HomeBlogBeste verpleeghuizen in Nederland 2019 en 2020

Beste verpleeghuizen in Nederland 2019 en 2020

Hoewel veel mensen het niet geloven, is de zorg in Nederland ontzettend goed. Het wordt zelfs gezien als de beste zorg van heel Europa. Toch kun je aan alles merken dat het op een aantal gebieden sterk achteruit gaat. Veel hogere kosten, minder vergoedingen en minder personeel maakt alles een stuk ingewikkelder. Daarnaast vergoeden de verzekeringen niet altijd alles meer en moet je steeds vaker zelf dingen oplossen. Ook in de verpleeghuizen zie je dit veel terug. Er is weinig personeel te vinden en de kwaliteit is bij sommige plekken ver te zoeken. Hieronder beschrijven de top 10 beste verpleeghuizen van 2019.

De top 10 verpleeghuizen in deze lijst hebben allemaal meer dan 100 waarderingen ontvangen op zorgkaart Nederland. En dit terwijl 30 waarderingen al voldoende zijn. Wanneer men een waardering wil geven moeten ze dat doen aan de hand van zes vragen. De algemene score van deze beoordeling wordt dan meegenomen in de lijst met zorginstellingen. Daarnaast wordt altijd gevraagd of de patiënt de locatie aanraadt of toch liever de volgende keer voor een andere instelling wilt gaan. Zo is deze lijst met de top 10 beste verpleeghuizen samengesteld. Uiteraard kan het zijn dat er ook mensen een minder goed cijfer aan deze locaties hebben gegeven. Maar de totale uitslag laat wel zien dat deze 10 er boven uitsteken.

De 10 beste genomineerde verpleeghuizen

Beste verpleeghuis Nederland

De 10 genomineerde verpleeghuizen liggen verspreid over het hele land. Maar voornamelijk in het midden en zuiden kom je veel locaties tegen. Hierdoor is het niet zeker dat in het gebied waar jij of degene voor wie je het zoekt, woont ook een locatie in de buurt is. Daarnaast is het natuurlijk de vraag of er nog plek is of dat het al vol zit. Hieronder beschrijven we kort alle 10 locaties zodat je een beter beeld van verpleeghuizen krijgt.

Norschoten in Barneveld

Norschoten is een Christelijke zorgorganisatie die zich bevindt in Barneveld. Dit heeft meer dan 600 betaalde medewerkers. Daarnaast zijn er ook nog eens 500 vrijwilligers actief bij betrokken. Het biedt verpleeghuiszorg in zowel Barneveld als Garderen. Daarnaast is het actief in verpleegappartementen in Putten en in Elspeet. Dit gebeurt in de vorm van een pakket genaamd volledig thuis. Naast zorg die ze bieden worden er op een aantal locaties dagbehandelingen aangeboden. Een sterke organisatie die blijkbaar dus erg goed in elkaar zit.

Verpleeghuis Avoord in Etten-Leur

Dit is een zorginstelling die actief is in Etten-Leur, Rijsbergen en Zundert. Het biedt een breed pakket aan waar je ruime keuze hebt uit de zorg die je nodig hebt. Zo is er dagopvang, welzijn en thuiszorg. Daarnaast bieden ze ook pakketten aan voor logeren en wonen. Met meer dan 1000 medewerkers is het geen kleine organisatie meer te noemen. Ze staan elke dag weer klaar om de honderden cliënten te helpen. En naast de vaste medewerkers zijn er ook dagelijks vrijwilligers actief om alles draaiende te houden. Dit alles doen ze natuurlijk niet om bij de beste verpleeghuizen te horen maar om er te zijn voor de mensen die het nodig hebben.

Vitalis in Eindhoven: beste verpleeghuizen

Vitalis Woonzorg groep is er voor de ouderen. Met hulp op het gebied van wonen, zorg en welzijn richten zij zich specifiek op de seniorengroep in Eindhoven en Heerlen. Ze nemen niet de touwtjes in eigen handen maar proberen voor zover dat kan levensvreugde en betekenis te geven aan het leven van iedereen. Met meer dan 20 woonvoorzieningen bieden ze thuiszorg, revalidatie en dagbehandelingen aan. Dit doen ze uiteraard niet alleen, maar samen met een groot team van werknemers en vrijwilligers.Beste verpleeghuizen Eindhoven

Frankelandgroep in Schiedam

Frankelandgroep werkt graag samen met mensen die hun hart op de juiste plek hebben. Door de slogan “Wij zoeken hartwerkers” zijn ze dan ook echt gericht op zorgprofessionals die hun werk serieus nemen. Met meerdere locaties in Schiedam en Vlaardingen bieden ze thuiszorg aan. Met een gemiddeld cijfer van maar liefst een 9,2 en bijna 300 beoordelingen is het heel duidelijk dat deze in de lijst van Top 10 beste verpleeghuizen hoort. Ze bieden niet alleen hulp aan maar proberen ook veel leuke activiteiten te organiseren om het leuk te maken. Op deze manier willen ze zorgen dat de klanten tevreden zijn en ook het personeel het naar de zin heeft. Want zolang het personeel tevreden is, zullen ze dit ook in de zorg uitstralen. Het nadeel is alleen wel dat deze locatie een hele grote wachtrij heeft wat ook maar aangeeft hoe populair deze locatie is.

