HomeBlogFrozen 2 easter eggs en gemiste details

Frozen 2 easter eggs en gemiste details

Op 20 november 2019 was het dan eindelijk zover: de release van de film Frozen 2. Veel volwassenen en kinderen hebben uitgekeken naar deze dag. Het is en blijft natuurlijk een bijzonder leuk verhaal. De personages geven leven aan het verhaal. Ook in deel twee zie je veel van de karakters zoals prinses Anna, het rendier Sven en natuurlijk ook Olaf en koningin Elsa weer terug. Maar is hij ook zo goed als het eerste deel?

Als je de film al gezien hebt is het natuurlijk leuk om te weten welke leuke dingen je in de film gemist hebt. Maar ook als je de film nog moet kijken kan deze lijst je extra waakzaam maken op hetgeen wat er allemaal gaat komen. Wel zullen er wat spoilers in staan dus mocht je dit liever niet willen weten kun je beter eerst de film kijken en daarna hier terugkomen. Natuurlijk heeft deze nieuwe film naast de herkenningen van de eerste film ook veel nieuwe personages en kunnen we heerlijk genieten van alle waanzinnige soundtracks. Toch zul je hieronder een aantal dingen lezen die je vast en zeker gemist hebt.

Frozen 2

Sneeuwpop in de vorm van Baymax en Dumbo

Zoals je in de eerste film vast al hebt gehoord zitten de Frozen films bomvol met pakkende nummers die in je hoofd blijven zitten. Velen hebben deze nummers onder de douche gezongen of geneuried terwijl ze op de fiets zaten en dat is ook niet zo gek. “Love is an open door” en “For the first time in forever” zijn echte hits die niet snel vergeten worden. Maar ken je ook nog het nummer “Do you want to build a Snowman?” Want op basis van dit nummer gaat deel twee verder.

In deel 1 werd dit lied gezongen door Anna. Het was eigenlijk een lied naar haar zus, Elsa, toe om samen te spelen. Ze wilde haar plezier terug en weer een leuke tijd hebben. Net als wij vroeger ook een sneeuwpop met onze vrienden of broers/ zussen maakte. Ze refereerde in dit nummer naar de tijd van vroeger toen alles nog normaal was. En juist dit gedeelte is als je goed oplet te zien in het tweede deel. In de openingsscène van Frozen 2 zie je dat Elsa en Anna samen kleine sneeuwmannen bouwen. Maar als je goed kijkt zie je dat dit niet zomaar sneeuwfiguren zijn. De figuren lijken op Baymax van de film Big Hero 6 en de olifant van Dumbo. Een leuk detail die voor de oplettende onder ons wel een glimlach kunnen opwekken.

Olaf breekt stiekem de zogenaamde vierde muur

Zowel deel 1 als deel twee verbaast het zangduo Kristen en Bobby Lopez ons weer. De musical animatiefilm is gevuld met prachtige melodieën die echt weken in je hoofd blijven zitten. Dit is natuurlijk niet altijd fijn maar geeft wel aan wat voor krachtige film het is. Zo is het ook in het tweede deel. Wellicht het grappigste lied van deel twee is het nummer “Some things never change.” Dit wordt gezongen door Anna, Kristoff, Elsa en jawel: Olaf.

Terwijl Anna begint te zingen in een vrolijke stijl met een heerlijke upbeat tempo stelt ze Olaf gerust. In dit moment gebeuren er vele dingen tijdens het nummer terwijl Anna nadenkt over de toekomst. Maar iets wat bijna niet opvalt is dat Olaf de zogenaamde vierde muur breekt terwijl hij het publiek aankijkt en zingt: jullie zien er allemaal een beetje ouder uit. Waarna een ander zegt: Goede vangst, Olaf. Blijkbaar veranderen sommige dingen. Dit is een referentie naar het publiek dat na al die jaren wat ouder is geworden. Een leuke toevoeging zodra je weet wat ermee bedoelt wordt.

Mickey mouse in Frozen 2

Mickey mouseNet als veel andere films vind je ook in deze film verschillende referenties naar Mickey Mouse. Bij deze zogenaamde easter eggs moet je wel goed op letten aangezien ze goed verstopt zijn. Op een gegeven moment in de film maakt Olaf verschillende poses. Bij één daarvan heeft hij twee zwarte kolen op zijn hoofd en 1 op zijn neus. Deze drie kolen bij elkaar maken dat Olaf lijkt op Mickey Mouse.

Dit is niet de enige keer dat je een schaduw hiervan ziet. Later wanneer Elsa het nummer “Into the unknown” zingt, spint ze en laat ze een ijscirkel achter. Heel kort zie je twee cirkels boven deze cirkel verschijnen waardoor je ook het hoofd van Mickey hebt. Beide zijn korte easter eggs die toch leuk zijn als het je opvalt. Uiteraard kun je altijd de film nog een keer bekijken als je ze gemist hebt.

Frozen 2 easter eggs in de Credits

In de credits krijg je niet alleen de namen te zien van de makers, maar ook een aantal prachtige nummers. Maar als je lang genoeg wacht krijg je nog een cadeautje die je niet verwacht. Olaf geeft hier een snelle recap van de film Frozen en hun beste momenten. Hij gaat verder met het recappen van de tweede serie en vertelt dan dat zijn theorie dat water hersenen heeft waar is. Daarna vertelt hij iedereen dat hij nog steeds leeft terwijl dat aan het einde van de film nog niet duidelijk was. Daarna zie je allemaal kleine baby sneeuwpoppetjes die naar Olaf luisteren. Misschien geeft dit wel aan dat er ook nog een Frozen 3 aan komt? We zullen het in de toekomst weten!

