. Indien je niet in het bezit bent van een oven waar een grillfunctie op zit, pak je een grillpan. Uiteraard kun je dit ook doen met behulp van een tosti apparaat met grillplaat. Begin met de bereiding van je knoflookbrood door drie teentjes knoflook fijn te snijden. Zet een koekenpan op laag vuur en gooi de olijfolie erin. Zodra het heet is gooi de gesneden knoflook in deze pan. Let op: door het vuur laag te zetten voorkom je dat de knoflook gaat aanbranden. Op deze manier wordt je knoflook dus ook niet bitter.

Voeg wat boter toe aan de knoflook die op het vuur staat. Laat de boter smelten. Haal de knoflook nog niet uit de pan, maar bak deze nog een paar minuten. Door dit te doen krijgt het een mooie kleur en zal de smaak meer in de boter trekken. Zoals je bij de ingrediënten hebt kunnen lezen, is Knoflook niet de enige kruiden die gebruikt wordt voor de knoflookbrood. Pak wat takjes Peterselie en hak deze in kleine stukjes. Gooi de stukjes Peterselie vervolgens in de pan erbij. Zie je dat de knoflookolie klaar is? Giet dit dan in een kommetje zodat je verder kan gaan met het brood.

Knoflookbrood maken

De bereiding van het brood

Pak het brood erbij en snijd deze in stukken. Richt de opengesneden kant naar boven toe zodat je de knoflookolie over de broodstukken kunt verdelen. De voorbereiding is nu klaar, nog even en dan zijn jouw heerlijke brood klaar. Plaats jouw broodjes voor 3 minuten op de grill totdat je ziet dat ze krokant zijn. De tijd hiervoor is voor zowel de oven als de grill even lang. Laat het brood kort staan zodat de smaak nog wat verder in het brood trekt. Maar laat het niet teveel afkoelen: een lekker warm broodje is natuurlijk wel veel lekkerder dan een koude.

Wanneer jouw knoflookbrood klaar zijn en je het voor een feest wil gebruiken kun je erover nadenken om het op een feestelijke en leuke manier te presenteren. Zorg voor een sierlijke schaal waar je de broodjes op kunt leggen. Vind je het leuker staan om een mooi broodmandje op tafel te zetten? Dan kan dat natuurlijk ook gewoon! Strooi er wat stukjes bosui overheen om het er nog mooier uit te laten zien. Daarnaast zal de smaak van bosui ook goed combineren met de stokbrood waardoor het geheel nog lekkerder wordt.

Meest populair