HomeBlogBeste caravanmerken om te kopen

Beste caravanmerken om te kopen

Caravans, en campers zijn al jaren erg populair voor mensen die graag zomerweekends en langere vakanties in de buitenlucht doorbrengen. Of het nu gaat om kamperen, fietsen, vissen of gewoon een weekendje weg: ze bieden een gemakkelijke en handige uitweg uit het thuisleven. Je kunt makkelijk van locatie naar locatie trekken en komt zo op de mooiste plekken in Europa. Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe caravan, dan schijnt de zoektocht toch nog best wel lastig te zijn. De prijzen variëren enorm en de kwaliteit is ook niet altijd even goed. Daarom hebben we een lijst gemaakt van de 5 beste caravan merken die je kunt aanschaffen.

Knaus

Knaus is een merk dat al meer dan 50 jaar bestaat. Het is dan ook niet zo gek dat het onder de topmerken valt. Je ziet zowel caravans als campers van dit merk veel op de weg rijden waardoor het ook een populair merk is in deze omgeving. Het assortiment is groot waardoor ze zowel veel aanbod in het budget als in de hoge kwaliteit opties aanbieden. Het merk zelf bestaat niet alleen uit Knaus. Onder dit merk vallen ook merken zoals Tabbert, Wilk, Weinsberg en Bavaria Camp. Dus mocht je hier iets van tegenkomen zijn dit ook goede opties om in de gaten te houden.

top 10 caravanmerken

Adria

De Adria caravans hebben altijd een blauwe rand op de zijkant van de caravan. Zo kun je ze naast het merk op de voorkant makkelijk herkennen. Het is één van de bekendste merken van Nederland en ze bieden goede kwaliteit aan voor een goede prijs. Ze zijn al sinds 1968 actief in Nederland. De bekendste modellen op dit moment zijn de Alpina, Adora en de Astella. Maar ook andere types zijn zeker de moeite waard om naar te kijken. Een goed merk dus met een grote kennis op het gebied van caravans.

Kip

Ook het caravanmerk Kip is in Nederland heel populair. Dit komt voornamelijk doordat het ook echt een Nederlands merk is. Het standaard type komt al uit het jaar 1949 en is in de jaren erna uitgebouwd tot het merk dat het nu is. De kwaliteit van deze types zitten voornamelijk in de techniek en de materialen. Zo is dit een goede keuze wanneer je een goede tweedehands caravanmerk wil hebben. De Compact, Grey Line en Vision modellen samen met alle andere mogelijkheden zijn dan ook volop in Nederland te koop. En zowel nieuw als tweedehands erg populair op de markt.

beste caravanmerken

Dethleffs

Het merk Dethleffs is het oudste caravanmerk ter wereld. Dit komt doordat ARist Dethleffs de uitvinder is van deze woonauto. Het is dan ook niet zo gek dat dit merk al sinds 1931 gezien wordt als één van de beste caravanmerken ter wereld. Je hebt ze in vele vormen en maten waar de keuze reuze in is. Zo heb je kleine varianten wanneer je op pad wil gaan met zijn tweeën, maar ook grote combinaties als je met een groot gezin of meerdere gezinnen tegelijk op vakantie wil. Het Duitse merk is zowel in Nederland als in Duitsland goed te verkrijgen. En de kwaliteit van deze variant zal ook zeker niet teleurstellen.

Hobby

Het caravanmerk Hobby is al vele jaren het best verkochte merk in Nederland. Samen met zijn zustermerk Fendt is het erg populair onder de vakantiegangers. En dat is ook niet zo gek, aangezien de lay-out van deze types er gewoon goed uitziet. Ze zijn licht van gewicht en zijn van alle gemakken voorzien. Door de bouw en de prijs/kwaliteit is ook dit merk een goede optie om voor te kiezen.

Caravan vakantie

Wat is een caravan?

Een caravan is een term die wordt gebruikt om een ​​groep mensen te beschrijven die samen reizen, meestal als een vorm van toerisme. Het woord is afgeleid van het Arabische woord “caravane” (karavaan), wat zich vertaalt naar “een gezelschap van reizigers” of “caravan”. Caravans worden al eeuwenlang gebruikt als vervoermiddel voor goederen en mensen. Een karavaan wordt echter meestal geassocieerd met nomadische volkeren in het Midden-Oosten en Zuid-Azië. Maar zodra je naar de echte betekenis van dit woord kijkt besef je je pas dat dit overal ter wereld actief benut wordt.

Veel mensen denken dat het woord ‘caravan’ een synoniem is voor camper, maar het kan verwijzen naar elke groep voertuigen die samen reizen. Een caravan kan bestaan ​​uit paardenkarren en huifkarren die goederen vervoeren in het Oude Westen of zelfs paardenkoetsen die leden van de Britse koninklijke familie vervoeren. Daarnaast kan het dus ook een caravan zijn zoals wij het kennen: en verplaatsbare woning die we met behulp van een trekhaak aan de auto kunnen bevestigen. Om zo door te reizen naar verschillende locaties om vakantie te vieren. Vaak is dit op een kampeerterrein of in het wild. Hoewel er ook genoeg mensen in de wereld permanent in een caravan wonen.

beste caravanmerken kopen

Verschillende soorten campers en caravans

Campers en caravans zijn voor veel mensen een populaire reisoptie. Ze combineren avontuur met comfort. En dat kun je zo luxe maken als je zelf wil. Er zijn veel verschillende soorten caravans. Hierin zijn er veel opties die bij verschillende behoeften en interesses passen. Welk type caravan je nodig hebt, hangt af van een aantal zaken. Zo is het belangrijk om te weten met hoeveel mensen je wil reizen. Daarnaast kan het ook een verschil maken wanneer je kinderen of huisdieren meeneemt. Zodra je dit duidelijk hebt, kun je gaan kijken hoeveel geld je aan de reis wilt uitgeven.

Welke type camper of caravan moet ik kiezen?

Naast de verschillende prijsklasse heb je ook meerdere camper en caravan soorten. Zo heb je bij de caravans een tweepersoonscaravan, een compacte variant en één die echt gemaakt is voor de winter. Uiteraard heb je ook de vouwwagen en daar tegenover de luxe varianten die weer van alle gemakken voorzien zijn. Bij de camper heb je een motorhome die van alle luxe is voorzien, maar ook een bus variant die op een bestelwagen lijkt. En zo zijn er nog vele andere soorten te vinden. Welke je moet kiezen is ook hier echt afhankelijk van wat je wil.

Wanneer je goedkoop op vakantie wil is een vouwwagen de beste optie. Maar zodra je wat meer luxe wil is een caravan voor twee of meer personen wel de beste optie. Bij een camper zal de halfintegraal je in de portemonnee veel schelen terwijl de motorhome weer van alle gemakken voorzien is. Op deze manier wordt de keuze natuurlijk niet makkelijker, maar door je focus al op de eerder genoemde merken te stellen kun je al wel een stuk selectiever zoeken.

caravan

Conclusie

Of je nu een camper of caravan zoekt voor vakantie of voor permanent wonen, met deze topmerken heb je waarschijnlijk de grootste kans om iets wat in jouw eisen past te vinden. Het zijn goede caravanmerken die een hele geschiedenis achter zich hebben. Hierdoor hebben ze geleerd wat wel en niet goed werkt. En hebben ze ook de connecties opgebouwd om de beste kwaliteit op de markt te zetten voor een goede prijs. Een caravan kopen zal altijd duur blijven, maar mocht je de mogelijkheid hebben zijn dit op dit moment de beste opties.

Meest populair