Beste verpleeghuizen: Schakelring in Waalwijk

Met een locatie in Waalwijk, Heusden, Tilburg en Loon op Zand richt Schakelring zich op de (wijk)bewoners en familie. Hun doel is om de ouderen te ondersteunen in hun leven en hun weer te laten genieten. Met veel medewerkers en vrijwilligers willen ze dit bewerkstelligen. Thuiszorg, dagbesteding en gedeeltelijke hulp: alles is mogelijk. Daarnaast zijn er 9 woonzorgcentra’s voor wonen beschikbaar.

10 beste verpleeghuizen: Opella in Ede

Opella is een Christelijke zorginstelling die mensen ondersteunt vanuit het hart. Ze doen dit niet alleen in Ede maar ook in de gemeenten Barneveld, Renkum, Scherpenzeel, Rhenen, Renswouden, Veenendaal, Wageningen en Rivierenland. Zij bieden thuiszorg aan op basis van verpleging, volledig pakket, begeleiding, dagbesteding en hulp in het huishouden. Daarnaast hebben ze een verpleeghuis specifiek gericht op dementie, psychiatrische beperkingen en lichamelijke beperkingen. Ook bieden ze de mogelijkheid aan om een seniorenhuis te huren. Een mooie verpleeginstelling die klaar is om je op welke wijze dan ook hulp aan te bieden.

Beste verpleeghuizen

WVO Zorg in Middelburg

Ook WVO zorgroep behoort tot één van de beste verpleeghuizen in Nederland. Met zorg aan huis, dagbesteding, fysiotherapie en huishoudelijke zorg geven ze veel mogelijkheden om ook naast het wonen van hun gebruik te maken. Daarnaast hebben ze een woonzorgcentra, verpleeghuizen en zorgcentrum waar je zowel voor tijdelijk verblijf als langdurig verblijf terecht kunt. In totaal hebben ze, verspreid over Vlissingen en Middelburg vijf verpleeghuizen. Deze zijn kleinschalig opgezet waardoor je ongeveer met 6 tot 8 bewoners in een woning zit. Uiteraard heb je gewoon een eigen slaapkamer waar je ook lekker kunt zitten. De kamers hebben een woonkamer en een open keuken zodat je nog steeds jouw dagelijkse dingen zelf kunt doen.

Envida in Maastricht en Heuvelland

EnvidaEnvida heeft als doel jou te helpen om je leven te leiden zoals jij dat graag wilt. Dit doen ze door hulp aan te bieden in alle vormen en maten. Met veel personeel en vrijwillgers zijn ze elke dag weer actief om het leven van hun bewoners leuk te maken. In de omgeving van Maarstricht hebben ze meerdere locaties die verschillende zorg aanbieden. Op deze manier hopen ze de mensen in hun omgeving te helpen om een goed leven te hebben.

Verpleeghuis SVRO (Zorggroep Sirjon) in Rijssen

Verpleeghuis SVRO, oftewel Zorgroep Sirjon, biedt een kleinschalige woonvorm aan. Daarnaast bieden ze huurhuizen en woonzorg die jou het leven makkelijker kunnen maken. Door de vele medewerkers en vrijwilligers die elke dag actief zijn is ook dit één van de beste verpleeghuizen in Nederland. De naam wordt langzaam wel verandert naar Elim en Maranatha. Hierbij zal de naam SVRO komen te vervallen. Wel vallen ze beide onder de Zorggroep Sirjon en leveren ze zorg in de hele omgeving van Rijssen.

TriviumMeulenbeltZorg in Twente

Persoonlijke zorg, dat is de missie van TriviumMeulenbeltzorg. Met maar liefst 2300 medewerkers en 1600 vrijwilligers zijn ze voor zowel cliënten als mensen die naast hun staan elke dag weer in de weer. Ze zijn niet alleen actief in Twente maar ook in de gemeenten Enschede, Tubbergen, Almelo, Hengelo en Borne. De sfeervolle zorglocaties bieden de hulp die nodig is. Dit is niet alleen verpleging maar ook verzorging en begeleiding om jou steeds weer verder op weg te helpen. Met een 9,1 op de lijst van beste verpleeghuizen en een aanbevelingspercentage van maar liefst 98% is dit ook zeker geen kleine onder de zorginstellingen. De cijfers laten zien dat ze hun eigen missie ook werkelijkheid maken.

Meest populair