HomeBlogTop 10 mooiste talen ter wereld

Top 10 mooiste talen ter wereld

Elk gebied heeft weer een andere taal die ze spreken. En overal ter wereld spreken we dan ook met onze eigen klanken en dialecten. En dat maakt het praten met elkaar ook zo bijzonder. Gelukkig kunnen we ook in andere landen onszelf verstaanbaar maken en leren we er op deze manier ook steeds weer wat woorden bij. In dit artikel kijken we naar de top 10 mooiste talen ter wereld in willekeurige volgorde.

Italiaans

Veel mensen zijn het er over eens: het Italiaans heeft iets unieks. Het is niet alleen de taal van Dante, Da Vinci en Pavarotti, maar ook één van de belangrijkste talen in de wereld van opera, kunst en romantiek. Het is niet een veel gesproken taal maar zeker wel één die een indruk achterlaat. Er zit een passie in die niet te beschrijven is en voor mensen die de taal niet kennen klinkt het als een lied. En dat is ook de reden waarom het als één van de mooiste talen ter wereld wordt gezien.

Italiaans

Mooiste talen: Portugees

Portugees is een romaanse taal die niet alleen in dit land wordt gesproken. Zo kom je het bijvoorbeeld ook in Mozambique, India en Brazilië tegen. Het wordt als één van de mooiste talen gezien door de prachtige klanken. In totaal wordt het officieel gesproken in maar liefst 9 landen en als minderheidstaal in 14 landen. Een bijzondere taal dus die ook nog aardig bekend is.

Portugees

Arabisch

Wanneer je naar het alfabet van de Arabische taal kijkt zal de bijzondere kalligrafie gelijk opvallen. Maar ook de spreektaal heeft een bijzondere klank. Het geluid is voor de meeste mensen onbekend, maar zodra je er wat meer in gaat duiken zal het je doen verbazen. Het heeft een bepaalde schoonheid die voornamelijk in poëzie terug te horen is. En zodra je de taal gaat leren zul je ook steeds meer van deze geluiden herkennen. Een mooie taal dus zowel qua schrijfstijl als voor het spreken.

Arabisch

Grieks

Grieks wordt naast Latijns vaak als mooiste taal van de oudheid gezien. Veel mensen leren het om deze reden dan ook aan en de klanken en woorden hebben iets unieks in zich. Zo kun je met een Grieks woord iets zeggen wat eigenlijk niet zomaar te vertalen is. Oud-Grieks is tevens de oudst geschreven taal in Europa. En hoewel het best wel wat verschilt met het huidige Grieks bevat het wel ontzettend veel geschiedenis.

Mooie talen

Mooiste talen ter wereld: Engels

Engels staat op de derde plek van meest gesproken talen ter wereld en valt ook onder één van de mooiste talen. Het heeft een vrij unieke geschiedenis. En ondanks dat het op de derde plek staat, ziet men het wel als de belangrijkste taal ter wereld. Oorspronkelijk bestond het uit veel verschillende dialecten. Maar de Oudengelse taal werd sterk beïnvloed door andere talen waaronder de Oudnoorse taal van de Vikingen. Vanaf de Normandische verovering in 106 begon de echte ontwikkeling naar het Engels wat we vandaag de dag kennen. En ook nu merk je dat het nog steeds veel buitenlandse woorden heeft. Zo kom je veel woorden uit het Latijns en Grieks tegen. De echte oorsprong ligt dus in de Germaanse talen waardoor we ook in de Nederlandse taal veel van de Engelse taal verwerkt hebben.

Engels

Frans: de mooiste liefdestaal

Hoewel veel mensen het vreselijk vinden om deze taal te leren en het vervelend vinden dat niet alle Fransen een beetje Engels kunnen spreken, is bijna iedereen het er wel over eens dat het een mooie taal is. Het is de taal van de liefde en romantiek. En dat zie je zowel in de manier van spreken als in de woorden terug. Daarnaast kan het een woord dat in elke andere taal niet mooi klinkt toch op een elegante manier uitspreken. Het is dan ook niet raar dat deze in de top 10 mooiste talen komt te staan. Daarnaast staat het als liefdestaal uiteraard op nummer één.

Franse taal

Koreaans

Koreaans wordt voornamelijk gesproken in Korea. Het wordt vaak geklasseerd als een aparte taal in een eigen familie. Maar toch zijn er ook wel wat verwantschappen met de Altaïsche taal waar het dan ook veel vergeleken wordt met Japans. Toch heeft de taal wel iets unieks en de stijl van spreken wordt dan ook beschreven als een mooie, zachte vorm.

Mooiste talen ter wereld

Mandarijn Chinees

De taal Mandarijn is de meest gesproken taal ter wereld. Het wordt ook wel vaak Chinees genoemd, maar een echte Chinese taal bestaat er niet. Dit is dan ook een verzamelnaam voor 14 verschillende talen. Er zijn dan ook vele verschillende dialecten die hier aan gekoppeld zijn en dat maakt dat al deze los van elkaar ook erg uniek zijn. Toch behoort deze taal wel tot één van de mooiste talen door de verschillende karakters die elk weer verschillende woorden vertegenwoordigen. Ook de Chinese kalligrafie is erg populair. Het ziet er uit als een kunstvorm en wordt hier dan ook erg in gewaardeerd.

Taal Mandarijn Chinees

Perzisch

Perzisch is de officiële taal van Iran. Het wordt daarnaast ook gesproken in bijvoorbeeld Afghanistan, Verenigde Staten en Canada. Daarnaast kan het zijn dat je het in ons buurland Duitsland ook kunt horen. Door de jaren heen werd deze taal vaak beschreven als mooiste taal ter wereld. Het is dan ook één van de oudst gedocumenteerde talen ter wereld. Om deze taal aan te duiden wordt ook wel eens gebruik gemaakt van Farsi of Parsi.

Perzisch Iran

Spaans: één van de mooiste talen

Spaans wordt door veel mensen als prachtige taal gezien. Dit is ook de reden dat veel mensen dit willen aanleren. Spaans heeft iets zachts in zich. Het vloeit goed in elkaar over en klinkt tegelijk ook erg romantisch. Wanneer je een echt Spaans of Mexicaans iemand hoort spreken zul je er waarschijnlijk niet veel van opvatten. Zelfs als je de taal al redelijk kent is het lastig om de snelheid hiervan te volgen. Maar zodra je een tijdje in een buitenlands gebied bent waar het gesproken wordt zal het een stuk makkelijker worden.

Mooiste talen

Conclusie

De mooiste talen ter wereld kun je natuurlijk niet allemaal spreken. Maar soms is het wel leuk om te zien hoe al deze talen ontwikkeld zijn. Qua spraak kunnen we van al deze veel leren. In het buitenland wordt de Nederlandse taal ook vaak als mooi beschreven, maar valt deze wel onder één van de moeilijkste talen om te leren. En dat maakt dat onze taal vaak niet de lijst haalt. Hoe dan ook zit er ontzettend veel geschiedenis in de schrijfstijl en spraak van de verschillende landen waar we nog steeds veel onderzoek naar doen.

Meest populair