HomeReceptenTapas receptenCitroenijs met munt

Citroenijs met munt

Na een aantal pittige hapjes is het heerlijk om Citroenijs met munt als dessert te hebben. Dit frisse toetje maakt jouw feestje met tapas hapjes helemaal compleet! Uiteraard kun je een pak ijs uit de winkel halen maar wanneer jij je dessert zelf maakt is dat natuurlijk vele malen leuker. En wellicht is het nog lekkerder ook! Citroenijs met munt is helemaal niet zo moeilijk om te maken. Ook al is het wel erg handig om een ijsmachine te gebruiken, je hebt dit niet per se nodig.

Citroenijs met munt

Course: Tapas recepten
Hoeveel

4

bolletjes
Voorbereiding

5

minutes
Totaal

25

minutes

Hoewel het niet heel moeilijk is om Citroenijs met munt te maken, kost het wel even wat tijd. Daarom kun je het beste het ijs een dag van tevoren maken. Op deze manier heeft het dessert ook de tijd om op te stijven. Voordat je begint met het maken van je dessert is het handig om het volgende in huis te halen. Mocht je zelf een muntplant in de tuin hebben kun je hier wat blaadjes vanaf plukken. Uiteraard kun je dit ook in de winkel kopen.

Ingrediënten

  • 4 Takjes verse munt

  • 2 Citroenen om te raspen

  • 170ml Citroensap

  • 3 eetlepels Slagroom

  • 5 Eierdooiers

  • Wafelrolletjes

  • 130 gram Suiker

  • 500ml volle Melk

  • Overige benodigdheden
  • Een rasp

  • Een pan

  • Een houten lepel

  • Eventueel een ijsmachine

Hoe maak je Citroenijs met munt?

  • Wanneer je begint met het maken van citroenijs is het handig om eerst de 5 eierdooiers samen met 65 gram suiker tot een romige massa te kloppen.
  • Zorg er voor dat de massa lichtgeel van kleur is. Dan weet je namelijk zeker dat het goed is.
  • Daarna rasp je beide citroenen en doe je ongeveer 2 eetlepels van de schillen die je net geraspt hebt in een pan. Voeg hierbij ook de overige hoeveelheid suiker en de 500ml melk.
  • Breng vervolgens de pan langzaam aan de kook. Schenk hierna de romige massa bij de melk en roer je alles met een houten lepel door elkaar.
  • Zorg er voor dat het verwarmd wordt maar laat het geheel niet koken. Anders kan het namelijk gaan schiften.
  • Na iets meer dan 5 minuten is het tijd om je mengsel door een zeef te halen.
  • Je citroenijs met munt dessert is bijna klaar. Je moet alleen niet vergeten om het citroensap en de slagroom toe te voegen. Roer dit goed door elkaar heen en laat het afkoelen.

Het ijs serveren

Als je zelf ijs wilt maken is het natuurlijk prachtig als je in het bezit bent van een ijsmachine. Maar zoals we in het intro al hebben aangegeven is dit niet altijd nodig. Met een diepvriesdoos kom je namelijk ook een heel eind. Binnen 4 tot 8 uur is het ijs volledig bevroren. Zolang het ijs nog niet hard is, is het belangrijk dat je om het half uur met een vork door het ijs roert.

Het citroenijs dat je zelf hebt gemaakt is klaar voor gebruik, nu het opdienen nog! Kies het glas dat je het beste vind passen bij Citroenijs met munt, bijvoorbeeld een sorbetglas. Je dessert wordt helemaal professioneel als je er een wafelrolletje in steekt en een vers takje munt als decoratie toevoegt. Voor de finishing touch hang je ook nog een gekrulde schil citroen aan het glas. Je  kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een ijshoorntje te vullen met je zelfgemaakte Citroenijs en daar bovenop een blaadje munt te leggen. Hoe dan ook zal het ijs heerlijk fris smaken. Geniet van je heerlijke toetje.

Meest populair