Frozen 2 easter eggs

Olaf’s lach is echt

In Frozen 2 kreeg degene die de stem van Olaf insprak veel ruimte om zijn eigen ding te doen. Dit leverde hilarische uitspraken op die later aan de film werden toegevoegd. Elke lach die Olaf doet is echt, van tevoren was er namelijk afgesproken dat ze geen neppe lach in de film wilden hebben. Dus tijdens deze momenten dat hij zijn eigen ding doet en om zijn eigen grappen lachte, pakte ze onderdelen van zijn lach en voegden deze aan de film toe.

Grappen die alleen volwassenen snappen

In de film Frozen 2 zijn er een aantal grappen die alleen bedoeld zijn voor volwassenen. Net zoals andere films worden deze momenten voorzichtig uitgezocht om ook de volwassenen die samen met de kinderen de film kijken een pleziertje te doen. Normaal gezien zullen ze dus niet opvallen en kinderen zullen het ook niet snappen. Toch blijft het grappig om een aantal van deze te horen, maar dan moeten ze natuurlijk wel opvallen. Zo zegt Christoph op een gegeven moment dat hij voor 1 uur in de bijzondere kleding staat waar hij in staat. Anna strijkt door haar haar en zegt dat ze hem liever in leer ziet.

Hoewel er eerst twijfel over bestond of dit serieus een grap was, is dit later door de makers bevestigd. Dit is dus echt een referentie naar wat er in hun slaapkamer gebeurt achter gesloten deuren. Het mag dus duidelijk zijn dat Anna daar de baas is. Ook Olaf maakt weer bijzondere grappen. Zo maakt hij op het meest onlogische moment een grap over de zwarte boxen in vliegtuigen. Hier geeft hij aan als de zwarte box tegen een crash kan, waarom maken ze het hele vliegtuig hier dan niet van? Zo zijn er nog een aantal van deze referenties die kinderen duidelijk niet zullen snappen maar de aandacht van de volwassenen wel zal trekken.

Let it Go: Frozen 2 gemiste details

Het nummer “Let it Go” van Frozen 1 is een echte nummer 1 hit geworden. Veel mensen hebben geprobeerd het te zingen maar weinig mensen lukt het om dit ook echt goed te doen. Het nummer bleef een recordaantal weken op nummer 1 staan. Dit is ook één van de redenen waarom de animatiefilm zo winstgevend was. Maar hoeveel we ook van het nummer houden: je kan het ook teveel horen. En dat is bij dit nummer wel langzaam aan het geval. In Frozen 2 zie je dat Elsa klaar is om haar eigen nummer los te laten.

In de film gaat ze door verschillende herinneringen heen. Zo ook een herinnering aan haar verleden met het nummer “Let it Go”. Maar zonder dat ze er aandacht aan geeft fronst ze het eigenlijk weg en zegt ze Ugh. Een duidelijk gebaar dat aangeeft dat de tijd van “Let it Go” nu wel echt voorbij is. Tijd voor nieuwe liederen in de media van Frozen 2.

Olaf’s Marilyn Monroe moment

Olaf Marylin MonroeTijdens de film heeft Olaf een eigen momentje waar hij ook zijn eigen nummer zingt genaamd “When I’m older”. Hier zijn een aantal leuke dingen over te vertellen en referenties die voornamelijk voor volwassenen duidelijk worden. Toch is er één moment die zelfs voor de Frozen 2 poster met alleen Olaf erop is gekozen, eruit springt. Want als je goed kijkt naar de pose en de bladeren om hem heen zie je dat dit dezelfde pose is als Marilyn Monroe deed toen de jurk omhoog blies.

De bladeren worden om Olaf heen geblazen en vormen een lijn die precies lijkt op de jurk. Zijn armen vormen daarna ook dezelfde pose als we van Marilyn Monroe kennen. Een leuke referentie die dus zowel op een poster als in de film zelf gebruikt wordt.

Tenen voor Elsa: Frozen 2 easter eggs

In deel 1 van deze film waren de voeten van Elsa altijd bedekt door schoenen. Zo waren de tenen nooit zichtbaar en dus waarschijnlijk ook niet geanimeerd. Als je goed oplet lijkt het dan ook dat de film en de bewegingen van Elsa er anders uitzien. En dat klopt ook, want tijdens de film en dan met name op het strand met de storm zie je iets bijzonders. Ze heeft namelijk geen schoenen meer aan en loopt op blote voeten. Haar voeten zijn nu dus langer omdat er tenen op geanimeerd zijn. Dit kan er een beetje gek uitzien als je deel 1 en deel 2 achter elkaar kijkt maar zal voor de meeste mensen niet opvallen.

Hans standbeeld

Hans standbeeld frozen 2In Frozen 2 is er een scène waar een standbeeld van Hans wordt vernietigd. Het gaat hier om een bevroren versie die daarna in duizenden stukjes vliegt. En hoewel je er normaal niet iets achter zou zoeken is dit toch opnieuw weer een referentie naar de film Big Hero 6.

In deze film is er namelijk een scène waar Baymax traint met zijn nieuwe wapens. Hier vuurt hij een schot af die een Hans standbeeld aan gort schiet. Een kleine verborgen easter egg die jou vast en zeker nog niet opgevallen was!

Conclusie Frozen 2 gemiste details

Frozen 2 heeft genoeg referenties naar andere films. Daarnaast heeft het ook leuke scènes die geschikt zijn voor zowel kinderen als volwassenen. Maar doordat je net iets meer weet over de verborgen grappen kan de film nog leuker worden. Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen die je kunt vinden in de film. Maar voor nu houden wij het bij deze 10 kleine details die je hebt gemist in de Disney film. Welk detail heb jij gemist en wat vind je de leukste toevoeging aan de film?

Meest populair